Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

zuzic

neviem ci je vsade tak ale napisem ti sko je to u nas.na osemrocne odisli vsetky inteligentejsie deticky/aj moja naj kamaratka preto som vtedy ako male dieta dost trpela/ a ostali len taki...postupne vekom sa dostavi sikana/prejdu si tym vacsinou ti inteligentnejsi/, potom neskor sa vsetci zacnu menit, zacne alkohol, cigarety aj sex. a potom kopa malickosti ktore dokazu ranit ako korupcia kto ma viac penazi ma lepsie znamky,nespravodlivost, a tiez kto sa pretvaruje a je necestny toho vsetci miluju...viem ze to nezneje nejak hrozne ale su to veci ktore sa dokazu najme detskej dusicky velmi doknut. mam informacie ze na gymneziach to ma uz inu uroven a nedeju sa tam take veci ako na zs.ja musim byt dennodenne zavreta v triede /pocuvet same nadavky, sikanu, nespravodlivost., vsetci sa mi menia pred ocami a niekedy schytam aj jednu do ksichtu ak sa nevyhnem napriklad lietajucim nozniciam.../lebo mame zakazane vyjst z triedy a ani na wecku nemozeme byt...urcite by som isla na gymnazium, nie je pravda ze je tam az tak vela ucenia moja kamaratka sa uci ovela menej ako ja a je na osemrocnom

preco

Dakujem vam za rady. Som si povedala, ze sa musim na to pozriet nejako s humorom, to mi vzdy najviac pomoze. Mozno by som mohla nieco aj pre dceru vymysliet. Ktovie. Keby si tak vedela z toho trochu vystrelit a zasmiat sa.
Zuzic, preco radsej na 8rocne a nie druhy stupen?

zuzic

preco neboj sa dcerke sa to vyriesi neboj, nieco o tom viem. ale hlavne bud jej oporou velmi to potrebuje. ked bude stersia pridu aj ine problemy:( verim ze tvoja dcerka je zlate, mile a inteligentne dievcatko a takyto v skole najviac trpia :( ja keby som to mohla vratit urcite by som sa vyhla druhemu stupnu na zs. asi by som isla na osemrocne gymnezium, porozmyslaj o tom aby si malicka neskor neprezila aj horsie problemy...

jajka001_

este ma napadla taka haluz k tomu bruchu..mna bolievalo dole na bruchu som myslela ze je to slepak. ale bolo to silnejsie ked to zacalo bolet aj kamosa, on mal naozaj zapaleny slepak, bol v nemocnici...akosi som si uvedomila, ze ta bolest co som citila je psychosomaticka - vzdy ked som bola v strese, som ten pocit podvedome potlacila a "ulozila" do brucha. ked som s tym prestala aj bolest zmizla...zvlastne.

jajka001_

ano, mne sa tiez stiahne brucho ked som v strese
preco, spomen to psychologicke, nech ti s tym pomoze. ano, moze byt ze nevies jej spravne poradit kedze sama to nevies riesit ale ona ma tiez svoj rozum, snad si poradi...kazdy tym presiel. vztahy v skole nie su lahke...preto je aj tolko filmov o tom...

preco

Och, tak sa mi chce plakat, aspon ze tu mam vas a viem, ze si to precitate. Je mi strasne smutno, chcem, aby sa mali moje deti lepsie.

preco

mate nejake telesne priznaky, ked je vam velmi nanic? Mna koli tej dcere dnes zacali boliet krize a brucho. Uz som si vsimla, ze toto sprevadza u mna velke uzkosti. A je to dost vyrazna bolest.

preco

Presne tak, jajka. Viaze sa na jednu kamosku. Ja mam pocit, ze potrebujem niekoho, kto mi poradi, ako opatrne pooct a naviest na spravnu cestu taketo dieta, s priznakmi SF. Lebo ja to beriem moc osobne, kedze ide o oje dieta, ja mam SF. Mnoho veci mozem zobrat prehnane uzkostne a ublizit.

jajka001_

preco, povedz jej nech sa skusi zblizit s inou z triedy, urcite tam ma kazda uz naj kamosku ale tak veci sa menia...alebo aj z inej triedy. nech to skusa a skusa, nech sa spriateli s viacerymi. lebo toto sa stane ked sa viazes na jedneho...a vsetky to dobre pozname