Sklamala som mamku

Príspevok v téme: Sklamala som mamku
smutná1

velmi som sklamala moju maminku ktorú tak moc lúbim..... mám 19 rokov a zistila som, ze som tehotná....mám síce priatela uz 3 roky...ale aj tak...mozno si myslíte ze je to skoro a tak...a mozno aj je...ale bábo si chcem nechat....je to nový zivot a ja ho nechcem zmarit...len ma velmi mrzí, ze som tak moc sklamala maminu...a ocino to este nevie....hrozne sa bojím...reakcií.....je to také hrozné???? ved je to malinké bábätko...

majočkaaa

smutna drzim ti palce, ver mi ze da sa to zvladnut samozerejme za pomoci rodicov, a predpokladam po tom co pises ze stoja pri tebe.mam kamaratku ktora ale otehotnele este pred 18 a chlapa mala tiez "chrapuna" a este o 10 rokov starsieho, skratka on bol divna povaha, teraz maju rok a pol rocnu dcerku, vyzera to u nich zaujimavo, stale sa rozchadzaju a ona sa stahuje prec, a preto neurob tu chybu aj ty, rozhodni sa teraz, ak on bude mat zaujem o stretavanie sa s dietatkom tak mu to dovol, ale urcite by neprospelo tebe a ani babatku zeby ste sa denno denne hadali, stahovala by si sa a keby sa neskôr muselo aj pozerat ako ta udre,ked si to dovolil v tehotenstve tak neskôr mu to problem robit nebude, a ak pochybuje ze je jeho tak nie je o com, neponizuj sa a nepros ho o nic, mas rodicov ktori ti pomôzu postavit sa na svoje.takze drzim palce:-)

bublik

ja sa tiez prave chystam na kupko, ved tu vodu tam satle cistia aby to vyhovovalo hygienickym podmienkam, je tam chloru ako naondiateho, a infekcie som nikdy nemavala, tak preco by som mala nejaku chytit prave teraz? preistotu si pojdem do lekarne kupit nejaky ten ochranny tampon, ale mne osobne robi plavanie velmi dobre, jediny sport pri ktorom ma v mojom osmom mesiaci nebolia krize ci chrbat... horsa do vody!

rika,rika

smutná1 :
nebuď smutná :) vieš kolko mladých žien nemože mat deti ?
len aby ti otec dietata nevyrábal v budúcnosti problémy...
držím ti velmi palce

muc

na kupalisku nie je vobec problem sa nakazit napr. chlamydiami. pocas porodu je riziko zavlecenia infekcie do oci dietata, ktore potom moze prist o zrak.

kuku7890

tiez si myslim ze na kupani sa pocas tehotenstva nic neni.

a k tomu fajceniu, nereagovala som na teba smutna, ale na niektoru babu ktora tu pisala o tom ze jej kamaratka pocas tehotenstva fajcila a dieta je zdrave...

delphia

dada dotycna moze byt zdrava, ked x inych ludi ide do vody s roznymi problemami ci gynekologickymi, alebo koznymi.

dada27

ach jaj, preco robite taky horor z kupania sa v tehotenstve? dokial je zena zdrava, moze sa kupat bez problemov. kto ma strach alebo je casto chorlavy tak si moze dat tampon. ja som chodila velmi casto sa kupat pocas celeho tehotenstva, travila som vo vode vela casu. tyzden pred porodom som bola na kupalisku a stale som mala pocit, ze sa to malej v brusku velmi pacilo, bola velmi pokojna. a po porode, hned mala velmi rada vodu. teraz ma pat rokov a keby ste videli co vsetko v tej vode urobi. a okrem ineho su bezne porody do vody a nijak specialne ju necistia. okrem ineho, ovela viacej niekedy ohrozi dieta, to co jeme a pijeme co sa mu dostava rovno do krvi. takze si myslim ze je to na zvazeni kazdej mamicky, na co ma odvahu a na co nie
mne to nerobilo ziadne problemy len my to pomohlo aj na moje uvolnenie

aknitka

tak som teraz pozrela jednu gyn. poradňu, kde lekár tehotným "povolil" kúpanie sa na kúpalisku. preventívne je vraj vhodné si po kúpaní dať čípok Lactovag. takže sa kúpať môžeš :-))

smutná1

no, vylakali ste ma....som myslela, ze sa môzem kludne kúpat...tak teraz sa budem bát aj dotknut vody...aaach jaj, co tam ja len budem robit.... :-((

aknitka

delphia má pravdu, ale je to vec vkusu. akurát riskuješ nejakú infekciu (ale to bez ohľadu na to, či si alebo nie si tehotná). jedine čo sa tehotným neodporúča (príp. len pod dozorom) je kúpanie sa v termálnej vode. tehotná je totiž náchylnejšia na odpadnutie vplyvom teplej vody. záleží na tebe, či sa cítiš na kúpanie na kúpalisku.
a samozrejme pozor na slniečko.