Lymfatické uzlihy/Hodkinston

lorrie

Aba31: znovu prízvukujem, že choď radšej rýchlo lekárovi. Netuším, ktoré hodnoty majú byť zlé, lekár to musí vedieť najlepšie a tiež musí vedieť, aké odbery treba na to robiť. Povedz mu na čo máš podozrenie a nech to začne riešiť. Ak nezačne, choď na hematológiu

aba31

nie je to silne a nie vkuse ale obcas pocas dna a citim to vstrede hrudnika medzi prsiami a dakedy aj z chrbta-do chrbtice medzi lopatky niekde ale tak tupo-tlakovo, tak neviem. co si mam dat vysetrit z krvi?

aba31

tie uzliny pribudaju na jednom mieste alebo na viacerych miestach na ele? ci zalezi od typu? a v tej krvi-krvny obraz, co ma byt zvysene, ci zlé? ktore hodnoty? ja teda mam vela hmatnych uzlin ked som to teraz skusala a aj na hrudi vstrede zdola ako su prsniky a vyse tyzdna pocitujem taku bolest-tlak?nie sil

anonym_11083

Prosila by som odpoved na otazku , ktora ma trapi a najviac by sa mi páčila odpoved:"ANO".Je normalne, ze este stale /po8 chemo/ citim tlak v hrudniku a kaslem? Prekonal niekdo takuto diagnozu s podobnymi priznakmi? JE predo mnou CT a ožarovanie.

anonym_11083

Dostala som sa na RTG hrudnika a aj to bolo popisane ako v norme.Nedala som tomu pokoj,opakovane som bola za Mudr, ta ma poslala na plucne. Lekarke na plucnom budem vdacna navždy. Ona si vypytala snimok, ktory bol popisany ako v norme a nasla to, co v norme nebolo. Uzliny nehm,atatelne ale na snimku viditelne. Potom mi ina Mudr nahmatala par uzlin v medzihrudi aj rukou. Keby sme čakali dlhsie, nebolo by ich par.

anonym_11083

AHOJTE,priatelia,ja konkretne som si nenahmatala ziadnu uzlinu,ale trapil ma kasel, suchy, dlhotrvajuci a stahovanie v oblasti hrudnika, tkz. medzihrudie. To stahovanie sposobovalo kasel, bol to pocit ,ktory sa neda opisat, ale k lekarovi ma priviedlo to, ze nebol bezny.Stahy boli neprijemne a citelne. Dlho ma liečili na nič, teda na chorobu z povolania /som učitelka, pracujem s MR deti, to znamena hlasivky mam velmi namahane a kasel pripisovali tomu/.

lorrie

Pre aba31: krvný obraz pravdepodobne nebude v poriadku, ak ide o lymfóm, akurát že z neho sa nedá vyčítať o čo ide... Uzliny si nahmatáš sama, ak sú väčšie ako 1 cm, tak sa pýtať na chirurgiu. Oni sa nemusia zväčšovať, stačí, keĎ pribúdajú. Nečakaj na nič a už aj doktorovi, nech to je, čo to je

Ivka 1

Biopsia ukáže najlepšie o čo ide. Pošlú to
na rozbor a zistia akého charakteru je uzlina. Jajka viem,že sa bojíš /veď kto by
sa nebál/ ale aspoň budeš vedieť,na čom si.Čo sa týka tých chladýmií ak nezaberú
antibiotika kľudne mi napíš, budeme hľadať
pomoc inde.

jajka

ahoj dakujem ze si odpisala, no medzitym mi prisli vsetky vysledky, krv vyter, vsetko mam v poriadku, aj stitnu zlazu, no este mi dr odporucila sono stitnej zlazy, vsetko ok, len mi zistili, ze mam chlamidie, ale nie tam "dolu" ale v plucach, ze to je z nejakej prekonanej infekcie, a dr povedala, ze to moze mat na svedomi tu zvacsenu uzlinu na krku, ale spravidla to nebyva, dali mi antibiotika na tri dni, potom styri pauza, potom zasa tri dni a mam ist na kontrolu. uzlina sa zatial nezmensuje, stale sa bojim, musim si ju stale chytat, neviem ci mam ist na tu biopsiu. bojim sa aj toho, ale bolo by to lepsie. a na sone sa da zistit ci idu o rakovinovu uzlinu?alebo fakt len tou biopsiou? ale to trva asi dlho pokial pridu vysledky nie? prosim napiste mi aj ostatni ak viete odpoved na moje otazky. a inak zasa ma svrbi telo ked to teraz pisem. neviem naozaj co to moze byt. bojim sa stale. som zufala, lebo zo vsetkeho najviac chcem byt zdrava, asi ako vsetci tu. diky a drzte sa.