jfd...:)tak ja mám 29 rokov a tiež som sa pár tých rokov odhodlávala,či so SF ísť k psychológovi,alebo nie...no keďže to bolo čím ďalej,tým horšie,musela som...nechcela som,aby sa to dozvedeli rodičia,ale raz to prasklo,moja mama to tiež nechápe,iba vraví,aby som sa už konečne vschopila a našla si prácu,no ja len sedím doma a som na predĺženej MD...u mojej psychologičky to bolo na prvej návšteve tak,že najprv mi urobila vstupné vyšetrenia,aby vlastne zistila,či to vôbec je SF alebo len sociálna úzkosť...tak mi dala kresliť také postavy,muža a ženu,potom som musela napísať,koľko asi majú podľa mňa rokov,potom som kreslila strom,ukazovala mi také machule a ja som musela povedať,čo mi pripomínajú a ešte som vyplňovala dotazník z 25 otázkami,ktoré sa týkali SF...nakoniec usúdila,že je to SF a že som sfantazírovaná a príliš zameraná na seba...no a teraz keď k nej chodím,zapisujem si na papier situácie,v ktorých pociťujem úzkosť a potom jej to čítam a ona mi radí,čo mám v tých situáciách robiť,ako myslieť,ako nahradiť nesprávne myšlienky tými správnymi,aby neprišla na mňa úzkosť.inak dosť mi radí,keď od nech odchádzam,som taká spokojná...platím za jedno sedenie 2 eurá - je to na 40 minút...no ak sa sedenie predĺži,za každých ďalších 15 minút sa dopláca ďalšie 3 eurá...no vždy som tam viac ako tých 40 minút a zatiaľ nikdy odomňa ešte tie 3 eurá navyše nepýtala,neviem prečo:)...a neboj sa,že by ťa nepochopila,nato predsa je...ja som s mojou veľmi spokojná a fakt ma drží nad vodou...