Rozmýšľam nad kupou automatickej pračky.Stará nám už doslužila.Co by ste poradili aku značku?Zatiaľ sme mali ARDO,z vrchu plnenu.Uvažujem zase nad kupou tej istej značky,alebo CANDY,FAGOR.
Aku pračku...?
Vo februari tak nejako som si aj ja musela vyberat novu pracku, lebo stara uz mi dala zbohom. Uz ani nezmykala poriadne, to bolo cele zle.
A teda na pismena som nejako nepozerala, pre mna tie cisla, spotreba vody, elektriny, to je pre mna podstatne.
Teraz mam Philco pracku a teda aj ovladanie v pohode, nespotrebuje vela ani vody, ani elektriny, tak ja som taka happy :D
Kurajka označenia nie sú iné, ale to čo bolo predtým A+ tak dnes už je napríklad C a to dokáže človeka zmiatnuť, že si myslí, že tým pádom je to nevýhodné z pohľadu úspory.
ja som toto asi ani nesledovala doteraz nikdy.
Tak zase nie su tie oznacenia, ze uplne ine. Ono sa to len nejak poposuvalo. Ale staci sledovat konkretne parametre, netreba nejake A, B, C a podobne oznacenia. Akoze hej, na prvy pohlad sa da podla toho riadit, ale rozdiely tam budu aj tak.
to je fakt. si pamatam, ked som tak po dlhej dobe isla nieco kupovat a pozeram na tie vsetky veci a ze ziadne Ackove oznacenie, som nechapala, ze preco, ci sa to vypredalo alebo co. a ono vlastne aj boli Ackove, len teda sa to oznacenie poposuvalo. neviem, na co to bolo dobre cele to menit.
Zahorko inak toto ti je celkom paradox, ale je to tak ako hovoríš.
Len kedysi som sa riadila tým, či je spotrebič A+ alebo aké ma označenie a dnes sú už tie označenia úplne iné.
to vie byť až taký rozdiel, pri tej spotrebe vody, že treba na to nejak zvlášť prihliadať? podľa mňa teraz tie moderné práčky už sú také, že aby čo najmenej minuli. a okrem toho existujú aj rôzne eko programy, ktoré síce idú dlhšie, ale za to sa pri nich dá ušetriť.
to je fakt, veď ja keď som si novú vyberala, tak to podľa toho aby nespotrebovala veľa vody napríklad, lebo proste radšej si priplatím za drahšiu, ale teda nech neminie veľa, som tak taká pokojnejšia ;)
romkita ked to ale si vezmi ze kolko aj elektriny musi zrat a aj kolko vody sa spotrebuje..to taku by som nechcela ani zadarmo mat..
my mame Philco pracku a to ked som pozerala, vyberala, ze aku tak cca podobnu hlucnost mali skoro vsetky, takze dnes uz by som povedala, ze to nie je az taky problem, ale napriklad nasi maju v bytovke susedu co ma este staru staru pracku, ktora ked perie, zmyka, tak ju je pocut z tretieho poschodia az dolu :D