Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

preco

Dobre ranko. My sme sa dnes uz aj trapili, dcerka nechcela ist do skoly, koli tek kamaratke, co sa s nou uz nekamarati, a teraz tam nikoho nema. Tak na nu stale myslim a zviera mi zaludok. A vy ako s mate? SF zatial prehrava?

evilove

ahojte.tiez trpim SF uz od detstva.sice mi nebola nikdy oficialne diagnostikovana, ale mam vsetky priznaky.v skole som bola vzdy ,,ta ticha" a decka mi samozrejme davali pocitit, ze som ina...posmesky som nikdy nedokazala vratit a dusila som to vsetko v sebe.najhorsie to bolo v prvom rocniku na strednej, kde som bola totalny outsider.mala som depresie a velmi vazne som uvazovala nad samovrazdou.moja psychologicka mi odporucila lieky,takze som zacala chodit na psychiatriu.momentalne uz asi 3 roky beriem Stimuloton. nemozem povedat, ze by mi nejako pomahal, mozno len na tie depresie...vystriedala som uz nespocetne vela psychologov a psychiatrov, ale ani jeden mi nepomohol...preto som toho nazoru, ze clovek si musi pomoct predovsetkym sam.viem, ze sa to lahko povie, ale na zaklade vlastnej skusenosti musim povedat, ze to skutocne funguje.povedala som si, ze takto sa uz zit neda a zacala som postupne robit male pokroky.velmi mi pomahalo pozorovanie druhych, ako tu uz bolo spominane.predtym som sa totiz citila, akoby som vobec nepatrila do spolocnosti...teraz mam sice stale problemy ako napr. pocit, ze ma ludia pozoruju (predtym som vsak mala hotovu paniku), problemy rozpravat pred vacsou skupinou ludi,vybavovanie roznych veci/nakupy, prilis ticho rozpravam, tvarim sa vazne atd, ale oproti tomu, ake to bolo pred par rokmi, je to uz omnoho lepsie...momentalne som po maturite a chystam sa na vysku (pravo, ak sa podari...)pevne dufam, ze po case sa mi podari SF este viac eliminovat...
P.S Alex, rada Ti pomozem s Tvojim vyskumom, ak nevadi, ze mam 19...lebo tusim si niekde pisala, ze je to od 20 rokov...

bela2

No napr. také bežne denné situácie, ktoré pre nás so SF až také bežné nie sú, napr. nakupovanie v markete medzi množstvom ľudí,bola som reklamovať tovar, na návšteve u priateľových známych som sa začala zapájať viac do komunikácie, a išlo mi to. Proste z celého dňa som mala super pocit, že som urobila krok a "nezababušila som sa do seba". Stále som mala na pamäti: "Ty to dokážeš, na to si tu". To sú také moje malé víťazstvá, ktoré majú pre mňa obrovský význam a pri tom som myslela aj na vás a to mi dodávalo guráž.

bela2

Dnes mám dobrý deň a to aj vďaka tomuto fóru. Dnes som bola smelšia ako inokedy a v hlave som nosila celý čas myšlienku: Bojujem za seba a za všetkých so SF. A akosi sa mi lepšie darilo.

preco

zuzic, temu, kde sa malo pise my nechceme, tak len pis. Ved konecne tema o SF nie len na ceskom fore.
Aspon za seba, ja hltam vsetky informacie co tu vsetci pisete.