velmi som sklamala moju maminku ktorú tak moc lúbim..... mám 19 rokov a zistila som, ze som tehotná....mám síce priatela uz 3 roky...ale aj tak...mozno si myslíte ze je to skoro a tak...a mozno aj je...ale bábo si chcem nechat....je to nový zivot a ja ho nechcem zmarit...len ma velmi mrzí, ze som tak moc sklamala maminu...a ocino to este nevie....hrozne sa bojím...reakcií.....je to také hrozné???? ved je to malinké bábätko...
Sklamala som mamku
smutna1, meno este nie je iste, rozmyslam ci dat jedno meno alebo dve, kedze tato je zahranicny, tiez nevieme ci dat anglicku alebo slovensku verziu, este totiz nevieme ci ostaneme tu alebo pojdeme von... uz by sme to asi mali vymysliet, najvyssi cas :-)
tiffany, pomahal aj grepfruit rano, dalo sa po nom celkom jest :-)tesim sa s vami vsetkymi cerstvo otehotnenymi, uzite si to!!! :-) ja uz to mam za par, a mam take podozrenie ze to pride skor ako tvrdi lekar, uz teraz som obrovska a este ma vraj caka mesiac... popravde si to neviem predstavit, uz si neviem ani pohodlne sadnut, nehovoriac o inych polohach :-)
tak to sme skoro v rovnakom tyzdni..ja by som mala byt v 6 asi u lekarky som nebola este lebo ma dovolenku :D
som v 7.tyzdni
bublik, je to tá svina co tak svrbí a páli a vsetko to...trafila si to presne :-) tak neviem co to presne je...ale dakujem ti strasne moc, hned si pôjdem kúpit do lekárne canesten alebo ten candibene....fakt moc dakujem :-)
smutna1 tak kvasinky alebo zapal? :-) pokial je to taka ta svina co len svrbi a pali a mas husty biely vytok a ide ta z toho slak trafit, tak prva pomoc v lekarni kupit candibene alebo canesten a natierat kade dociahnes :-) neboj v tehotenstve je to bezne kvoli vsetkym tym hormonalnym zmenam. drz sa.
a skusala si nejake prenatalne vitaminy? ja som papkala pocas prveho trimestra vitaminy, potom uz nie, lebo mi zacalo zase normalne vsetko chutit, ale velmi mi to pomohlo, lebo jasne ze si stale unavena ked sa poriadne nenajes, ja som mala taky tlak ze som skoro odpadla v samoobsluhe :-) ale potom som zacala jest tie vitaminy kde bolo aj zelezo a hned mi bolo lepsie tak vo vseobecnosti. ak ti nechuti, je vraj dobre pit, mne to pomahalo, hlavne rano ked som do seba nic nemohla dostat a bolo mi zle jak slak, tak som sa trosku napila, zjedla nieco malicke alebo nejake ovocie a normalne ranajky az tak za polhodinku, trochu sa mi dovtedy rozbehol zaludok. ale s obedom a vecerou to bolo tiez zle. to prejde po prvom trimestri :-)
bublik...tak to hej, máme skoro naraz poradnu...drzím ti päste nech vsetko vyjde tak ako si zelás, a aby bol ten tvoj chlap velký a silný a hlavne zdravý...dúfam, ze aj my budeme...potom dám vediet ako dopadli testy....a uz vies aké meno mu dás? :-)
tiffany...no ja som tiez na zaciatku prezívala hrozné stresy a stále som len plakala...a bála som sa ci to neublízi bábu, ale zevraj este nie...tak sa neboj...a co sa týka papania...tak ja som este aj schudla 2 kilá...lebo mi vôbec nic nechutilo, aj ked som bola hladná, len som sa pozrela na jedlo a bolo mi zle...a to som vracala len 2x za 14 týzdnov...zle mi býva este aj teraz ale nevraciam...neviem ci to nie je zlé...a co sa týka este aj toho spania...tak to sa neboj, aj ja som bola taká strasne unavená a to som vstávala o 10.30h....to sa spraví...neboj :-) uzívaj si tehotenstvo.....
len mna teraz trápi taká iná vec....raz som prekonala, kvasinky, alebo zápal, neviem ako sa to volá....to som este nebola tehotná...a teraz to mám znova..len doktor má dovolenku...tak by som sa chcela spýtat ako s tým zatial bojovat....ak niekto viete....tak dakujem za radu :-)
Ahoj tiffany mozem sa ta spytat v kolkom tyzdni si ?..U mna to vypada tiez ze som tehotna ale u doktorky som este nebola ma dovolenku tak musim pockat chvilku:D
Ahojte kocky, som rada, ze sa vam dari. Ja som posledne dni nejaka depresivna, precitlivela, casto placem. Niekedy sa bojim, ci nemozem tak babenku ublizit. Ved ono citi, ako mi je a ze vsetko nie je OK. Co si o tom myslite? Inak mi je strasne zle od zaludka, ale stale som nevracala. Kazde rano a v podstate vzdy okolo casu kedy by sa malo jest mi je zle, ale nie od hladu ale skor na vracanie takze do seba nic nedostanem. Fuj, kedy to skonci? Jem na ranajky lyzicku cereali, na obed hlavkovy salat s kuskom masa, na veceru mi je najhorsie ale ked nieco do seba dam je mi este horsie. Mam chut len na nieco riedke a studene ako jogurt. napoj alebo melon... A stale sa mi chce spat, aj ked spim 10 hodin za noc, stale som unavena ako po prehyrenej noci. Nic sa mi nechce, uz sa aj hanbim stale to omielat manzelovi, lebo si bude mysliet ze si vymyslam a som leniva. Poradte mi nejake triky a tipy...