Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Krcne mandle......vybrali vám ich?

jaqeline

Ahojte, takže ja som tu písala, že idem na mandle 4.3. - tak som aj bola. A dnes som sa vátila domov t.j. 7.3. - mám príšerné bolesti a noci nespím. Robili mi to v lokálke, pár krát som skolabovala, ale to len vďaka tomu, že som zle dýchala. Inak tie vpychy bolia, ale dá sa to prežiť. Ďalej už to nebolí, ale napínalo ma riadne. Jednu stranu mi hneď aj musel šiť, lebo to veľmi krvácalo. Na druhý deň ráno som zvracala - na to boľavé hrdlo, zopárkrát. Na ďalší ma napínalo. Takže som bola 3 dni na infuziách a tie dni som prespala. Na 4 deň sa ozvala taká brutálna bolesť pri prehĺtaní a uší, že by som vraždila. Trva to doteraz. A ešte sa mi v ústach aj afta urobila. A mám alergie, takže som kýchala a kýchala a potom len ochkala. Viete čo by som dala za to, keby to nebolelo a mohla som aj niečo zjesť. So slzami v očiach zjem puding a vývar. Inač vôbec nič :(. A keď som videla ako tam púšťajú ľudí domov a oni kľudne zjedia puding, tak mi bolo smutno. Prečo práve ja musím mať certovske bolesti. Ani rozprávať nemôžem. Čo vám fakt najviac pomohlo pri bolesti?

maria d.

ahojte mne mandle vybraly asi pred 2 rokmi , ale v celkovej narkoze ok nic som necitil a mal som smolu bo nastali komplikacie tak mi to robily vten isty den ambulantne si o 9-10 h vecer a neodporucam nic prijemneeeho a stav potom no ani nehovorim skratka zalezi to od celkoveho imunitneho sistemu kazdeho pacienta brrr keby mi mali este raz NE!

bj

ahojte...o tyzden ma to caka a mne sa uz len pri pomysleni na to zrychli tep...strasne sa bojiim...viem ze je to hlavne o psychike no uz sa vidim ako si spomeniem na nieco vtipne ked tam budem sediet a nado mnou bude stat doktor s neviemcim v ruke...idem si to dat prec u sukromneho doktora a povedal mi ze este v ten den ma pusti domov..a ze ta operacia neboli..no ako to tu citam tak mam pocit ze trochu klame:P potom si aspon polezim a precitam knihy od Matkina ,snad na tu bolest zabudnem..tak drzte palce..

zdeno2

Mne včera vybrali mandle a môžem povedať, že to docela ušlo. Dnes som už doma a trocha ma to bolí iba pri prehĺtaní. Po častých angínach čo som mal a aj abces, som už tie mandle mohol mať dávno vonku a nie trápiť sa do 29 rokov. Takže v pohode

amybeag

Viktoria,
kup si sodu bicarbonu-potravinarsku, do 2dl pohara nalej cistu vodu, pridaj zarovnanu kavovu lyzicku sody bic. a kloktaj, kazdu hodinu, pokial sa nebudes citit lepsie, potom aspon 3x denne.
Zneutralizuje ti to hrdlo. Bakterie si "hoveju" v kyslom/chemicky/ prostredi. Ked si sliznicu ust a hrdla zalkalizujes/ soda je zasadita/,
bakterie nemaju sancu sa dalej rozmnozovat a prezit.
Tiez nepi sytene a osladene vody, vyluc akykolvek cukor, vela cistej vody s citronom/aspon 3 litre denne...

myska

ahojte,mne vybrali pred týždnom mandle,bolo to úplne v pohode a vyčítam si že som sa na to nedala nahovoriť už pred rokmi lebo opakované absesy a ich rezanie je ovela horšie ako celý výber mandlí,celková bolesť čo teraz mám sa nedá porovnať s tým utrpením z časou predtým takže každému odporúčam prekonať strach a ak lekár káže vybrať tak vybrať.

nickie

este ma napadlo mal tu niekto z vas ABSCES ?????? mne ho v pondelok objavili hned aj rozrezali a vytlacili,boze strasne moc to bolelo,v utorok mi to robili znova a zajtra zasa,uz to nemozem vydrzat ani to neomrtvia ani nic,velka bolest,chcela som sa prosim Vas spytat ak niekto vie, ci mi to teraz budu robit stale alebo kedy uz prestanu:(((((((((((

nickie

victoria182:ahoj,no ja mam presne ten isty problem,az nato ze som doma na slovensku,mne ato doktorka aj antibiotika dala a vobec nezaberaju....skor mi pomaha pitie cajov roznych bylinkovych naj salviovy,pastilky na cumlanie-ja mam tantum verde alebo ked uz tabletky tak novalgin nahodou nemas?

victoria182

Ahojte velmi by som potrebovala vasu pomoc pred mesiacom som odcestovala do Zahranicia konkretne do Dublinu zobrala som si zo sebou lieky ale ochorela som tak strasne ze uz som zufala strasne mi opuchly mandle vobec sa mi neda prehltat a mam na nich taky biely hnis kedze tu mam len paralen a podobne veci co sa vobec netikaju mandli vobec neviem ako si to mam liecit..jem skoro stale cesnak spravila som si niaky cibulkovy caj ale nevidim vobec ziadne zlepsenie,je mi naozaj hrozne ked ma prehltnut tak ma ide vystriet od bolesti..velmi sa bojim a ku doktorovi sem zatial nechcem ist lebo je to ina palka penazi aj ked viem ze zdravie je prvorade ale ak nahodou viete nieco dobre na vyliecenie dakujem za radu velmi pekne.pa Viki