Môj priateľ je veľmi dobrý človek. S každým chce vychádzať čo najlepšie a nikomu neubližovať. Páči sa mi to, ja som v podstate taká istá. Veľmi si rozumieme, vo všetkom, som v našom vzťahu šťastná a spokojná, pomáhame si ako len vieme. Je mi vždy oporou. Ale nie len mne. To by mi ani tak nevadilo, ale problém je jeho bývalá. Chodil s ňou 4 roky, a keď sa rozišli, tak ona bola z toho ževraj dosť zúfala. Ja som s ním začala chodiť 3 mesiace po jeho rozchode, dosť skoro, ale o tom som nevedela... Vždy, keď mu ona prezvoní, tak on jej hneď zavolá (samozrejme, keď s ním nie som). Ešte mi to povie. Vždy sa si telefonujú, on mi to vysvetlil tak, že nechce, aby si ona niečo spravila, a on nemá dôvod sa na ňu hnevať, chce byť s ňou aj naďalej kamarát... Dosť často o nej rozpráva, o jej problémoch. v podstate viem o nej všetko, ako sa spoznali, ako spolu začali chodiť, akú má rodinu, kde býva, kde pracuje, kedy má narodeniny. Proste všetko, dokonca aj číslo jej topánok (38). Lezie mi to strašne na nervy. Včera som sa mu to snažila naznačiť, a on hneď, že nemám robiť žiarlivostné scény(len som mu to pekne povedala) Lenže ja ho milujem a nechcem ho stratiť, ale keď to takto bude ísť dalej, tak neviem, neviem... Začínam si myslieť, že ju má radčej než mňa, aj keď on ma ubezpečuje o tom, že nie. No neviem... Čo mám robiť?
Jeho bývalá...
usiko - no dik za odporúčania, určite si niečo zaobstarám...:D tebe pomohli? :D
a hej, sú to najlepšie "veci" na svete... :D veď čo by sme bez nich robili, že? svet by bol príliš krásny...:D
hej, mne este pomohli knihy Muzi su z marsu a zeny z venuSe, alebo Preco zeny placu a muzi im nerozumeju alebo tak nejak, je ich kopec, neoamatam si uz nazvy, aj sa mi pletu...ale tie knihy presne pisu o tom, ako treba chapat muzov, teda ako sa z nich nezblaznit.....
ale aj tak je to jedno z tych najlesich veci na svete, myslim muzi...xixi
usiko - neboj, ty to predsa zvládneš. Mám pocit, že si silná osobnosť, takže sa len tak ľahko nevzdáš... chlapi sú čudní, oni jak keby fakt z iného sveta prišli, nechápu tak úplne obyčajné veci, ktoré sú pre nás samozrejmosťou, žeby to tak malo byť a tak... Snažíme sa byť trpezlivé a naznačovať im... Im treba všetko priamo povedať, lebo potom, keď im to po rokoch začneme vyčítať, tak nám povedia, že veď si nič nehovorila, až teraz ti to začalo vadiť? somarina, to len oni sú nechápaví, lebo my im to môžeme tak pekne zaznačovať, ale oni to si to proste nevšimnú...oni nehľadajú dvojzmysli, proste čo im človek povie, to berú, nič iné za tým hľadať nebudú...
Nikka, presne tak...akoby som to povedala ja.....najhorsie je, ze chlapi to nepochopia......jasne, ved ich hladina hormonov je stale na tej istej urovni....
v podstate som urobila chybu na zaciatku vztahu, ked som chcela byt taka aku ma chcel mat, a podvolila som sa, menila som sa a samozrejme ze casom som bola nespokojna z toho, ze ja som sa snazila tak ako som vedela a on nic, lebo si myslel, ze je vsetko OK.......
