Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

preco

lenze ja mam pocit, ze som nieco menej ako vseci ostatni v rodine. Vsetci si tak rozumeju, perfekne sa vedia zabavit. su uspesni v praci. maju super rodiny. No co si o mne mozu mysliet? Toto sa pyta moja SF v mojej hlave stale. a neda s tym pokoj.

jajka001

napr. si vyber niekoho ocami, s kym si si najblizsia, a ked nemas odvahu sama sa prihovorit, snad pride k tebe a prihovori sa.

jajka001

myslim ze v takej spolocnosti sa urcite najde ktosi, s kym si aspon trochu "sadnes" a budes moct trochu pokecat. len sa neboj, ked sa ti niekto prihovori, aj odpovedat, s usmevom, nech vie ze si v pohode a chces sa rozpravat.

jajka001

v kazdej rodine je to ine...ale tak skus s kazdym trochu pokecat...a neber to tak ze si nieco menej ked nemas manzela - nie je to pravda

preco

Este mam dasli velky problem koli SF. Tyka sa rodiny. myslim bratrancov, sesternice, ujov, tety......Moj brat, mama, a ostatna rodina si vsetci rozumeju, aj sa stretavaju v ramci moznosti. Ja som jedina, ktora je mimo. Necitim sa s nimi dobre, asi ani oni so mnou. Neznasam ani nejake rodinne oslavy, napriklad ked je najaka svadba, nejake vyrocie, krstiny....citim sa tam nanic, ako outsider. A vsetci tam maju celu familiu a ja tam tarez este ku vsetkemu budem chodit ako nekompletna rodina len ja a deti. Co si hovorite pre seba v takych situaciach, aby ste to prezili?

jajka001

na to aby ste mohli vsetkym povedat ze mate sf, by ste museli byt absolutne sebavedomi a vyrovnani s tym aki ste,aby vas nijaky blbec nemohol vytocit s tym, ze sa vam bude posmievat. dalsie vec je ze v praci by vam mohli potom robit nenapadné diskrimininovanie - ona to nezvladne, lebo ma sf.
lepsie si to nekomplikovat, ked niekomu veris, tak tomu ano, ked vies ze ti pomoze a nezradi ta. vo svete je vela zlych ludi a treba sa vediet chranit. preto aj mame sf - je to zosilnena bariera voci ludom, lebo mame zle skusenosti.

preco

raz som si vypocula rozhovor pokladnicky znamej mojej mamy. No a od vtedy viem, ze je to moc tazka robota. Ako pisala jajka, ani na wc nemozes kedy chces, musis dokoncit zakaznikov, dat tabulku...
A su aj rozni nervozni ak to nejde dost rychlo. To by mi najvac vadilo, keby sa stale na mna niekto stazoval, ze pomala pokladna. Urcite viete, ze to tak je, ked nakupujete, ze ludia v rade byvaju nervozni.

zufalka

Jajka...ja som to myslela tak,že ja by som nedokázala robiť za pokladňou v hypermarkete kôli tým ľuďom,čo by tam stáli a musela by som im blokovať tovar - to by som nedokázala,lebo by som sa triasla...no mám školu administratívnej pracovníčky,vlastne ako prax som mala strojopis

preco

zufalka, viem o com hovoris, ze skryvanim sa este viac zamotas do neprijemnych pocitov. Lebo ja stale skryvam aka som. Ja by som sa s tym nikdy nepriznala v praci. A predtym som sa ale snazila zakryt aj svoju hanblivost a svoju podstatu. Teraz sa snazim byt sama sebou v praci.
Minule mi kolega povedal, ze bude nejaka sluzobna cesta, tak ze nech necham deti mame a nech idem, ved deti to nejako bezo mna vydrzia. tak som mu odpovedala, ze deti to vydrzia, ale ja to nevydrzim, lebo nie som moc zabavny spolocnik a co by som tam na sluzobke robila. Tak len povedal, ze ved nech sa nebojim, ze si zvyknem a naucim sa aj zabavit. a potom dokonca bol nejaky milsi ku mne a snazil sa mi chvilu nieco ohladne prace este vysvetlovat. Tak to zavisi naozaj od toho, s kym hovoris. Potom mam jednu koleginu, a tej nedoverujem, lebo len co niekto vyjde z kancelarie, uz ohovara a nachadza nedostatky. Pri nej nie som rada. Takze zufalka, ja by som sa nejako verejne nepriznavala. Naozaj ludia su rozni. Hlavne sa snaz nehanbit za to aka si, dufam, ze budes mat stastie a najdu sa aj ludia, ktorym hanblivci nevadia.
Inak presne aj ja som neraz uvazovala, ze celemu svetu poviem o mojej SF a nemusim uz nic skryvat, ale to sa neda, nie vsetci su chapavi ako vy tu.