Ma s tymto nevyliecitelnym ochorenim niekto prakticke skusenosti? Konkretne ma zaujima, ake su osvedcene sposoby ako zmiernovat priznaky (cervene vyschnute flaky na kozi), ake pripravky su na to fajn, pripadne ci ma niekto skusenosti s niecim prirodnym, atd. Vdaka.
Psoriaza - zmiernovanie priznakov, liecba
Since psoriasis is a metabolic disease, a cleansing juice fast for about seven days (ocistovacie dzusy pocas asopn 7 dni. Avsak, ak pacient pracuje, toto moze byt namahava dieta.) is always desirable in the beginning of the treatment. Carrots, beats, cucumbers and grapes (z mrkvy, repy, uhorky, hrozna) may be used for juices. Juices of citrus fruits should be avoided (Nejest a nepit dzusy z citrusoveho ovocia) . The warm water enema should be used daily to cleanse the bowels during the fast (Dolezite je robit vyplach hrubeho creva ‘klistir’ aspon pocas tych 7 dni,. Je to na ocistenie criev od toxickych zvyskov. Klistir je spominany pri mnohych chorobach.) After the juice fast, the patient should adopt the diet of three basic food groups, namely (i) seeds, nuts and grains, (ii) vegetables and (iii) fruits, with emphasis on raw seeds and nuts, especially seasame seeds, pumpkin seeds, sunflower seeds and plenty of organically grown raw vegetables and fruits. (Pacient ma prejst na stravu Po 7 dnovej detoxifikacnej diete pacient ma prejs na stravu skladajucu sa z troch druhov, 1 semena, orechy, zrna, 2 zelenina a 3 ovocie. Najdolezitejsie su semena a vsetky druhy orechov. Dolezite je sezamove, dynove, slnecnicove semeno a surove ovocie a zelenina)
All animal fats, including milk, butter and eggs should be avoided.(Vyhybat sa zivocisnym tukom ako mlieko, maslo, vajcia) Refined or processed foods and foods containing hydrogenated fats or white sugar, all condiments, tea and coffee, should also be avoided. (Vyhybat sa hydrogenovanym maslam, bielemu cukru a koreninam, kave a caju) After noticeable improvement, goat’s milk, yogurt and home made cottage cheese may be added to the diet. (Po zlepseni stavu, pacient moze pit kozie mlieko, domaci tvaroh, ciste biele jogurty)
Vitamin E therapy has been found effective in the treatment of psoriasis. The patient should use this vitamin in therapeutic doses from 200 to 800 I.U. a day. (Denne 200 az 800 jednotiek vitaminu E). It will help reduce itching and scabs.
Lecithin is considered a remarkable remedy for psoriasis. (Velmi dolezity je lecitin) The patient may take six to nine lecithin capsules a day - two or three capsules before or after each meal. In the form of granules, it may be taken four tablespoonfuls daily for two months. It may thereafter be reduced to two tablespoonfuls.
Too frequent baths should be avoided. (Nekupat sa casto) Soap should not be used. (Nepouzivat mydlo!) Regular sea water baths and application of sea water externally over the affected parts once a day are beneficial. (Napomocne su denny kupel s morskou solou, obklady z morskej soli a teplej vody)
In many cases, psoriasis responds well to sunlight (V mnohych pripadoch psoriaza ustupuje po vystaveni slnku). The affected parts should be frequently exposed to the sun. The daily use of a sunlamp or ultra-violet light are also beneficial. Ak nie je slnko, dobre je slnecna lampa, ci ultracervene svetlo.
