ahojte. mám problem s krcnymi mandlami, uz druhykrat tento rok mam opuchnutu a bolestivu lavu mandlu a robi mi problem prehltanie. vybrali vám niekomu krcne mandle? nelutujete to?
-----------------------
Poradna "nosno - ušno - krčné" www.zdravie.sk
Krcne mandle......vybrali vám ich?
Ahojte. Ja som mala byt hospitalizovna dnes, 21.2.2008. Uz som cakala v posteli, ked ma isla prijmat MUDr., tak mi oznamila, ze ma nemozu prijat a vyberat mandle v lokale, pretoze som uzival hormonalnu antikoncepciu, tak som sa prezlekla a pobalila a isla domov. Tak musim tento stres opakovat za 3 tyzdne. Uvidim.
ako chceš. no ja som na výber nemala, či celkovú, alebo lokálnu. doktor povedal, že som moc citlivá a dráždivá, že musím celkovú. a potom , čo som tam videla, by som ani lokálku nechcela. všetci tam po nej vracali, čo je úplne super cez to rozrezané hrdlo a dokonca tam boli so mnou na izbe aj ľudia, ktorým išli mandle vyberať druhýkrát, ale tentokrát v celkovej anestéze. lebo keď ti to robia v lokálke, tak ti to nemusia urobiť poriadne a mandla dorastie a zasa tie isté problémy.
:-)..ja si nedam celkovu anestezu..este stale robim vsetko preto,aby som si tu mandlu dala do poriadku..ale ak by to uz bolo velmi nutne,tak musi von..
ifka: ale však mňa vyberanie nebolelo. robili mi to v celkovej anestéze. mňa to začalo bolieť až na ďaľší deň.
:-(..to sem ozaj nikto nenapise,ze ho to vyberanie mandli nebolelo,ze to zvladol v relativnej pohode?...
Ahoj mam velku pravu mandlu nevie mi niekto pomoct co mam s tym robit? nechcem ich vybrat....dakujem
chvalabohu, mne mandle vybrali asi pred 8 rokmi, vo vojenskej, lokalna anesteza, bala som sa jak svina, stale som sa im na kresle hmyrila, takze mi zle pichli injekciu a pichali mi ju znovu..sedela som tam asi 20 min, jednu mandlu som mala otrasnu, jak 20rocnu rozozratu ruzovu spongiu, druha bola ok. ja som sa na to nemohla pozerat, ale lekarka ma nutila mat otvorene oci, vraj sa mi potom bude tocit hlava.(a to mne byva zle uz u mesiara, ked kraja tlacenku..) v nemocnici som bola tyzden, pricom som dodrzovala vsetko, co mi lekari povedali, tyzden som bola este doma. pre tych, co radi spievaju..pripravte sa, ze min. take 2 mesiace si nezaspievate, alebo tak max. nejaky chrchlavy rockovy song, ja som este po 4 mesiacoch mala divny hlas. ale som rada, ze mi ich vybrali, predtym som mala chripky 4x do roka, teraz 1x za 4 roky.
karolina ja ti odporúčam celkovú anestézu. u nás na oddlení všetci z lokálky vracali. a to už musí aká bolesť vracať cez rozrezané hrdlo. no ja som bola doma asi tie dva týždne, odkedy ma z nemocnice pustili. akože môžeš ísť aj skôr do práce, ale je lepšie ostať doma dlhšie, aby si nenachytala niekde infekcie zbytočne.
ahojte,chcem sa opytat kolko sa bezne po vybrati mandli ostava doma?..a ci to potom nema aj nejaky vplyv na hlasivky..lebo ja aj velmi rada spievam:))a nechcela by som o to prist..
no a ako tu tie vsetky vase nazory citam,tak som uz poriadne zmätena z toho,ci si vybrat lokalku,albo celkovu anestezu(kedze jeden z vas dostal po celkovej nejaky zachvat a pri lokalke to niekt.z vas riadne bolelo..)ale tak dufam,ze tu u nas v Nitre mi daju vobec aj na vyber a nepovedia mi hned,ze bude lokalka..:(papa*
ahojte, aj mne vyberali mandle pred 4 dnami.... bol som v lokalnej anestezie, mal som na vyber a mohol som si vybrat medzi celkovu a lokalnu ... no doktorka radila lokalnu, zevraj je to lepsie rychlejsie.... a rozne iné plusy.
ako som vchádzal na sálu 4x4 som začal mat strach a po zakroku hned dostal zachvat. Takze neradim lokalnu anesteziu , ludom ktorí maju problém vtom ze nemozu dychat, skor maju zabranene k dychaniu a privadza ich to k strate vedomia....
dufam ze bude fajn hm mna to velmi bolelo ... jedol som hned uz od druhého rána , najprv piskoty, no a obed uz boli zemáky , no a večera boli paročky na nich som si teda zgustnul haha islo hned rychlo dolu krkom ked bol hladnýý
po operacii mam prílisnu chut všetko jest. po 4 dnoch som doma a jem všetko ako predtym samozrejme nie tak rychlo aspon si mozem vychutnat jedlo a konečne pri jedle i relaxujem.
Prajem krasny den