Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

bela2

Áno, úplne súhlasím s tým, že MY so SF sme veľmi otvorení a úprinmí.A keď natrafíme na rovnakých ľudí ako my, tak sa dokážeme z celého srdca otvoriť. Ja mám niekedy trošku obavy, že keď tu niekedy niečo napíšem, tak sa znemožním ale našťastie sa mi to tu ešte nestalo. Dnes sa ma priateľ pýtal, keď ma videl usmiatu, že či som niečo pila, a aký mám deň. No bohvieako dobrý deň nemám, ale snažím sa pestovať vnútorný úsmev a zrejme sa to odráža aj navonok:)))

preco

Moja dcera nikoho nepostiska prva, tak som to myslela. To dievcatko niekedy pride k mojej dcere. Asi to bude nejake vesele kamaratske dievcatko, co sa kamosi so vsetkymi a nema problem. Aspon ja som to tak z dcerinho rozpravania pochopila.
O pol hodinu ma prist zo skoly, som velmi zvedava, aku bude mat naladu.

AlexFizz

Haha, v pohode,len kto postiska koho? Tvoja dcerka ju alebo skor opacne??? Ze to dievcatku dcerku? :)) Je to zlate :)

AlexFizz

Dnes som tu zavesena pomerne napevno :) tak odpoviem za seba: snazim sa pomoct, aj ked neviem vzdy, ako na to, ale ano, snazim sa a najma, ak sama citim z druhej strany uprimne citenie, ze je ten clovek ,,pravy" v tom, co o sebe dava vediet, ze sam je prijemny aj k druhym.

preco

Ano, povedala mi o nej. Vraj niekedy k ej pride o len tak ju postiska. To moja dcera vzivote prva neurobi. Prvy krok. myslim, ze sa treba naucit urobit niekedy aj prvy krok. Ani ja to neviem skoro v ziadnom prostredi.

AlexFizz

Depresia..dcerka ta asi trapi, resp. ta jej situacia vsak?:( Ono to je aj otazka casu, ona to potrebuje spracovat a najst si sposob,ako dalej. Ale ta tvoja poznamka, ze si vyhliadla kamaratku, sa mi paciala. To je dobre, neuzatvara sa, ale uz pozoruje a odhaduje nove moznosti. Ak som to cele spravne pochopila.

preco

Presne Alex, je tu prijemna atmosfera, dobre sa tu pise.
Nezda sa Vam, ze SF maju taku spolocnu crtu, tentokrat kladnu, ze ak niekomu doveruju, tak su uprimni a chcu naozaj uprimne a nezistne pomoct? Len koli svojmu dobremu pocitu. Myslim, ze su vo vnutri velmi dobrosrdecni. Ste taki?