Lymfatické uzlihy/Hodkinston

anonym_11083

lorie.Mam po 8, teda posledneej chemo.Nebudem pisat o jej dosledkoch, bola som včera,su este prilis cerstve.Teraz o 2 tyzdne ma čaka CT a to ukaze či bude potrebna este chemo. Verim, že nie, tak hrozne ich prečivam MAla byt nastat radio. Ake mas skusenosti s ožarmi?A este niečo, stale kaslem a stale ma to v medzihrudi taha,preto sa bojim, ze som neskončila s chemoterapiami. Alebo si aj ty este po chemo pocitovala tlak, tahanie, kasel?ahoj

lorrie

Baby kľud. Určite to nie je Hodgkin, lebo pri ňom uzliny rastú a pribúdajú a sú aj iné problémy. Okrem toho sa stav zhoršuje už pomerne rýchlo, keď sa ukáže nejaká uzlina, tak to je už druhé štádium a do tretieho a štvrtého je to len pár mesiacov. Čiže ak tomáte niekoľko rokov a nič s tým nie je nové, tak to nie je rakovina. Ale čo to je, to vám nepoviem. S tým dýchaním Jajka, to más psychické, lebo si v strese a v panike z toho, že čo by ti všetko mohlo byť. Ver mi, to poznám. Štítnu žlazu máte ok?

ginga

jajka
bola si na sono? uzliny myslim. ja chcem ist, lebo ja mam na krku vpredu i vzadu aj pod celustou hmatne zvacsene, a aj v slabinach a pod 1 pazuchou. tiez sa bojim.este som nebola. ale mala som pasovy opar, vraj to moze byt z toho aj 2-3 mesiace. ale 2 tomu uz budu, tak neviem. skus ist na sono, to ma napadlo.zaplat si to v sukromnom centre

jajka

ahojte, moze mi niekto poradit?uz asi ani neviem, mozno 4roky mam zvacsenu uzlinu na krku v predu, cize je to lymfaticka, ale nerastla ani nic, a ja som si to nevsimala.az teraz ked som zacala chodit na net, som si o tejto chorobe precitala,a stale si ju musim hmatat, aj som bola u doktorky, a brala krv v poriadku, a som sa jej pytala, ci to nemoze byt nebezpecne, a povedala ze nie, ze to by som mala uzliny aj pod pazuchami v slabina a tak, ale mne to zacalo vrtat v hlave, tas ma zacalo niekedy svrbiet telo vypytala som sa na kozne bola som tam pred tyzdnom brala mi aj ona krv na vsetko mozne na stitnu, boreliozu, toxoplazmozu, co som mala, uzlinovu formu, ale liecila som sa, a uzlina jedna mizostala na krku vzadu, to je ok, ale tato v predu ma odvtedy stve a nemozem spavat. okram toho sa mi uz peknych par rokov zle dycha, ze vraj to bolo na psichickej stranke, tak som chodila k psichologicke, a an neviem ci to pomohlo, stale mam problemy s dyhcanim, aj som bola na rtg ale to este ked to zacalo, pred 4rokmi mozno a nic nezsitili..prosim poradte mi mam si dat urobit biopsiu tej uzliny?aj kozna lekarka mi to poradila, ja sa bojim....strasne sa teraz bojim, nemozem spavat v noci kvoli tomu...myslite ze je to zle???prosim odpste mi niekto kto mate skusenosti dakujem smutna utrapena

lorrie

Prosim ta a to ta na co zaujima, ze co tam zistuju. Krv mas celu zlu, to je prvy priznak, ale su aj ine, krv to jasne nepovie

lorrie

Ja som mala Hodgkina pred 5 rokmi. Je to velmi dobre liecitelne, tak prosim vas na nic necakajte a bezte doktorom, tym, ze to odkladate, si iba znizujeme sance... A VSETCI, CO STE V LIECBE ALEBO PO PRIDTE NA www.lymfom.sk NA CHAT, TAM SA STRETNETE S LUDMI, ĆO PRESNE TO ISTE PREZIVAJU ALEBO PREZILI

anonym_11083

monuk. Pri hočkinovi som pred hemat.vysetrenim absolvovala ct pluc,kde sa ukazali zhluky uzlin, hmatatelne som nemala. Na hematol.po odbere krvi prichadzali vysledky, ktore potvrdili moju dg,´., ale este som musela absolvovat odber, teda operaciu, ked mi vybrali uzlinu alebo jej čast a tam prislo už uplne potvrdenie, ze je to on