Dobry den.Otvaram temu na toto ochorenie,nakolko sa o nom malo pise a je zopar ludi aj na Slovensku,ktori ju maju.Presiel rok,odkedy ju diagnostikovali mojmu otcovi.Choroba velmi rychlo progreduje.Otec za rok schudol 25 kil, je slaby a pohybuje sa uz len s pomocou bariel.Budem rada,ak sa podelite o to,ako to prebieha u vas,resp.vasich blizkych,ake metody terapie skusate.My sme uz skusili takmer vsetko.Aj alternativnu medicinu, aj liecitelov, ale bezuspesne.
ALS - amyotrofická laterálna skleróza
Čítam a čítam tieto príspevky o ALS a som zúfala z toho čo sa tu dozvedám. Môjmu ockovi pred pár dňami diagnostikovali túto zákernú chorobu a celá rodina sme z toho zdrvení. Prosím poradte kde hľadať pomoc, aj keď ja to mu stále nechcem uveriť.
Ďakujem
Virus varicella zostrix ma v tele drviva vacsina ludi uz od detstva, ked prechodili alebo ochoreli na ovcie kiahne. Tento virus je nasou obranou potlaceny ale nie uplne, takze sposobuje cely zivit skody na nervoch.
Kedze su aj ine rozne virusy, ktore nosime cely cas v tele a pribuda ich dnes znacne vela(zijeme v tichej virusovej epidemii) je dolezite sa aktivne branit, najma ked sa prejavia, ale aj vtedy, ked sa na vonok neukazu
-odkaz odstránený-
v maji 2009 ju diagnostikovali mojmu otcovi. v Stredu pred dvoma tyzdnami zomrel. Choroba mala u neho velmi rychly spad. Liecil sa Rilutekom, Milgamou, a bral rozne doplnky potravy. mali sme dojem, ze trochu chorobu spomalili vitaminy, ktore nam odporucili znami, ktore podporuju a ochranuju kmenove bunky. Volalo sa to OLYMPIQ Xcell. Bohuzial, nikto nezaruci, ze to pomoze. Je to velmi zakerna choroba. Aj ked lekari sa domnievaju, ze u nas bol spustacom choroby Pspvy opar.... Nikto nevie s urcitostou povedat. Drzim palce vsetkym, ktorych tato choroba postihla. Je to tazke aj pre ludi, ktori sa o postihnutych staraju...
zdravim ak mozem poradit tak skuste uzivat na als mumyo, pantokrin a zelene potraviny ako mlady zeleny jacmen alebo riasy chlorela, spirulina ja mam sice neuropathiu co je tiez nervove ochorenie postihujuce svaly a od kedy berem tieto pripravky tak moj stav sa dost zlepsil nakolko mumyo a pantokrin regeneruju nervove vlakna a pantokrin na vyse posobi aj na regeneraciu svalstva a zelene potraviny zas pomahaju telu tvorit viac kmenovych buniek tak telo moze poskodene bunky nahradzat zdravymy bunkamy tak dufam ze vam tato informacia pomoze.
Pre studenta UPJS. Tito pacienti maju narok na kompenzaciu napr. za pohonne hmoty,ale vsetko zavisi od vysky prijmu postihnuteho za posledny rok. Ak mal vysoky prijem,nedostane NIC.Ziadnu pomoc od statu.No a este ma narok samozrejme na zdravotne pomocky,na opatrovatelku od mesta- ale za tu sa plati 50 centov za hodinu.
dobry den prajem vsetkym
potrebovala by som informaciu o tom ci pacienti s ALS maju narok na nejaky socialny prispevok alebo na nejake davky od statu.
a ak ano na koho sa musia obratit a kolko dostanu ..?
dakujem kraaaasne velmi mi pomozete
Pred dvoma rokmi mi zomrel manžel na amyotroficku lateralnu sklerozu,alebo ALS ako sa v skratke volá táto zákerná a neliečitelná choroba.Vyskušali sme snad všetko čo sa len dalo.Cez synovca,ktorý študoval v Anglicku,sme komunikovali aj s profesormi z Oxfordu.Skušali sme aj urinoterapiu,čo chce skutočne odvahu pre pacienta,ale aj opatrujuceho.Komunikovala som v tom čase aj s profesorkou Sykovou z Prahy,ktorá sa venuje /teraz momentalne to už nesledujem/kmenovým bunkám.Všetko čo som našla na nete /Americký výskum,liečenie v Cíne,Egypte.../ma pohánalo vpred,s nádejou,že manžela zachránim.Manžel bral aj liek Rilutek.Bohužial sme boj o život prehrali.Rada sa podelím o laické skusenosti ,ktoré som pri opatrovaní manžela nadobudla,to najdoležitejšie čo som pochopila ja ,je nevzdávat sa do poslednej chvíle,aj ked vidíte,že váš boj je už prehraný.Váš blízky,ktorý má ALS,potrebuje cítit vašu lásku a oddanost až do poslednej chvíle.Bývame v obytnom bloku,ktorý nie je bezbarierový a tak som ráno ,ked som viezla manžela na kyslík/lebo aj to sme skušali/mala pripravený jeden invalidný vozík na poschodí kde bývame,druhý pri výtahu,po schodoch som ho držala pod pazuchami/ja som sa pridržiavala zábradlia/,naša 12 ročná dcérka mu posuvala nohy zo schodu na schod,až kým sme sa nedopracovali k výtahu.To je len malý príklad toho čo sme prežili,bola by som za manžela aj dýchala, ak by to šlo....Teraz už plačem,nemožem viac písat,spomienky su stále velmi živé.Som s vami všetkými ,ktorí máte takto chorých svojich blízkych.Milujem svojho manžela,velmi mi chýba,v mojom srdci bude navždy žit.
Dnes mi poradil jeden lekar z FOREVERU je to vlastne Aloe vera pripravky co by mala moja svokra uzivat.Povedal, ze vyliecit sa to neda ale spomalit ano, tak som zvedava ako na ne zareaguje.
Moja maminka na túto hroznú chorobu zomrela pred necelými 5 rokmi. Behom asi 3/4 roka to prebehlo tak, že nedokázala chodiť, nevládala dvíhať ruky, mala problémy s prehĺtaním a nakoniec aj s dýchaním. Pod kyslíkom bola 3 týždne.
Pani primárka nám oznámila, že vačšinou sa to spája aj s demenciou, teda že si to pacienti postupne neuvedomujú. Maminka
ale mala myseľ čistú do posledného týždňa. Aj nám to tak oznámili, že sa musí pri plnom vedomí zadusiť. Prajem Vám veľa sily. Lieky na to priamo nie sú.
Len veľa vitamínov na podporu svalstva, ale to Vám už určite Dr. povedali.
/Maminka mala len 66 rokov/