ALS - amyotrofická laterálna skleróza

Príspevok v téme: ALS - amyotrofická laterálna skleróza
m+m

Dobry den.Otvaram temu na toto ochorenie,nakolko sa o nom malo pise a je zopar ludi aj na Slovensku,ktori ju maju.Presiel rok,odkedy ju diagnostikovali mojmu otcovi.Choroba velmi rychlo progreduje.Otec za rok schudol 25 kil, je slaby a pohybuje sa uz len s pomocou bariel.Budem rada,ak sa podelite o to,ako to prebieha u vas,resp.vasich blizkych,ake metody terapie skusate.My sme uz skusili takmer vsetko.Aj alternativnu medicinu, aj liecitelov, ale bezuspesne.

nefinka

:ejlinka - viem, že sa to ľahko povie, ale min. pri SM je stres jedno z najhoršieho, čo môžeš pre seba robiť.
mne sa to začalo celé tiež zrakom, aj keď som nemala dvojité videnie, neviem ako to opísať, proste na jedno oko som nevidela nic, len ako keby taký mliečny závoj..no a čo sa týka takých koordinačných problémov, nejaké som mala už aj vtedy, ale až pokým sa mi nezačal problém s tým okom, brala som to ako nemotornosť, keďže neboli také výrazné, ale tak čo človek, to rôzne priznaky, resp. v inej intenzite alebo poradí

nefinka

:ejlin - sama mam SM, preto aj vzhľadom na tvoj vek aj priznaky si myslim, ze to je sm. hlavne sa nenerváč moc, daj si spraviť vyšetrenia a povedia ti, čo ti je. čím viacej sa budeš stresovať, tým horšie ti aj bude, ale myslím že ALS nie je moc pravdepodobné:)

ejlin

mily rng ako mozes napisat ze co z toho? Samozrejme , ze viem o tom , ze liecit sa nedaju poriadne ani oni nevedia co to je. A sm je urcite lepsia ako als co sa tyka prognozy.Ked to nezazivas, nepchopis co prezivam. Nevies si to ani len predstavit. A prajem ti, aby si to ani zazit nemusel

RNG

A co z toho, ci mas jednu alebo druhu diagnozu potvrdenu, ked to nevedia aj tak nijak vyliecit a vedia len ciastocne potlacit priznaky.

Ja by som sa skor sustredil na tu imunitu a cistenie tela, pripadne aj potlacanie zapalov, co trochu ulahci zivot, hoci to nelieci .A to samozrejme potravinovymi doplnkami, neskodnymi a nie chemickymi liekmi, plnymi postrannych skodlivych ucinkov.
A to vam zialbohu lekari nepredpisu.
Takze je to vlastne tak ci tak na vas, ako sa rozhodnete.

nefinka

Jelikož ALS napadá pouze motoneurony, nejsou postiženy smysly - zrak, hmat, sluch, chuť a čich - dvojité videnie a problémy všeobecne so zrakom su typickým počiatočným príznakom SM..nechajte si spraviť MRI a lumbálku, tá jediná Vám na 100% buď potvrdí alebo vyvráti SM:)

ejlin

human dakujem. Bojim sa hlavne koli tej ruke, presne mi nejde zapat gombik, otocit klucikom.....ako v zaciatkoch als myslite, ze by to mohlo mat aj inu pricinu?