Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

bela 2

Ohľadom tých kníh od Louise L. Hayovej- tak ja som prečítala Láska sa rodí v tebe, a potom ďalšiu ohľadom myšlienok-neviem presne názov. Podľa nej všetko spočíva v prítomnosti. Nie v minulosti ani v budúcnosti. Teraz v tomto okamihu. Teraz máme zmeniť to, čo chceme, nie zajtra alebo o týždeň, ale TERAZ! Kladie dôraz na to aby sme boli samy so sebou spokojní, nie aby bolo s nami spokojné okolie ale MY. Aby sme sa vedeli prijať za každých okolností, aj s našimi chybami. Je to o láske k sebe, a ak prijmeme samých seba a budeme sa akceptovať, výrazne sa nám skvalitní život. Je v tom kusisko pravdy. Takže treba bojovať so SF teraz, práve v tejto chvíli a nie zajtra alebo o rok... A je to aj o odpúšťaní... No treba prečítať.

medulka

Dakujem prečítala som si to , to by hádam na mňa aj viacej sedelo a to čo vlastne znamená ako sa proti tomu mám brániť vyliečiť a tak dakujem

AlexFizz

Strach moze byt skratka z toho, ze omdlies alebo sa ti cosi stane, moze byt?? Ja mam obcas stav na omdletie, ked mi klesne velmi tlak a ked som veelmi hladna a vycerpana, a vtedy sa lahko vydesim, sama doma nie, ale hlavne, ked som vonku medzi ludmi. Mam strach ze odpadnem na mieste, kde sa necitim bezpecne, nemam tam pokoj a nemam sa kam odpelasit, kde by som sa predychala a dala dohromady. Vtedy ma skor desi ta predstava, ze omdliem, a nastane daka vseobecna panika, zachranka etc.

Hm, socialna fobia ma ine priznaky totiz a musi ich byt viac:

a) výrazný strach byť stredom pozornosti, z toho, že subjekt bude ponížený alebo sa strápni.
b) Nápadné vyhýbanie sa situáciam, kde by toto hrozilo, alebo kde by sa správal tak, že by to prežíval ako trápne a/alebo ponižujúce

a este:

a) tras, červenanie sa
b) strach z nutkania na zvracanie
c) nutkanie alebo strach z pomočenia sa alebo z defekácie

Mas aj taketo nieco?