velmi som sklamala moju maminku ktorú tak moc lúbim..... mám 19 rokov a zistila som, ze som tehotná....mám síce priatela uz 3 roky...ale aj tak...mozno si myslíte ze je to skoro a tak...a mozno aj je...ale bábo si chcem nechat....je to nový zivot a ja ho nechcem zmarit...len ma velmi mrzí, ze som tak moc sklamala maminu...a ocino to este nevie....hrozne sa bojím...reakcií.....je to také hrozné???? ved je to malinké bábätko...
Sklamala som mamku
ja mam 3.9. poslednu poradnu u gynekologicky :-) tak to mame skoro naraz :-) neboj, isto ti testy dobre dopadnu, ved bambuch nema byt preco chory, dobre papas, si mlada a zdrava, nepijes a nefajcis, tak sa nemas coho bat. Ja som s prvou fotkou cakala az do piateho mesiaca, pockaj ked sa to zacne podobat na ozajstneho cloveka ake to este len bude uzasne, nemohla som prestat tu fotku ukazovat vsetkym naokolo :-)a teraz naposledy som dostala dalsiu, ale tentoraz nie portret ale "vercajg" :-) takze uz je iste ze je to chlap :-)
ahojte mamicky, tak ako pokracujete??? vsetko je v poriadku?? ja som bola minulý týzden na sono, a dala som si urobit aj fotku, bolo to také milé..:-) a potom som musela íst na cievkovanie...waaaa to bolo nieco...bléé :-( zevraj som mala trosku krvy v moci...ale ze to je v poriadku...aaa 2.9 idem na krv, na testy, co sa robia v 15. ci 16. týzdni, ci bábo je zdravé....jaj, velmi sa toho bojím.....aach, dúfam, ze vsetko dobre dopadne... :-))
Ahojte, dakujem za vsetko. pomaly sa zacinam tesit. veru boli ma dost brusko ako pred menstruaciou, niekedy si az bojim ci je vsetko OK, lebo citim take tlaky, krce. hladna som stale ale pritom mi nic nechuti :0 mozem jest poloprepecene steaky_? mam strasne chut na maso a mam to rada "rare" take cervene vo vnutri? idem na jest, uz neviem vydrzat
ahoj tiffany, aj ja ti blahozelám....je to krásna vec. Neviem, ci ja mám právo hovorit o zaciatkoch, kedze ja sama som este len na zaciatku 13.tt....ale tak, mna tiez boleli prsia a stále ma aj bolia :-) tiez som bola veeelmi hladná, no ked som sa na jedlo pozrela tak som do seba nedostala vôbec nic,síce som vracala len jeden krát, za celý cas, ale zato mi bolo riadne zle.... a bola som stále unavená....teraz sa to uz trosku zlepsuje a uz mi aj chutí papat :-)) tak ti drzím päste nech vsetko dobre vyjde :-)
jezis ospravedlnujem sa za pravopis!!! hanba!
tiffany blahozelam :-) moje zaciatky: bolely ma prsia, brucho, chytala som hystericke zachvaty a aj ked som bola stale hladna, skoro nic mi nebolo po chuti, jedla som same ovocie. tak si uzi zakial ti chuti, este to behom prveho trimestra schudnes, neboj :-)
ahojte kocky. tesim sa s vami. tiez som tehotna. zistila som to vcera, bola som u lekraky aj na UZV... vyzera to na 5-6 tyzden, takze este len velmi na zaciatku. ale som z toho nadsena. neplanovali sme to vobec, ale clovek mieni Pan Boh meni. som vydata, manzel sa so mnou tesi, modlim sa aby vsetko dobre dopadlo a boli sme zdravi... neviem co mam cakat, este je len zaciatok, takze ziadne velke zmeny okrem prs nepocitujem, hoci by som jedla do nemoty :) musim si davat pozor :) ako vy? ake boli vase zaciatky?
ale ja som laik, takze to je len moj nazor. takto sa stravujem ja a zatial som nespozorovala ziadne problemy. dokonca si sem tam dam decko vinka, podla mna to skodi menej ako nejake zafarbene malinovky. takze tak.
bozeeee toho sa nahovori! vezmite si co sa hovori o strave normalne, co sa netyka tehotenstva: biele pecivo je zle, cukor je zly, mastne je zle, vajcia su zle, mlieko ani nehovorim, podla niektorych by mali ludia jest len zeleninu a vtaci zob. a potom sa taketo teorie aplikuju na tehotenstvo, lebo pocas tehotenstva to plati dvakrat tolko a je z toho panika. Podla mna, ak clovek nemal ziadne problemy s istymi potravinami kym nebol tehotny, moze ich kludne jest aj nadalej. Samozrejme ze ludia so znizenou imunitou by si mali davat pozor na rafinovany cukor, ti co neznasaju laktozu na mlieko a ini zase na biele pecivo... niektori maju zase strach ze co ak z niecoho ochoriem, a tak radia vysadit vajcia, lebo sak salmoneloza je svina a podobne. Ja si myslim ze je to prehnana opatrnost, ktora matku skor obmedzuje a zbytocne stresuje. pokial clovek nema problemy, nech sa pokojne stravuje ako chce, len nech je jeho strava pestra a nech je v nej dost vitaminov. Pocas tehotenstva sa tiez odporuca jest cervene maso, lebo zlepsuje krvny obraz, jest a pit mliecne vyrobky aby malo babo silne kosti, jest orechy a ryby na zdravy vyvin mozgu a vela vitaminov. A ked si clovek da k tomu chipsy ci zmrzlinu alebo rozok, to uz je podla mna uplne jedno. Hlavne ze je maminka stastna a spokojna, to je pre babo najdolezitejsie.
ahojte, ja som tiez pocula, ze by sa nemalo jest biele pecivo, v tehotenstve ale ja kazdé ráno papám na ranajky normálny rohlík...to sa fakt nemôze????? to uz co je....