Lia, Luxury
ja som to tu uz popisala co sa tyka mojho nazoru na sestricky a Lia, naozaj, rano som poprosila sestricku nech mi otvori okno ked mi prisla vybrat infuziu a zatvorila mi o 4tej druha, ked mi prisla pichnut dalsiu, co bola prva sestricka co vosla od rana za mnou. Obed mi doniesla nejaka pani co roznasala obedy. Ale zo sestriciek to bola prva po 7mich hodinach co vosla do izby.
Ja som mala taku skusenost, ja som v slovenskej statnej nemocnici v zivote nelezala,ale ale mam predstavu ako asi vyzera. Takze naozaj to tam bolo na urovni,super postel, aj to LCD na stene, aj ked ja som bola tak mimo za 3 dni som ho ani nezapla.
Ale ja z mojej osobnej skusenosti, kedze je to plateny vykon, by som cakala trochu viac pozornosti od personalu ( nie od doktora). Mozno mam aj ine naroky, nechcem aby to vyznelo, ze som nejaka narocna, to nie, ale ked uz si daju namahu mat "intenzivku"pooperacnu, ze tam 3 hodiny po operacii lezis pod dohladom, nechapem, ako si za tri hodiny niekto nevsimne, ze mi infuzia vytiekla von a az ked si ma prisli zobrat na oddelenie nechapali, preco mam celu postel aj pyzamo mokre. A to ma tam mala jedinu!
Ja som detailistka, svoju robotu vykonavam maximalne presne, naozaj si nemozem dovolit banalnejsie preslapy,moj manzel ani nehovorim, takze my mame uplne chorobnu zodpovednost a profesionalitu a potom mozno vidim veci, ktore niekto ani nezbada a pridu mu nepodstatne.
Naozaj co sa tyka osobneho pristupu jednotlivych ludi, cakala som viac profesionality.
Ale doktor Trska, uroven kliniky, cistota boli naozaj tip top. Len ja som nemala az take stastie na tu starostlivost, mozno to, ze som tam bola cely cas sama. Aj ked som odchadzala a mala som doplatit este tu 3tiu noc, cakala som na chodbe, vyse hodiny na vrchnu lebo mi na nu kazali cakat sestricky. Vyse hodiny som tam stala,lebo na stolickach na chodbe sedeli ludia o barlach...a ja som chodila za sestrickami, ci to nemozem zaplatit niekde inde, ze ma uz dole caka sofer a oni nie, nie, musite pockat na vrchnu....potom po hodine prisla, este do P vynadala druhej sestricke predo mnou a este pred dalsimi dvoma zenami co stali pri mne a potom mi povedala ze si to mam ist zaplatit dole na prijem, ze to sa jej neplati. Ako za normalnych okolnosti v plnom zdravy by ma to vytocilo,koli principu... to ako sa sprava ma v tom stave ani nezaujmalo, je to len o neprofesionalnom postoji jednotlivca. A mozno keby tam bol niekto iny, tak sa nad tym ani nepozastavi a ide to stastny zaplatit na prijem a ani sa nad tym nepozastavy...je to banalita, ale o to presne ide. Na banalitach jednotlivca stroskotava cely effort tych ostatnych ludi, co si svoju pracu vykonavaju zodpovedne a profesionalne.
Niektore, hlavne tie starsie tam boli mile, starostlive, nehovorim ze to bolo vsetko takto.
Takze zaver sme to tu uz skonstatovali, ze lepsie je mat dobreho doktora a 2 blbe sestricky z celeho timu, ako zlate sestricky a zleho doktora. Takze by som s cim kolvek znova isla za doktorom Trskom a tato skusenost 2-3 zakomplexovanych ludi ma od neho vobec neodradi.Je to naozaj okrem vsetkeho ineho aj sympatak a taky hrozne fajn, normalny...ked pocujem to jeho OK...je hrozne mily...