ALS - amyotrofická laterálna skleróza

Príspevok v téme: ALS - amyotrofická laterálna skleróza
m+m

Dobry den.Otvaram temu na toto ochorenie,nakolko sa o nom malo pise a je zopar ludi aj na Slovensku,ktori ju maju.Presiel rok,odkedy ju diagnostikovali mojmu otcovi.Choroba velmi rychlo progreduje.Otec za rok schudol 25 kil, je slaby a pohybuje sa uz len s pomocou bariel.Budem rada,ak sa podelite o to,ako to prebieha u vas,resp.vasich blizkych,ake metody terapie skusate.My sme uz skusili takmer vsetko.Aj alternativnu medicinu, aj liecitelov, ale bezuspesne.

ejlin

mam strpnuty malicek, a polovicu prstennika, inak nie, nejde mi to stlacit, presne akoby tie svaly nefungovali,iba na jednej ruke , nejde to mne uz z toho sibe

RNG

Beries dlhe roky skodlive chemikalie a divis sa, ze sa nakoniec prejavia postranne ucinky?
en.wikipedia.org Tu priamo hopvoria o psychologickych a nervovych postrannych ucinkoch:
Several drugs, most of which are also used for treatment of malaria, can be taken preventively. Modern drugs used include mefloquine (Lariam), doxycycline (available generically), and the combination of atovaquone and proguanil hydrochloride (Malarone). Doxycycline and the atovaquone and proguanil combination are the best tolerated with mefloquine associated with higher rates of neurological and psychiatric symptoms.[58]

Inac paraziticke choroby sa daju rychlo potlacit(za par tyzdnov) napr chloratmi popularnymi dnes pod menom MMS1 a MMS2.
Tak isto je na ne ucinny protokol dr Huldy Clark, a ten patri dokonca medzi povolene potravinove doplnky.

nefinka

hm vies co, fakt je lepsie nech ti uz zistia, co ti zistia. pre sm je tiez typické, ze symptomy sa raz za cas zjavia a zasa odídu a mas pokoj, teda pokial ma človek miernejsiu formu, co ty, ak by si mala aj sm, más, ked po rokoch si na tom relativne dobre. vzdy je lepsie aby ti zistili co ti je, lebo ti môzu pomoct, resp. snazit sa pomoct a vela tych priznakov potlacit

ejlin

nefi a este - praveze uz mi robi problem pisat, nemozem ceruzku tak stlacit, casto mi vypadava, na pc normalne pisem, ale na papier sa mi uz tazko

ejlin

nefinka, ja som chodila uz daavno este ked som mala detsku doktorku ta ma nechala dlho marodit a na nic mi neprisla, behala som dalej a zistili mi, ze mam asi nejaku autoimunitnu, mam v tele autoprotilatky,beriem dlho lieky antimalarika, ale potom (asi 3 roky dozadu) zacalo dvojite videnie. Uz som nesla k doktorom, bala som sa sm. Potom to nejak zmizlo, ale zacalo sa casto objavovat take akoby pichanie ihlami, obcas brnenie, ale dalo sa to. To videnie chvilami preslo, potom zase...a teraz som mala take velmi spomalene otacanie dlanami, ze sa mi nedal urobit rychly pohyb, ale len niekedy, chvilu sa dalo, chvilu nie. A to uz ma tak vylakalo, ze som isla znovu k dr. Prvy krat ked som bola s dvojitym videnim, poslala ma domov, ze to nic. Teraz som prisla, ze stale to mam tak az na druhy pokus k neurol. A ta ma poslala na MRI, takze zase nespavam:(

nefinka

pravdu povediac musela by som sa prehrabať v papieroch ze aké označenie g-ckové tam mám..ked ti ale nebolo robené ani mri ani lumbálka tak ti tam ani nemôžu podľa mňa dať nejakú diagnozu..ja som o ALS veľa počula a po rokoch, čo máš tieto problémy a stále ti nerobí problém ani len písať, tak to by si bola asi prvá svojho druhu s ALS s takým pomalým priebehom, takže podľa mna sa fakt als bát nemusis. a preco si vlastne sla k lekarom az teraz?

ejlin

nefinka ano, stale to citam na internete, len ma strasi, ze diagnozu mam R 29 a nejake cislo, ze blizsie neurcene ochorenie svaloveho , nervoveho a kostroveho systemu. Mala si hned od zaciatku u neur. dg. G, ci ake pismeno to je na sm, uz neviem..alebo sa ti tie dg. menili?

nefinka

:ejlin - a ešte jedna veľmi podstatná info - čítala som čo si tu písala, že tieto problémy máš už roky - ALS napreduje veľmi veľmi rýchlo, veľmi vysoké percento ľudí, ktorí sú postihnutí ALS sa dožíva 3-5 rokov, takže žiadna ALS..

nefinka

:ejlin-tras je typický pre SM, takisto trpnutie končatín, pri ALS sú typické svalové slabosti, zášklby a sťahy, čo nie je to isté ako tras.