Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Lymfatické uzlihy/Hodkinston

lorrie

No moja, neviem, je to vždy individuálne. Mám kamaráta, ktorému tiež býva pri chemo hrozne zle a poznám iných, ktorí to majú ako bežný deň a takmer to nevnímajú... Aj s ožarovaním je to individuálne. S tými znamienkami, to musia najlepšie vedieť lekári, pred ožarovaniami pôjdeš inému lekárovi, ktorý ťa bude mať počas ožiarov na starosti, tak mu to určite povedz. S tým ubytkom u kamarátky je to super, určite to zober. Ja som prvý týždeň bývala u sesternice, ale potom som striedavo aj dochádzala, nerobilo mi problém cestovať potom domov dve hodiny vlakom, v pohode som to zvládala a boli sme viacerí... Každé telo je však iné, uvidíš sama ako to budeš zvládať, ale to ubytko vezmi, takú cestu istotne zvládneš

anonym_11083

Dakujem.Chemo si robi so mnou čo chce a nedokazem jej v tom zabranit,sramoti mi v psychike,trva to par dni, potom je to lepsie. Ale teši ma, ze ozarovanie by mohlo byt prijatelnejsie. Ano, chcela by som vediet ako to prebieha. MAm ostat v nemocnici vzdy na tyžden, alebo prijat ponuku kamaratky, ktora mi môze pozicat byt . Ale to by som musela do NOU dochadzat kazdy den a možna unava môže byt problemom.Trapia ma znamienka na chrbate. Mudr. mi povedala, že budem ozarovana aj z chrbta. Mam ich tam tolko,ze sa nedaju sčitat. Bola som si ich dat skontrolovat, su v pohode.Dufam, ze ožarovanie s nimi nič neurobi. A verim, že najhorsie, teda 8 chemo mam za sebou.Mam?

lorrie

Takže odpovedám. V prvom rade verím, že CT bude dobré, želám ti to. Ja som tlak v medzihrudí nikdy necítila ani som nemala kašel, takže na toto ti odpovedať zo svojej skúsenosti neviem. Ale poznám ľudí, ktorí to tiež mali tak ako ty. Neznamená to, že liečba nezaberá, asi je to normálne, keď sa nádor likviduje. Ja som ožiare znášala úplne v pohode, akurát som bola dosť unavená, ale inak som nič také výrazné nepociťovala, žiadne vedľajšie účinky alebo tak. Stačí takto? Kľudne sa spýtaj ak ešte niečo

anonym_11083

a este bolo pre mna priznakom svrbenie noh, zvyčajne večer po osprchovani.Predpokladala som, že to ma na svedomi mlieko, ktorym som sa natierala po osprchovani a az neskôr som sa dozvedela, ze je to jeden z priznakov.

an44

nechcem strasit lebo neviem ci to ma suvis ale aj suseda mala pasovy opar a nakoniec jej zistili hodkinga. aj ked ju liecili blbo /akoze na raka zaludka/ a az potom zistili ze mala raka LU. ale bola stara mala cez 70a

oxan

ak su uzliny len na krkru pod sánkou, v slabinách/ hlavne ak ste prekonalai infekcie hrdla, močových, gynekologické/ a viac rokov sa nemenia naozaj nepojde o niečo vážne.Pozor treba dat ak su aj tesne nad alebo pod klucnimy kostami, v pazuchách. A sprevádzaju ich bolesti, teploty, chudnutie či iné celkové priznaky. kašel, hnačky atd.