Skúsenosti s HAK Novynette

sentimental8

čaute ... porsim vas ja by osm sa chcela spýtat jedno ze ked neberem normlane tieto lieky ale ze budem s partnerom niekdy a ze si dam napr ... 3 dni dopredu tabletku ked nebudem mat samozrejme kramy ci mato ochrani aj ked to normalne nebudem uzivat pravidelne ... lebo zaital to neuzivam a zaujima ma to ze ci to ajtak funguje alebo sa to musi v kuse brat ..aelbo ci sa prva tabletka musi zobrat zaozaj v prvy den kramov ci to enmoze byt nejako 10 alebo 24 den cyklu napr... thanks

mimka84

Ahojte. Mala som silné bolesti v podbrušku a lekár mi robil sono, kde bolo všetko ok. Ja som ale mala podozrenie na endo, lebo bolesti v podbrušku mám stále (také tlaky). Tak som si prečítala na forach o laparoskopii a vysadila som tabletky, keďže je to operácia. Doktor mi lenže endo nepotvrdil, lebo nič na sone nevidel a kázal mi začať s novou antinou Novynette. Teda 7 rokov som brala Mercilon a teraz budem mať mesiac pauzu a mám si kúpiť Novynette. Neviem, či by som nemala mať dlhšiu prestávku, ale doktor vzhľadom k mojim bolestiam vraví že sa treba vrátiť späť k HAK. tal mi antibiotiká, po ktorých som sa neskutočne vyhádzala a dnes idem k nemu že mi predpíše druhú. ale ja mám stále podozrenie na tú endo, aj ked to sono nepotvrdilo, moja mamina to mala tiež v brušnej dutine, ževraj je to dedičné. dakujem za odpoved

marbotka

tiez uzivam tuto HAK (3 roky)som s nou spokojná, len mam jeden problemik a vsimla som si, ze trva asi po dobu poslednych 3 rokov. a ten problemik je ten, ze mam velmi suche pery. raz som niekde citala, ze to moze byt sposobene uzivanim HAK. tak sa chcem spytat, ci nemate nejake skusenosti alebo poznatky. skusila som pouzivat uz velmi vela roznych balzamov na pery,ale nic nepomaha:(

miska88

Prechadzam na tabletky novynete a chcem sa spytat ze ak si ju dam v prvy den menstruacie a budem ju brat aj pocas tej prvej tych dvadsat jeden dni tak potom pride sedemdnova prestavka ked tabletky neberiem,to chapem ale ak mi pocas siedmych dni nahodou neskoncia co mam robit? Pockat kym neskonci a dat tabletku alebo dat na osmy den aj keby mi neskoncila??? dakujem za odpoved...

ivusik

putanaris. tak pri menzese je aj bez tabletky mala pravdepodobnost, ze otehotnie, a pri zaciatku uzivania HAK moze byt krvacanie, alebo spinenie nepraidelne, aj castejsie aj s malymi pauzami, kym si organizmus zvykne. ja beriem HAK uz 10 rokov. teraz som koli operacii mala 3-mesacnu pauzu a tiz je to teraz vseliake. je to normalne.

sharika

Caute vsetci, ja mam s Novynette super skusenosti,uzivam Novynette uz od 17(mam 24)a tie tabletky su super,nepribrala som ani kilo,skor som 10 kilo schudla(tiez sa tomu doktorka cudovala)a nezatazuju tak organizmus,a aj plaet sa mi zlepsila nemam akne,nestoja vela a su super...milujem Novynette...bohuzial teraz zijem v Nemecku a tu to nemaju tak asi budem brat nieco ine,ale Novynette odporucam...predtym som brala take modre,jak sa len volaju velmi zname..joj pomozte...neviem si spomenut aaa CYLEST no po 2 tyzdnoch neustaleho vracania sme to zmenili na Novynette a super.Ja som spokojna....a chraneny ste od prvej tabletky antikoncepcie...a aj pocas 7 dnovej pauzy...caute a vela radosti s Novynette....