nepoznate nejaku ucinnu dietu na chudnutie? je to otras. mam 179 cm vysku a 73 kg. chcem mat maximalne 65 kg. a neviem ako na to.
dieta na chudnutie
Kde je všeobecne šanca pohnúť s váhou:
-samozrejme tukové zásoby. Tie sa vytvárajú do určitej miery vždy, ale sú vlastne dve hlavné príčiny:
o zvýšený energetický príjem oproti výdaju (toto je u teba zrejme u teba dobre vyvážené)
o zvýšený podiel nestrávených zvyškov potravy. To čo sa nerozloží, sa musí buď vylúčiť (hrubé črevo) alebo uložiť v nejakej forme. Tu je to najhoršie so živočíšnymi tukmi a ku tomu aj tepelne spracovanými (vyprážanie...) (Ako príklad i inej strany: Ak jete denne 2 jablká ako sólo potravinu, určite nepriberiete, lebo sú výborne stráviteľné. Ak si ich dáte ako zákusok po každom jedle- nestrávia sa dobre. Po 2-3 mesiacoch možno je tu kilo váhy naviac a vy neviete, prečo).
-voda v tkanivách, je samozrejme mimoriadne dôležitá, lebo sa zúčastňuje takmer všetkého, čo sa v tele deje. Ak však je v potrave príliš veľa proteínov (často u športovcov) a metabolizmus je preťažený, vzniká veľa dusíkatých látok. Tie jednak zaťažujú obličky ale telo sa niekedy snaží tieto látky rozpustiť ich vo vode a preto jej zadržiava viacej. V krajnom prípade, najmä u starších ľudí kde už obličky nepracujú OK, aj preto často opúchajú končatiny.
-usadeniny – v črevách. Je to delikátna vec. Vznikajú u každého. V krajných prípadoch je to až 12-14 kg váhy naviac! Toto je však skôr zriedkavosťou, taký stred je okolo 4-5 kg. Tieto usadeniny zasahujú do metabolizmu, najmä vylučovania. Čo sa nevylúči, to sa usadí. Tento fakt sa premieta aj do váhy...
Ska, ponúkam ti, pohľad taký...prispievateľský...: - )
Na začiatok . prečo sú ženy viac zaoblené (zjednodušene):
-má to na svedomí najmä ženský pohlavný hormón – estrogén. Ten spôsobuje do určitej miery trošku spomalený metabolizmus. Keď je metabolizmus pomalší, tuky sa úplne nerozložia na glukóze. Čo sa nerozloží, to sa uloží. Často vo forme pre nás, mužov, lákavých kriviek.
Tieto obliny majú pre ženu dosť veľký význam:
-sú zásobárňou energie na horšie časy
-tuk chráni telo pred únikom tepla ako aj poranením
-tuk rozpúšťa nežiadúce látky, ktoré by inak sa mohli usadiť inde a robiť šarapatu tam
Takto vlastne príroda dáva ženám viacej šancí „prežiť“ ako budúcim matkám.
Všetky ženy, ktoré chcú byť chudé až veľmi chudé, bojujú vlastne s vlastnou ženskosťou ale aj zdravím, čo uznáte, je dosť nerozhodný boj (a tak trochu smutný).
Ahoj,mam taky problem, ze meriam 168 cm a vazim 63kg. Potrebovala by som schudnut aspon na 58kg. Lenze dalsi problem je ze aktivne sportujem (triatlon-plavanie, bicykel, beh), niekedy mavam treningy aj 3-krat denne ale ta vaha nejde dole, niekedy skor este priberiem. Potrebujem schudnut najma preto, aby sa mi lahsie behalo, aby som to nemusela vsetko vlacit so sebou. Mohli by ste mi nejako poradit?Viem ze nejest nema zmysel, lebo to uberie na vykone aj na svaloch. Za radu vopred dakujem.
diety?ja som na ne uz nie raz doplatila a som si dobabrala aj imunitu!staci nejest po 5 hod!a cez den zjest zo vsetkeho len polku a pomoze to!do toho trochu cvikov a ste ako chcete!mozno aj viac
Pre: Burko3
Počuj, neviem, či si nemýliš dojmy a pojmy, ale ja sa do debaty zapájam v pozitívnom zmysle, sama mám problémy s váhou a jediné, čo som urobila je, že som sem napísala recept na chudnutie, kt. by mal fungovať a vynadala som akejsi koze Jarke, ktorá si z cudzieho trápenia robí prdel. Tak kde berieš ten dojem, že sa tu na niekom bavím. Buď nevieš čítať........alebo potom neviem, kámo!
ahojte babenky. nemam problem s chudnutim, ale ste uplne super co tu citam, tak vam drzim palce a verim vam ze sa vam to podari.
A kiri uvedom sa, ty mozno nemas take problemy ale za to sa nemusis bavit na druhych. Mne sa ich odhodlanie velmi paci, su ambiciozne a chcu si dokazat ze na to maju.Baby ste super!!!!! DRZIM PALCE
pre alternativa
Je fajn,že ešte existujú ľudia, ktorí svojím príspevkom dokážu povzbudiť takých ľudí ako som ja.Práve toto sú tie impulzy, ktoré mi pomáhajú vydrzať a posúvať dopredu!Ďakujem.
Pre všetkých, čo chcú schudnúť: všetko začína v hlave a prístupe k sebe samej i k ostatným.
Do chudnutia!Do krajšieho zajtrajška!
Pre Hanka 80:
Tvoj prispevok si zasluzi zlatu pecat za prve kroky. Verim, ze vydrzis dodrziavat zmenu v postoji k sebe samej a aj k Tvojim najblizsim. Skor alebo neskor tuto zmenu v Tvojom vzhlade a hlavne v Tvojej psychickej rovnovahe si uvedomi aj Tvoje blizke okolie. Drzim palce, super.
Kazdy, kto chce schudnut, nech si precita predosle prispevky.
Je tam vsetko.
Aj diety, aj cvicenie, aj vsetko.
Neexistuje nezhodit, ak sa to dodrziava.
Diety maju vsak v sebe zaludnost. Po ich skonceni, ak sa trvale neupravi celkova zivotosprava (najma strava a pohyb), kila prijdu naspat.