No a tak sa stalo, ze teraz som si to uvedomila a povedala som si, ze stop, prestavam sa snazit, nie je jediny, ked sa mu nepaci, nech hlada dalej.....a zda sa ze toto je spravna cesta. Vysledkom je, ze nevybuchujem, lebo mi je vela veci jedno, myslim take veci, ktore nie su pre vztah dolezite, ale kvoli ktorym som volakedy vyvolavala hadky.....no a celkovo to mame pokojnejsie.....ale este sme nevyhrali.....takze sa nemam cim chvalit...ale myslim, ze som urobila krok vpred, lebo som si zacala sama seba viac vazit a to mi dodalo vela sebavedomia......aj ked, niekedy je to tazke a chcela by som odist spat domov, odstahovat sa a tak......ale ked je mier, tak je to velmi dobre........faktom je, ze v ziadnom vztahu som tolko neplakala, ako v tomto....ale zase toto je ten najlepsi chlap, keho som kedy stretla....pozorny, mily, vtipny, zodpovedny a velmi dobry...ale niekedy.....!!!! ved viete....nuz, tot moj prispevok....
usiko - áno, máš pravdu, ľudia sa väčšinou hádajú pre úplne somariny, ale v tej chvíli nám to pripadá dôležité. Vždy sa musíme len pretvarovať a hrať sa na milé a tak, a potom sa v nás kopí veľké množstvo problémov a stačí maličkosť a vybuchneme, proste to potrebujeme dostať len zo seba a je nám jedno, kto si to odnesie...no potom to ľutujeme... a vkuse ten istý kolotoč. Spoločnosť od nás vyžaduje tak veľa kritérii, vyzerať dobre, mať dobrú prácu, rodinu, deti, byť milé, vždy upravené, a ešte keď ma niekto takú prácu, že sa stretáva s ľuďmi a sa musí tváriť milo a šťastne, tak to sa potom čudovať netreba, keď občas vybuchneme... :D
Nikka, mala som problem s jeho byvalou, ale taky, ze ona je teraz vydata, asi sest rokov, a patri do partie kam chodime, pretoze oni su vsetci tam skalni....a mala som problem zo zaciatku, lebo sme ju stretavali, a vedela som, ze ma s nou porovnava...aj ked to poprel....ale v kazdej hadke mi vycital, ze ie som pokojnejsia, kludnejsia, nemam v sebe pokoj....a kedze jeho byvalu uz akotak poznam, viem, ze onna je kludna povaha, pokojna, nevybuchce, nehneva sa, veci berie lahko...a tak...takze som s tym mala problem....ale teraz naposledy uz sme boli v zime na dovolenke a byvali sme s jeho byvalou a jej manzelom na jednom apartmane a uz je to v pohode.....
Inak, mate pravdu, muz si dovoli len tolko, kolko mu zena dovoli....ja som mala cele dva roky pocit, ze taham za kratsi koniec, proste som sa snazila zmenit tak, ako som si myslela, ze chce on, pretoze mi to nepriamo nazbacoval, aj ked to poprel----a teraz som si nedavno povedala ze dost, prestanes byt na neho naviazana, pretoze nieje jediny na svete, povedala som si, ze som jedinecna, sikovna a vazim si samu seba preto si ma maju vazit aj inim, dalej som si povedala, ze moje rozhodnutia a nazory nie su zle, iba su moje a nemam sa za ich hanbit a citit vinna a menit ich len preto,. ze jemusa nepacia...no a funguje to, zacal sa spravat inak, je milsi, nepoucuje, pokojnejsi.....
neviem, mozno je to stale o tom, ze muzi chcu silne partnerky, ktore sa vedia ovladat, ale ktore si stoja za svojim, aj ked im sa to nepaci....ale nie formou hadky, ale pokojne, povedia si svoje, nehadaju sa a ked sa jemu nepaci, uz to nekomenzuju a urobia ako ony same chcu.....
och, je to take zlozite niekedy......niekedy sa mi zda, ze je vsetko fajn a zrazu sa pohadame na nieco,, co na druhy den vypada ako somarina.....
usika - len tak sa pýtam... :D ďakujem...a ty si tam spomínala, že tiež máš nejaké problémy... kľudne píš, ak chceš... :D
Nikka, mam skoro 31....preco?