Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

preco

bela2, ja som bola vcera s dcerou u doktorky, boli sme objednani, a napriek tomu nas traja ludia predbehli. Potom som vo vnutri u doktorky uz bola taka zo seba znechutena, ze sa nedokazem ozvat, ked mam pravo, ze som sa tam ani nevedela vykoktat, preco som vlastne prisla. Namiesto slova na inmunita som povedala imunologia. A take trapasy. Doktorka na mna nechapavo pozerala. Ani neviem, preco ma to az tak neberie ako inokedy, by som tiez bola nestastna. Asi si uz zvykam na seba. vykasli sa na to. Doktorka tam ma tiez plno ludi a nema cas rozmyslat akym sposobom a co hovori, mozno ma tiez zly den, ktovie.
No lahko sa mi hovori, ze?

bela 2

Ahojte, ja mám dnes tej svojeje sf fakt uz plné zuby, najradšej by som sa niekde zakopala a už nikdy nevyliezla. Mala som dnes veľmi nepríjemnú skúsenosť s istou "pani doktorkou", ktorá zo mňa urobila totálneho idiota, mala som sto chutí otočiť sa a tresnúť dverami. Teraz som v práci úplne rozladená je mi do plaču a som ako paralyzovaná. Nevládzem sa ani so zálazníkmi baviť, už mám toho dosť byť ústretová a ostatní na tebe orú. Pls, pmôžte mi to prekonať,zobudiť sa a vyjsť z bubliny. Dnes skutočne nevládzem.

preco

Myslim na to, ze ja stale beriem reci vsetkych vazne. Musim naozaj zacat aj ja vyberat, cie reci stoja za to, brat ich vazne. len je to tazke, ked mne sa vsetci zdaju oblubeni a sikovni a mudri.
Musim zacat s nejakym sitom.

jajka001

a tiez pochopis ty ich, budes vediet, koho reci mas brat vazne, kto ti za to stoji, a u koho je to len ohovaranie a prazdne reci.

jajka001

ludia su taki aj onaki. vela ludi rado ohovara. este radsej ohovaraju ludi, ktorych nepoznaju. takze, ked sa s nimi zblizis, skor ta pochopia.

preco

to je pravda, kazdy ma svoje problemy. Nedavaju mi to najavo. Ale pocula som ako raz skaredo hovorili o jednej zene z este vzdialenejsej rodiny. A viem o nej, ze je tiez rozvedena a tiez sa strani zvysku rodiny. Hovorili o nej a ja som ich pocuvala a cely cas som si myslela, aki su "mudri" ako mozu hodnotit, ked neprezili to co ona(mala zleho otca, bil ju....)