Sklamala som mamku

Príspevok v téme: Sklamala som mamku
smutná1

velmi som sklamala moju maminku ktorú tak moc lúbim..... mám 19 rokov a zistila som, ze som tehotná....mám síce priatela uz 3 roky...ale aj tak...mozno si myslíte ze je to skoro a tak...a mozno aj je...ale bábo si chcem nechat....je to nový zivot a ja ho nechcem zmarit...len ma velmi mrzí, ze som tak moc sklamala maminu...a ocino to este nevie....hrozne sa bojím...reakcií.....je to také hrozné???? ved je to malinké bábätko...

smutná1

no tak to mi teda odlahlo, lebo ich mám moooc rada...a aj ja som pila kofolu, ved v lete a na kúpalisku sa inak nedalo :-) len dnes sa mi stala taká mensia nehoda, ked som zametala, som sa oskrela, o bránu, na bok....som sa zlakla, ze to ublízi bábu, ale je to na boku, a je to len oskreté....jaj uz by som sa mala uvolnit a nemysliet, stále len na to zlé.... :-) musím sa tesit aby sa aj bábo tesilo :-)

bublik

jasne ze sa mozu, preco by sa nemohli! boze ved co uz by sme jedli a pili :-) clovek nemoze alkohol, kavu, niektori tvrdia ze ani pecienka a plesnove syry ci dokonca bylinky (!!!) nie su najlepsie... no ja som jedla uplne vselico aj pizzu aj chipsy dokonca aj kofolu som pila (to sa v lete neda nepit!!) a moja kamoska jedla v tretom trimestri same fastfoody lebo mala neuveritelnu chut na vyprazane a ma pekneho zdraveho chlapciska. aj ja som chcela povodne dievcatko, pre chlapca som ani nevymyslala meno, ale nakoniec to vraj bude chlap, jasne ze sa tesim a je mi to jedno, dievcatka su zlate ale s chlapmi je zase sranda... :-) zatial vsetko vyzera v poriadku tak dufam ze bude zdravy. a snad sa doktor nepomylil, lebo uz mame vsetko v modrom :-)

elfovia

...lenze za tvojej ery nezamestnanost bola trestna. takze na zivobytie vzdy bolo. ale za tejto ery len z cistej lasky k sebe a dietatku nevyziju....

damaxy

čítam smutná, že bábätko je na ceste, tak držím palce a za mojej éry, niektoré dievčatá už maturovali tehotné, a mali deti v 19 stke. Dieťa nie je prekážka ani brzda, len my sa musíme naučiť žiť trochu iným spôsobom. Všetko sa dá pri dobrej organizácii a pomoci stihnúť aj VŠ, aj práca a drobec vyrastie ani nebudeš vedieť ako.

smutná1

tak to som rada, ze sa tak super cítis...aj mne je obcas úplne super, ze nato ani nemyslím, ze som tehotná...ale tak ja, este nemám velké brusko...len tie nevolnosti...ale to je normálne...aaa malinký je veliký, a zdravucký, takze je to v pohodeee, neboj, bude to krásne bábätko....a uz vies, ze to bude chlapec??? alebo nie...? nooo ja by som chcela dievcatko, ale ved to je jedno, len nech je to zdravunké....
aaa este by som sa chcela spýtat, ja viem, zasa hlúpa otázka, ale tak, pomôzem si??? bola som v kine, a do kina patria chipsy a pukance...a ja som si ich nemohla odopriet....snád to nevadí, a malinké bude v poriadku....ony sa nemôzu v tehotenstve vôbec papat??? ved sú také dobré.....mnam

bublik

ja sa mam fajn, teraz ked sa ochladilo, prestali mi puchnut nohy a dnes rano som si isla po ulicia zrazu som si spomenula... ved ja som tehotna! uplne som na to zabudla! asi je to divne ale niekedy sa mi to stava, tak dobre a "normalne" sa citim, ze zabudnem ze mam brucho pol metra dopredu a potom s nim stale niekde zavadim :-))) podla posledneho ultrazvuku je maly riadny macek, o tyzden tazsi a vacsi ako by mal byt, hlavne hlavicku ma vraj velku, tak sa mam na co tesit.

ak si myslis ze si prechladla, chod radsej k tomu lekarovi ked pride z tej dovolenky, alebo aj k obvodnemu, pre istotu aby z toho nebol zapal, a preventivne vela pi nech to preplachnes. :-) v lete su infekcie mocovych ciest castejsie ako v zime prave kvoli teplu, v teple a vlhku sa bakteriam najlepsie dari. Ja som to schytala uz dvakrat a zatial zakazdym v lete, ked bolo riadne horuco.

a k tej strave, ja som si davala zo zaciatku tiez pozor, nezdrave mi ani nechutilo, ale momentalne som v stadiu kedy zozeriem vsetko a je mi jedno co, take mam hlady, a hlavne sladke... aj ked som citala ze by sa to nemalo, no testy na gestacnu cukrovku som mala negativne a ani nadvahu nemam tak hadam to nie je az take strasne. no snazim sa aj ja aj ked to nie je lahke, ja som predtym zeleninu nejedla skoro vobec a ovocie malokedy... no co by sme neurobili pre tych drobcov!

smutná1

ahoj, no uz mi je lepsie..len ma teraz trosku páli, ked cikám...asi som prechladla, aj ked nemám sajnu ako, ked sa poriadne obliekam....no ale uz mi je o dost lepsie, dúfam, ze to nezarieknem :-) no a hej, musím sa snazit papat vela zeleninky a ovocia, ale ked ja niekedy nemôzem a dám si pizzu alebo chipsy.....jaj boze....a ty sa más ako???

bublik

smutna1, este ta boli/picha? moze to byt hocico, neboj a volaj doktorovi ked pride, a moze to byt len aktivny vajecnik, neviem kde to je :-)aj ked sa trosku unavis, neboj, ked mas mat babo tak ho budes mat, myslim si, ze keby si mala on prist, stalo by sa to uz davnejsie, ked si mala tie stresy... a s tou kolou si nerob tazku hlavu, trocha koly este nikomu neuskodila... jasne ze by bolo lepsie jest a pit nieco zdravsie, mcdonald a kola nie su zdrave ani ked nie si tehotna, ale tak sme ludia, takze chapem tvoje chute :-) niekedy sa v prvom trimestri ine ani neda zjest... :-) aj tak vsak radsej pi mineralky, dzusiky a papkaj nieco zdravsie, nevies ake svinstva do toho v tom mekaci davaju... radsej nejaky salatik. ale to vsetko najdes na roznych strankach a bortaloch, pozri si napriklad www.baby-web.sk, najdes tam vela uzitocnych rad, zajimavych clankov,a je tam pekne tyzden po tyzdni popisane co sa deje v tvojom tele :-)