Sklamala som mamku

Príspevok v téme: Sklamala som mamku
smutná1

velmi som sklamala moju maminku ktorú tak moc lúbim..... mám 19 rokov a zistila som, ze som tehotná....mám síce priatela uz 3 roky...ale aj tak...mozno si myslíte ze je to skoro a tak...a mozno aj je...ale bábo si chcem nechat....je to nový zivot a ja ho nechcem zmarit...len ma velmi mrzí, ze som tak moc sklamala maminu...a ocino to este nevie....hrozne sa bojím...reakcií.....je to také hrozné???? ved je to malinké bábätko...

natalik

smutna...som rada ze sa meni, a naozaj dufam, ze to nie je chvilkove, ved koniec koncov, nebol medzi vami len romanik ale boli ste spolu dlhsie, no a rodina je dolezita, musi vam pomoct tak dufam ze sa k vasej radosti pripoja aj oni :-)

smutná1

ahoj natalik...dakujem ti...no priatel??? zacal sa na malinké velmi tesit...a zdá sa mi ze sa fakt kvoli nám mení....a co jeho rodina?? no nie je to este úplne skvelé...ale pomalinky sa to urovnáva..tak snád bude vsetko dobré a budeme sa tesis vsetci z bábatka :-)

natalik

ahoj smutna, citam tu tvoj pribeh, a nebud smutna ale stastna....budes mat babo, tak sa tes nan, nech to citi, ze ho mas rada....a nejake poznamky z okolia si nevsimaj ..drzim palce.... a co priatel, umudril sa? a co jeho rodina?

jajkafr

K tej maturite aj k tomu bábätku ti gratulujem. Nemôžem povedať, že ťa úplne chápem mám 20 študujem na vysokej maturovala som minulý rok. Mám niekoľko spolužiačok zo strednej aj zo základnej ktoré už majú detičky a je to pekné dokážu sa o nich postarať. Myslím si, že tvoji rodičia ti pomôžu postarať sa o bábätko veď to bude ich vnúčatko a ty si ich dcérka. Ja si myslím, že názory väčšiny ľudí závisia od výchovy. Ja sa s mamkou dokážem rozprávať o všetkom. Ešte tak skôr asi keď som mala nejakých 16 rokov som sa jej zo srandy pýtala že čo by spravila keby som otehotnela. Povedala mi, že nič, že by mi pomohla postarať sa o malinké, aby som mohla dokončiť školu. Že keď nakŕmi 5 hladných krkov tak jeden navyše by nebol problém. Myslím si, že viac by si sklamala mamku keby si otehotnela a nemala by si skončenú školu. Alebo keby si otehotnela s nejakou láskou na 1 noc.

Teš sa z toho tehotenstva, pretože bábo potrebuje cítiť že si šťastná a že sa tešíš na jeho príchod. Ono žije teraz v tebe a všetko prežíva intenzívne s tebou každú radosť starosť... no proste všetko :)

smutná1

ahoj jajkafr...dakujem ti za podporu...aspon niekto ma chápe... ja viem, ze sa pýtam hlúposti...ale ked ja sa bojím, ze malinkému nejako ublízim a to by som nechcela, ja by som potrebovala niekoho vedla seba, kto by mi poradit a pomohol....lebo kamarátky, sa tomu este nerozumejú :-)..... no a hej, skolu som ukoncila tento rok v máji...úspesnou maturitou, takze je to v pohode...a na malinké sa velmi tesím aj s priatelom...tak dúfam, ze bude vsetko v poriadku.... :-)

jajkafr

Ahoj smutná1...
Máš 19 to si už dospelá predpokladám, že strednú školu máš už ukončenú prípadne ju budeš končiť tento rok. To, že si tehotná je pekné. Podľa toho čo píšeš máš priateľa 3 roky pravdepodobne si spolu rozumiete takže si myslím že by nemal byť žiaden problém. Vezmi si, že mnoho dievčat otehotnie oveľa skôr. Niektoré ešte na ZŠ ako 15-ročné. Naše mamky kedysi mali detičky už vo svojich 17-,18-tich rokoch a vtedy to bolo normálne nikto sa na to nepozeral že aha taká mladá a má bábo. Ja som sa narodila keď mala moja mamka len 18 rokov. A je to tá najlepšia mamka na svete. Je mladá mne vekovo blízka veľmi dobre si rozumieme. Nepoznám ťa, ale myslím si, že aj ty môžeš a budeš dobrou mamkou. Preto si užívaj tehotenstvo a nerob si z rečí iných ťažkú hlavu nerobí to dobre tebe ani bábätku.

smutná1

ja nehovorím, ze nasi sú na mna zlí...tak co hovorís???? a ja sa len normálne pýtam, lebo moje kamarátky mi poradit nevedia, vies?? tak som myslela, ze mozno tu mi môze niekto poradit..aj ked sa pýtam hlúpe otázky....ale ok..ved aj to je názor..a neboj, môjmu dietatu nebude nic chýbat...a ked ma nepoznás, tak nehovor, ze som este nezrelé dieta...keby si ma poznala tak to netvrdís...môzem povedat, ze jedno malé dieta som uz vychovala...a myslím, ze nie najhorsie...

elfovia

smutna, z tvojich prispevkov je jasne jedine: sama si este nezrele dieta a to uz cochvilu budes matkou...
na vine su vsetci na okolo, vsak? mamka sa netesila, partner zly, su na teba "zli" ze nechces pomahat, atd...
si nepripravena zit zodpovedny zivot sama so sebou, nieto zodpovedne sa starat o zivot dalsi- svojho dietata.
nemaj mi to za zle, ale dopredu ta lutujem,a aj tvoje dieta.

smutná1

ved jasné, ja rada doma pomôzem...ja len, ze ked som si potrebovala trosicku oddýchnut, ze uz bolo zle..nie ze by som nechcela pomáhat...to zase nie....
aaa este by som sa chcela spýtat...no mozno mám blbé otázky, ale tak ja som tehotná prvý krát a baby mi nevedia poradit, tak sa pýtam tu..mozno aj hlúposti....vcera som bola v mcdonalde....a dala som si dva deci koly....ze ci to skodí?? som si to najprv ani neuvedomila az potom....

oxy

prechladnut od noh s inemohla?

mimochodom, tehotenstvo nie je choroba. pomahat pri domacich pracach urcite nie je extremna zataz. pracujuce zeny chodia tehotne do zamestnania, casto dokonca na smeny a vo svojom volne sa staraju o domacnost, rodinu, dalsie dieta, resp. deti....
takze rozumnej fyzickej aktivite sa obavat nemusis