Skúsenosti s HAK Novynette

machulka006

ahojte dievčatá. Tak ja som v pondelok dobrala druhý blister Novynette, pred tým som nebrala žiadnu antikoncepciu, menštruáciu som dostala aj po prvom dobratí aj teraz rovnako - vždy na tretí deň od poslednej tabeletky. A ako som s nimi spokojná? ani sama neviem,ale skôr by som povedala , že nič moc. Prvý mesiac ma kvalitne boleli prsia - podotýkam, celý mesiac až kým mi neprišiel menzes, druhý mesiac ma boleli asi iba týždeň a pol. Pribraž som nepribrala, a ani nemám problém s chudnutím, v tomto si myslím že sú ok, len čo je problém...ja som vždy mávala bolestivú menštruáciu, a to veľmi, a tabletky mi to síce zmiernili, resp. kŕče v bruchu už nemávam , ale čestné moje slovo , že všetká tá bolesť mi vrazila do krížov. som ako t ehotná pred pôrodom. včera som sa ani pohnúť nevedela,ležala som na gauči a stonala od bolesti krížov, keď som chcela ísť na záchod, frajer ma musel dvíhať asi desať minút a podopierať celou cestou...takže neviem v čom je problém, či sa ja fakt tých nešťastných bolestí nezbavím nikdy, alebo čo :o(( No každopádne, niektorým dievčatám môže sadnúť výborne, ale ja osobne vo svojom okolí nepoznám ani jednu ktorá by si Novynette ponechala....akždá kamoška či zná, o to brala, to musela vymeniť... osone si myslím, že na trhu sú aj oveľa lepšie preperáty, treba skúšať. A ak niekomu vyhovuje jej nízkodávkové zloženie, nech radšej skúsim originál a to - Mercilon .
Držím vám palce, ja si dnes idem pre recept a určite zmením,potom sa ozvemako som dopadla.
Pápá

zuzi

caute. ja berem novynette uz asi1,5roka. okrem toho ze som trosku pribrala a narastli mi aj prsia si myslim ze su fajn.dokonca aj naladu mavam odvtedy lepsiu.niesom tak nerozna a som fakt kludnejsia. problem je akurat ked mam pauzu. vtedy som zas nervozna. ale da sa to prezit. novynette mozem len odporucat.

karolina3

Cafte baby aj ja zacinam teraz brat prvy krat novynette a neviem ci mi sadnu ale dufam ze hej,,nevadilo by mi ani kebyze po nich trochu priberiem to by bolo skor plus a hadam po nich nebudem nejaka agresivna k priatelovi :))

niekto

ja beriem Novynette už tretí mesiac,teraz vlastne končím tretí mesiac.zatiaľ som nepribrala,ale na prsiach nevidím žiadne zmeny.trochu škoda,lebo mám 18 a mám len 1...po akom dlhom čase vám začali rásť? dakujem za odpoved.inak som v druhom mesiaci brania mala plačlivú náladu a bolesti hlavy,ale teraz v pohode.

vlaďa

Priberá sa keď veľa papáš a trochu tomu môže pomocť aj antikoncepcia ked má veľa hormónov. Ja beriem Novynette prave preto, že má málo hormónov už 3 roky a nepriberám ani nemám napätie v prsiach. Cena je príjemná. Sú aj také, čo sú drahé a majú kopec hormónov. Preto sa podľa ceny sa neorientuj.

loska

ahoj veronika no ja som brala novynette asi dva roky a teraz mam 5 prsia a desat kg som pribrala uz ich neberiem asi tiez dva roky a teraz mam problemy s vahou tazko sa to zhadzuje a aj hormony sa ti v tele poburia ako aj mne a teraz mam nepravidelnu menstruaciu pretoze mam zvysene mnozstvo muzskeho hormonu v tele testosteronu a za to vsetko vdacim novynette....nepriberies len z dahych tabletiek ak by si chcel prejst na take pos 600sk mesacne nepojdes vela stastia

veronika

Ahojte, práve som začala užívať Novynette...je to moja prvá antikoncepcia. Neviem síce ešte ako na mňa účinkuje, ale zaujímalo by ma, ako rýchlo vám ostatným od antikoncepcie narástli prsia? A ako rýchlo sa prejavili iné vedľajšie účinky? Ďakujem