Myslim, ze moze suvisiet hlavne to, ze komentovali, ze nic nehovoris, len sa pozeras a ty si zacala klopit oci postupne. Okolie casto nechape, ze deti vela veci beru doslovne. Okolie celkovo podla mna vela veci nechape :) Rozne komentare, ak je clovek citlivy prilis, mozu narobit galibu, myslim si. Aspon u mna a par inych ludi narobili. Riadnu.
Ja tiez nemam nejake velmi zle alebo nehostinne zazemie, to urcite nie, ale napr. na moj vkus prilis chladne a chaoticke. Take rigidne, povedala by som.
Premyslam, nakolko ta mohla ovplyvnit smrt babky...hm, jeden rok, to je dietatko malicke, ale vraj deti mnoho veci vnimaju...toto nedokazem posudit. Napr. od nas odisiel otec, na ktoreho som bola celkom podla mojich ranych spomienok orientovana vyrazne, ale ja si ten odchod pamatam uz, mala som asi 4-5 rokov, a aj si celkom pamatam obdobie jasliciek a tak podobne. Ine zazitky, ktore si nepamatam, len mi ich povedali, skor dnes racionalne spracuvam a premyslam nad nimi..ci som to nejako mohla vtedy zaznamenat: napr. som na jednej dovolenke odisla zo stanu a nasla ma jedna pani a doviedla naspat. Nepamatam si to a nikdy som to neprecitovala. Ale dnes sa pytam samej seba, ako ma mohli taku malu (uz som zjavne chodila, ale nepamatam si to, tak ktovie,kolko som mohla mat rokov) vobec nechali nestrazenu nechat v stane...A ked si to uvedomim, pocitim uplnu nedoveru, ze kde to zijem. Fakt je, ze bola ina doba, deti sa bezne nechavali pred obchodom v kociku, ale aj tak...neviem posudit, nakolko nas co ovplyvnuje. Ale ,,medzi nebom a zemou" - to je uz moc uletena metafora :D