Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

medulka

ale prečo ten strach ísť zrazu von, sama do obchodu, a tak to neviem ako to odstrániť bojím sa zrazu rýchlejšie ked ideme v aute a tak, kde je viacej ludí ako keby mi búšilo srdce a roztočí sa mi hlava ešte viacej... no hrozné poradte

medulka

áno u neurológa aj beriem na točenie tabletky urutal fotte 16 ale mne sa nezdá že pomáhajú beriem ich už pomaly rok. A načas je dobre potom šup rozčúlim sa napríklad ked sa deti učia, alebo nepočúvajú a je to späť a znovu sa točím a tak..

AlexFizz

No na socialnu fobiu to nevyzera, neviem, co to moze byt. :( Jeden znamy po uraze mal tiez podobne problemy a tiez velmi nevedeli, co mu je...ale tak on mal pourazove tocaky, to je ine.

medulka

Ahoj, neviem či sem patrím, ale pomôžte ak áno. Mám už rok stále strašné krútenie hlavy, ani von s deťmi ani nič robiť bola som snáť na všetkých vyšetreniach a nič nikde mi nezistili, doktory si už myslia že mi asi šibe a vymýšlam si,ale nie som na MD nepotrebujem doma sedieť v postely a tak... Chcem len konečne prestať sa krútiť a nemať strach ísť von, že niekde odpadnem, v poslednej dobe sa mi pridalo do toho aj strach v obchode ked je tam vela ludí a tak isto jazda v aute no čo teda preskočilo mi či čo? Či ma len dostal domáci kolotoč a starosti okolo deti a tak poradte dakujem.

jajka001_

no uprimne, keby som mala vyliezt niekam na podium a nieco recitovat alebo prednasat - no neviem. ale ked musis tak musis urcite by to bol najprv horor ale potom by zo mna nieco vyliezlo - ved komu je to uz prijemne, spočiatku? par percentam. a keby som to musela robit pravidelne, casto, tak by som si na to zvykla.

jajka001_

nic len utisovat. to prejde, nam tiez umreli taketo - morca, skrecok, myska - a vzdy sme plakali. nech sa vyplace, odprevadte ho ....bude to ok :)patri to k zivotu