Ja som mala tiez taku - nie agresiu ale nenavist k vsetkym ludom. Kolko ludi videlo, ze som doma bita. A nikto sa ma nikdy nezastal, nikto mi nechcel pomoct. Vsetkym som bola vzdy uplne ukradnuta. Vsetci ti ludia, ktori si o sebe myslia ze su dobri ludia. Ked som mala asi 14, mali sme ist cela rodina do zahrady, bola u nas i teta s asi 2-3 rocnou dcerkou a este nejaka rodina. Vsetci uz stali obuti vo dverach a ja som to zdrzovala, nevedela som najst tielko. Otec na mna nazlostene zahucal ze nech uz idem. A ja som mu nie prijemne odvrkla, ze vsak pockaj, hladam si tielko! Ten po mne vystartoval a zacal ma bit. Ja som pred nim utiekla do kuchyne, ale tam som uz nemala kam ujst, vyskocila som na lavicku, on ma schmatol za nohu a potiahol. Ja som letela vzduchom a este som si pomyslela, ze toto je moj koniec, toto neprezijem, narazim si chrbticu na hranu lavicky. Na chvilu som stratila vedomie a precitla som na zemi, otec do mna kopal. Potom ma nechal tak a vsetci odisli bezo mna. Nikto sa ma nezastal, teta akurat vzala malu prec, aby sa na to nemusela pozerat. Neskor mi povedala, ze to bola moja vina, nemala som sa suchtat. Ani v rodine som nikdy nemala oporu, vzdy ma brali ako ciernu ovcu rodiny, druha teta mi vycitala, ze moja mama sa tak snazi a ja som nevdacna. Nikto ma nechapal. Ja som k nikomu nemala doveru, nemala som rada ani druhych ludi. Hovorila som si, kde ste boli vy, vsetci dobri ludia, ked som ja potrebovala pomoc? Tvarili ste sa, ze ma nevidite! Nikdy som ale neublizovala druhym ludom, vzdy som agresiu obracala len sama proti sebe. Teraz, ked na to po dlhom case zas spominam, je mi z toho zas smutno, keby sa tak dali vymazat spomienky, hned by som do toho sla. Som rada, ze o tom mozem povedat aspon vam, podobnym ludom, ktori ma neodsudia ale pochopia. Je to taka moja trinasta komnata a nikdy o tom nikomu nehovorim, ani sama na to normalne uz nespominam.