Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

preco

Neviem posudit tu hypnozu. Jednak som to nedokoncila, lebo to bolo niekolko km mimo mesta, stalo to nejake peniaze. A stratila som uz volu potom. Ale chcela som to vyskusat, bolo to v obdobi, ked som uz nevedela co dalej, rozpadalo sa mi manzelstvo a vsetko mozne dokopy. Ale ta hypnoza, je to vlasne to iste ako naucit sa postupne mysliet inym sposobom, ist za cielom. Niekde tomu hovoria autoregulacia. Takze som zistila, ze to nie je nic zahadne, je to ucenie autoregulacie. Najprv za pomoci hypnotizera, potom by to mal clovek dokazat sam. Ale pre mne je to tazke. Je to vpodstate to, co mi robime. Analyza a snaha riesit, vylepsovat. A je to podla mna tiez dlhodobe. Nie rychly zazrak. Ale toto je len moje vnimanie a mozno sa mylim.

jajka001_

no a napriklad ta debata v trojici, to som zmenila. predtym ked ustala debata, len som nadhodila temu a ked sa chytila mlcala som dalej. teraz som z jednym z "tahunov" konverzacie. nie vzdy a vsade samozrejme ale snazim sa.
tiez mi v skole vycitali, ze sa neviem presadit, predat - ako tomu hovorili. no je to pravda. zdalo sa mi to take sebecke, samolube...vynikat nad ostatnymi. namyslene. bola som najlepsia v triede v uceni a snazila som sa to ututlat.

jajka001_

myslim ze ich vnimam takych aki su - ale neviem posudit, nakolko mi vyslo ze som mierne paranoidna :DD asi si drzim urcity odstup ale myslim ze je to celkom zdrave. zas kazdeho si k sebe pustat tiez nie je dobre.
napr. moja mama sa pusti do reci s kazdym, dokazu rozvinut debatu s predavacom - co ja nepovazujem za dôlezite - a kludne si vybavi zlavu - uplne bezne. ludia ju maju radi, nosia jej darceky, je srdecna - a pritom myslim ze pohlad na tych ludi mame rovnaky - len ona je srdecnejsia. ja asi viac davam najavo co si myslim.
ja sa spravam k ludom slusne ale s urcitym odstupom. ked zistim ze su dôveryhodni, pustim ich dalej.

preco

Alex a jajka, co ste teraz pisali o tych kamoskach, viazanosti na jednu, vycitky pri supereni o priazen, rezignacia pri debate v trojici. Presne toto mam aj ja.

AlexFizz

Otazka do diskusie:

1. Ako vnimate ludi celkovo? Skor negativne, neutralne, pozitivne?

2. Ako vnimate vlastne spravanie smerom k ludom: skor prijemne, nie velmi prijemne, neviete posudit?

AlexFizz

Aha, a velmi som vnimala taketo nieco ako sutazenie o priazen: neviem, mala som taky pocit s mojou najlepsou kamoskou z detstva, akoby sme vzdy, ked sa zjavila nova dievcina, sutazili o to, ktoru si viac oblubi. To boli strasne stavy z takehoto niecoho...Z jednej strany tuzba, nech si oblubi mna, z druhej strany, ak to tak vyzeralo, ma zozierala vina, ze moja kamoska sa citi asi odstrcena...

AlexFizz

Tiez este, ze ja som sa automaticky citila nejaka vylucena alebo co: akonahle sa napr. moja kamoska a ,,ta tretia" zacali smiat a bavit, ja som velmi rychlo nadobudla pocit, ze som mimo a uplne som rezignovala. Vobec som si to neuvedomovala, ale prezivala som to tak, a nasledne sa podla toho spravala.

AlexFizz

Jajka, to s tymi vazbami na 1 kamosku, som mala rovnako! A dlho som bola taka, ze presne: nechavala som v trojici priestor zvysnym 2 a nevedela som sa presadit. Zaujimave..Okamzite som sa stiahla. Dlho to tak bolo. Dnes stale vnimam iste jemne zmeny v poziciach, v zaujem, ale uz sa menej zaoberam citenim inych a viac idem do toho.
ja som sa vlastne odjakziva hrozne orientovala na to, co druhi...dnes uz som na uzasnej ceste k egoizmu :)