Silikónové prsia

Príspevok v téme: Silikónové prsia
chrustik2

Ahojte baby..Rozhodla som sa a vlastne uz konecne odvazila dat si silikonove prsia,viete mi poradit nejakeho dobreho alebo viac ako len dobreho chirurga?Zatial dakujem ;-))
..................................................................................

ZDRAVIE.sk:
Prosím odporcov silikónovým implantátov, aby rešpektovali, že je táto téma zameraná pre ich zástankyne. V prípade, že chcete hovoriť o ich nedostatkoch, prosíme v inej téme.

barbora10

vladka

Umiestnenie pod prsnú žľazu, nad prsný sval je vhodné pre pacientky s väčšími a mierne poklesnutými prsiami. Pooperačný priebeh je menej bolestivý, rekonvalescencia kratšia. Týmto spôsobom sa dá mierny pokles pŕs vyriešiť a prsia vypnúť, však nevýhodou je, že nad implantátom leží menej Vášho vlastného tkaniva ako pri umiestnení až pod svalstvo hrudníka a z toho vyplýva, že implantát sa niekedy viac rysuje pod kožou a je viac hmatateľný. Vzhľadom k tomu, že ho drží iba koža, dochádza po čase k väčšiemu poklesu, je nutné nosiť podprsenku. Prsia sa o niečo horšie vyšetrujú ako pri umiestnení pod svalom a je vyšší výskyt tvrdnutia kapsy okolo implantátov, tzv. kapsuly (viď „možné riziká a komplikácie“).

Pre štíhle pacientky s malými pevnými prsiami je ideálne umiestnenie implantátov pod prsný sval. Pri tomto umiestení implantátov je pooperačný priebeh o niečo bolestivejší a rekonvalescencia dlhšia, avšak implantát nie je takmer hmatateľný, prsia sa dajú lepšie vyšetrovať, implantát takmer neklesá, pretože je držaný svalstvom hrudníka. Prechod kože hrudníka na prsia je úplne plynulý, horný okraj implantátov sa nerysuje. Percento stvrdnutia kapsy okolo implantátu je takmer nulové, avšak implantát umiestnený pod svalom nevypne mierne poklesnuté prsiam a môže v niektorých prípadoch vykazovať súhyb pri cvičení s pohybom prsného svalu, implantáty takto umiestnené ležia kúsok od seba, než ako pri umiestnení pod žľazou.

Okrem týchto dvoch základných variantov, môžeme zvoliť kompromis a umiestniť implantát čiastočne nad sval a čiastočne pod sval alebo pod tenkú väzivovú vrstvu ležiacu na povrchu prsného svalu. To sa nazýva svalová povázka- fascia.

takze zrejme sa mylim a este je aj takato varianta.ved sa na to opytaj doktora,ako to vlastne je:)

barbora10

vladka

podla mna mas normalne pod svalom,to sa tak pise,ze ciastocne,lebo nekryje ti ten implantat cely sval.myslim,ze to tak mame vsetky,co to mame pod svalom.tvoj sval ti kryje implantat iba z vrchu,ale bud kludna,urcite by ti nedali pod zlazu a nenechali ta v tom,ked ste sa na tom nedohodli:)a ze ty mas tvoje prska po tak kratkej dobe makucke,tak to zalezi aj od tvojho zakladu.vies,ine je,ked vlozia implantat zene s nulovym zakladom,ktora ma malo prsnej zlazy,ziaden tuk okolo a este ma aj vypracovany prsny sval,ako zene,ktora ma slusnu velkost prs,viacej zlazy a svojho tuku,takze bud rada,ze su prijemne makke:)je to velmi individualne...

tessy111

Vladka, ja sa tam tiež viem dostať.Medzi 360 a 390 je myslim 4mm rozdiel v širke na každej.360 ma 123 a390 ma 127 širku.

kobra17

vladka
ja sa do galérky môžem dostať.

luxury
prajem čo najmenšie bolesti a krásne prska

Babulky som 13-ty deň po a niekedy mám pocit,že mi prsia mäknú a inokedy akoby tvrdli,alebo sa napli.Stretla ste sa s takým niečím niektorá?Dnes som si dala pásku dolu z rán a teraz ma prenasleduje pocit,že sa mi tie jazvy rozídu,bojím sa ísť aj z ľahu do sedu,aby som si tú oblasť pod prsiami vôbec nenapínala.Ja som mala ranu šitú iba vo vnútri vstrebateľnou niťou a z vonku som mala ranu zlepenú nejakým lepidlom.Mala to tu niektorá?