Sklamala som mamku

Príspevok v téme: Sklamala som mamku
smutná1

velmi som sklamala moju maminku ktorú tak moc lúbim..... mám 19 rokov a zistila som, ze som tehotná....mám síce priatela uz 3 roky...ale aj tak...mozno si myslíte ze je to skoro a tak...a mozno aj je...ale bábo si chcem nechat....je to nový zivot a ja ho nechcem zmarit...len ma velmi mrzí, ze som tak moc sklamala maminu...a ocino to este nevie....hrozne sa bojím...reakcií.....je to také hrozné???? ved je to malinké bábätko...

smutná1

neviem co sa to deje...zacalo ma boliet..ani nie ze brucho..ale tak dost nizsie...az by som povedala ze tam...v nej..ved viete...a pobolieva ma aj na lavej strane dole....ja neviem, môze to byt aj tým, ze mám obdobie menstruácie??? musím stále doma nieco pomáhat upratovat, a ked som unavená a chcem si sadnút, tak mamina mi vypráva, ze nic nerobím a aj ocino...ja neviem preco to nechápu..ale ja nechcem o to malinké príst...a aj ked sa zohnem tak ma to ako keby pichá....a môj doktor je na dovolenke......dúfam, ze to nebude nic vázne....bojím sa...

bublik

najdolezitejsia je pocas prveho trimestra pretoze jej dostatok vyrazne posobi proti vzniku razstepu chrbtice a vseliakych inych bubakov ale kludne ju ber pocas celeho tehotenstva ak chces, ublizit ti nemoze. a ak pisu na skatulke ze staci jedna tabletka denne tak staci, netreba to prehanat, aj tak sa nadbytok vycika, ak sa nemylim...:-)

smutná1

no je to tusím len kyselina listová....nooo dobre, uz som ju zacala brat...a nevadí, ze tak neskoro??? v 11.tt...a dokedy ju mám brat??? dakujeem

juja777

smutna1: kyselina listová je pre vývin dieťatka veľmi dôležitá, kľudne ju začni brať. Veď to nie sú lieky, ale vitamíny, kyselinu listovú aj tak prijímaš aj v normálnej strave, ale v tehotenstve treba prísun zvýšiť.

bublik

je to multivitamin alebo len kyselina listova? podla mna kludne mozes, vlastne mala by si, v prvom trimestri je to najdolezitejsie...

smutná1

ahojte, chcela by som sa spýtat..ja viem, ze som sa uz pýtala...ale tak este raz pre istotu...kúpila som si vitamíny, kyselinu listovú...môzem to zacat kludne brat??? len jednu tabletku za den?? nemôze to malému ublízit...a som v 11.tt...do kedy to môzem brat?? dakujeem pekne

bublik

dakujem, tebe tiez vela stastia a trpezlivosti a nech sa vam to s tym priatelom dako vyriesi :-) ja mam teraz dilemu lebo chcem letiet a potrebujem na to list od lekara, ale asi po anglicky, tak si ho budem musiet napisat sama a neviem akoooooo... bojim sa ze ked to nebude spravne napisane nepustia ma na palubu... :-/

smutná1

dakujem ti...skúsim to s tým keksíkom...lebo uz by som sa chcela ráno aj normálne najest...mne je zle, ked ráno otvorím chladnicku a vidím tam salámy...z toho mi je akoze naozaj blbo...a aj mne velmi chutí ovocie...to hej...toho spapám hodne...no a v poslednej dobe sa mi stále chce chodit na vécko...ja neviem..aj na malú ale aj na velkú...a pritom vela toho nezjem...no ale tak...snád to prejde, a potom uz budem papat vsetko....
bublik....tebe a tvojmu bábätku zelám len to najlepsie a hlavne vela vela zdravia... :-)

bublik

oo a ked mi byvalo zle tak som jedla vela ovocia (to jedine mi chutilo) a najlepsie bolo dat si rano na ranajky grepfruit a po nom som bola schopna zjest aj nieco normalne :-) alebo vzdy ked rano vstanes hned spapaj nejaky keksik alebo nieco male predtym ako sa dostanes k nejakemu normalnemu vacsiemu jedlu a napi sa, rozbehnes tym trochu travenie a pojde to lahsie :-)

bublik

ja som vracala asi len trikrat aj to vacsinou rano nalacno (ja viem znie to absurdne ale da sa to!!!) po pohlade na spinavy riad :-) ale tiez mi nechutilo vobec, bola som hladna, ale ked mi priniesli jedlo napriklad v restike tak som zjedla zo dve susta a koniec, a schudla som vtedy kilo, ale po troch mesiacoch to preslo a odvtedy mi chuti, len teraz uz zas nemozem vela jest lebo uz mam velke babo v bruchu a maly zaludok :-) a brucho ma tiez bolievalo, celkom ako pred menzesom, skoro stale pocas prvych asi styroch mesiacov, citala som ze je to normalne pri prvorodickach, bo ti to tam vsetko rastie a telo si musi zvyknut ze sa mu zvacsuje maternica... ak ta to znepokojuje spytaj sa lekara, ale malo by to byt uplne v pohode, zavisi od toho ako ta boli, ak mas krce, alebo ta velmi boli chod radsej lekarovi (alebo na pohotovost) ale ak ta len tak pobolieva tak je to vraj normalne.