Cabbage leaves have been successfully used in the form of compresses in the treatment of psoriasis. The thickest and greenest outer leaves are most effective for use as compresses. They should be thoroughly washed in warm water and dried with a towel. The leaves should be made flat, soft and smooth by rolling them with a rolling pin after removing the thick veins. They should be warmed and then applied smoothly to the affected part in an overlapping manner. A pad of soft wooden cloth should be put over it. The whole compress should then be secured with an elastic bandage. (Velky uspech maju obklady z kapustovych listov. Najefektivnejsie su co najhrubsie a co najzelenejsie listy. Listy treba dokladne umyt v teplej vode osusit uterakom a nejakym sposobom zbavit hrubych zil. Potom, nejakym sposobom trochu ohriate listy treba poprekladat na postihnute miesta (podla mojho nazoru by bolo vlasy dobre ostrihat) Listy potom treba prektyt vreckovkou a navliect elasticky obvaz, aby sa vyvinul isty tlak na listy)
The use of mud packs in the treatment of psoriasis has also been found highly beneficial (Dobre su aj obklady z bahna. Bahno absorbuje a odstranuje toxicke latky z postihnuteho miesta). The packs are made by mixing the clay with a little water and applying to the affected areas. After the clay has dried, it is removed and fresh pack applied.
The patient should undertake plenty of regular exercise in fresh air, especially exposing the affected parts, and deep breathing exercises. He should avoid all nervous tension and should have adequate rest. (Pacient ma mat dostatok pohybu, specialne s odkrytym postihnutym miestom. Dolezite je dobre dychat (kyslik je liecivy sam o sebe). Treba sa vyhybat stresu a treba dostatocne zdravo oddychovat.
ahoj, andulka. nebola som este na ziadnom lieceni, ale lekarka mi uz davno povedala, ze sa toho nikdy nezbavim, len sa to da potlacat, pouzila presne ten isty vyraz ako ty po tvojom lieceni. Blbe. Pouzivam belosalic do vlasov, gelargin na telo a este nejaku zarabanu masticku na tvar a kazdy den beriem zinok, ale je to zacarovany kruh, ako som aj plesatej pisala - jedno konecne znicim, dalsie dve sa mi objavia. keby sa na pokozke tie maste aspon udrzali a nie zmazali satami!
ahoj plesata, na mne sa to prejavilo prvykrat, ked som mala tak 22-23 a ide to celkom dolu kopcom s tym. mazem, natieram, ale je to tazky boj, jedno zmizne (zostane po tom flak ako modrina) a dalsie dve sa objavia. prave som si objavila dalsie este nepoznane, tak som rychlo hladala nejaku stranku, kde sa nieco dozviem
DUG Skus vyskusat balneohermal alebo tak nejako sa to vola je to taky olej ktory sa pridava do kupela.Mne velmi dobre pomahal nemala som taka vysusenu pokozku, alebo si skus dat olivovy olej do kupela tak za pol. lyzicku
Katika ja si ten belosalic kupujem normalne v lekarni aj ked by ti to nemali dat bez receptu niekde sa v lekarni najdu co ti ho daju bez problemov. Ja stym nemam problem bo som povedala ze som v zahranici.
My sme pouzivali na nasom potomkovi Desitin, obsahoval 40% zinkovej beloby(kyslicnik zinocnaty) a 3 percenta oleja zo zralocej peceni.
Mne osobne nesedel, lebo obsahoval privela mineralnych olejov(naftove destilaty) na ktore som alergicky. Ale na synovi to bolo vyborne.
Moja mama má psorku na chodidlách. Brali jej z toho vzorku. Liečili ju na kožnom rôznymi masťami, nič nepomáhalo. Nakoniec sa začala liečiť sama tak, že dala do lavóra odvar z bylín, neviem presne, z akých, ale zistím, nohy ponárala do takej horúcej vody, ako len zniesla /mala ich červené/. Nakoniec si ich natrela obyčajným krémom so zinkom, ktorý sa používa na detské prdelky. Zinok podporuje tvorbu buniek a teda aj zdravej kože. Teraz má čisté chodidlá a kožná doktorka len krúti hlavou. Neviem, či môžem prezradiť názov tej mastičky.... Andulka
Belosalic obsahuje betamethazone(kortikosteroid) a salicilovu kyselinu.
Salicylova kyselina je antibakterialna a stimuluje podkoznu cirkulaciu a betamethazone sa tu pouziva ako protizapalove a imunosupresivne.
Tak som si myslel, ze aj latky obsahujuce zinok by mali mat tu ucinok, napriklad zinc pyrithione, ktory spomenuli pri seboroe(produkt Skin Cap). A to bez potlacenia imunity.
Nakoniec seboroa a psoriaza su pribuzne choroby.