fascinuje ma,kolko tu citam postrehov, ktore su aj mne vlastne: privysoke naroky na ludi, snaha byt mila, ale obcas sa mi to vymkne z ruk: niekedy aj doslova tym, ze nevladzem byt mila ,,donekonecna" akoby - asi ze som mavala problem s tym presadzovanim sa a s takym priamym ukazanim, kde mam hranice. Mam casto aj ine vnimanie soc. situacii a vztahov, aj mi to par ludi povedalo. Takze aj na zaklade toho potom vnimam nedorozumenia a skor ja to nejak riesim, ini ludia ani nie. A potom sa mi obcas stane, ze neviem, nakolko mam alebo nemam byt prijemna a vobec, k dispozicii. No obcas sa mi stane, ze mam velky zmatok v tychto veciach, nie casto, ale obcas sa to zjavi.
Ja napr. ludi nevnimam velmi pozitivne ako celok. Snazim sa spravat ale prijemne, a ak sa mi to niekedy fakt nedari, dost ma to mrzi. A niekedy naozaj nechtiac prestrelim...Tiez som zistila, ze mavam problem s empatiou: nie vzdy sa viem naladit na druheho, nie vzdy viem, co potrebuje, aby som pomohla. Nie vzdy skratka akoby rozumiem druhym ludom. To je jedno z poslednych zisteni, ktore som zaregistrovala. A to som si myslela o sebe, ze som pomerne sikovna v tejto sfere. Hm.