Parazity?

parazitik

fidorka - daj mi mail, poslem ti info
arman - ty si este praziquantel nebral, ze? ale vsetky ostatne uz ano? inak, oni sa v podstate do mozgu dostavaju vsetky tie lieky,nie? no a ja si davky zvysovat sama nebudem, drzim sa rozpisu na svoju hmotnost a uvidim, co to spravi, ak zacnu vyliezat, tak az vtedy mozno pomalinky budem zvysovat. oko - mavas v oku take fliaciky? teda, ja uz dlhe roky mavam take rozne bodky, ciarocky, pospajane retiazky a nie su na jednom mieste ale sa to hybe. podla blahovej to znamena parazity v oku. ak sa vsak budem drzat tej univerzalnej kury, tam by mi to nemalo uskodit, nie? to jedine vtedy, ak neumerne zvysim davky, co myslis? a inak, ja som tiez mlada (dlhe roky znamena, ze od detstva daktore veci mam :D) takze moje telo by malo daco vydrzat, dufam

fidorka 2

parazitik, nemaj nervy z tej liečby, radšej buď rada že sa tej pliagy zbavíš...
ja už 20 rokov trpím na giardiázu /prvoky/, a aj napriek tomu že to bolo lekársky potvrdené, môj internista mi veľmi neochotne predpisuje jeden druh liekov, hoci by som sa chcela liečiť silnejšími liekmi, neviem kde by som ich mohla kúpiť, tebe lekár naordinoval tú liečbu, alebo si si lieky zohnala sama? poradila by si mi?

arman

Nehybali sa, samozrejme, zive nikdy nevyjdu. To by si musela riesit nejak takto ako na videu (respektive, niekto, nie ty :-):
www.youtube.com

No proste spaghetti bolognese s kecupom. :-D

Nemusis sa vobec bat, ze by si sa pozrela do zachodu a mala by si tam zive terarium, to nie. Jedine ak pod mikroskopom by sa tam s dost velkou pravdepodobnostou premavali nejake prvoky.

S cystami v mozgu opatrne, ja som zariskoval, lebo som mlady, a svacol som si hned riadne davky. Ja uz to berem nejak tak, ze bud ja alebo oni, nic medzi tym. Myslim, ze cysty vidiet aj na nejakych rontgenoch, asi to nieje rontgen, ale nieco co scanuje mozog, nevyznam sa v nazvoch, pretoze na nete su fotky z neurocysticerkózy a na scane cysty vidno.
cs.wikipedia.org

Zisti si o tom na nete viac, kde si take vysetrenie spravit. Tam uz mozu byt reakcie slusne neprijemne, a asi treba praziquantel navysovat opatrne. Neslahni tam hned velke mnozstvo praziquantelu a albendazolu, pretoze tato kombinacia riesi cysty v mozgu najrychlejsie. Aj v pribalovom letaku k Zentelu je upozornenie, ze pri neurocysticerkóze sa mozu vyskytnut tazke reakcie, takze tam by som to radsej riesil s nejakym parazitologom. Nechcem ta strasit, ale nasiel som na nete aj studie, kde liecili pacientov s tymto ochorenim, tak sa vyskytla aj smrt, ze medzi 20timi to jeden po davkach antihelmetik neprezil, proste mu tie cysty priotravili mozog prilis, a konec.

Takisto parazity v oku su velmi nebezpecne, ale Blahova hovorila, ze larvy skrkaviek nie, ze tie pri rozklade neuvolnuju tak toxicke latky, ze by to znicilo oko, ale pasomnice su ten problem. Ak su pasomnice v oku, treba postupovat pri likvidacii mimoriadne opatrne, inak moze dojst k trvalemu poskodeniu oka.
Pomimo mozgu a oka je uz myslim vsetko v pohode, a telo detox vacsinou zvladne, aj ked niekedy s dost neprijemnymi stavmi, ale mozog a oko su najchulostivejsie miesta a je dobre tomu venovat pozornost.
Viac ti asi neporadim, len to, ze ja som volil rapidny utok, a nebal som sa, ze sa mi nieco stane. Aj keby sa stalo, berem to tak, ze vyhrali oni, ale zit s nimi proste uz dalej nemienim. Proste zodpovednost za vlastne zdravie som si vzal do svojich ruk a nikoho by som neobvinil, keby mi to odpalilo mozog alebo oko.

parazitik

arman, nieee. ja mam z toho hrozu, asi za dva tyzdne idem zacat brat tie lieky a ja to asi psychicky nezvladnem ked ich uvidim. a boli mrtve, hej? ako velke az boli? nehybali sa?
lebo ked som brala bylinky, tak som videla take biele bodky len a odvtedy som sa naucila, radsej sa tam ani nepozerat ale hned splachnut :) cisto teoreticky ale chcem vediet, ze co vsetko uz odislo. a boze, to je take hrozne, nemame dost trablov v zivote, musime este mavat parazity? inak sushi milujem,asi s nim skoncim.
a tie cysty v mozgu, ja ich urcite mam, dufam ze nie vela, ale mam velke neurologicke problemy uz roky (o.i. podozrenie na SM, co sa nepotvrdilo). co sa mi moze stat? ja sa bojiiim. a inak z tych parazitnych priznakov mam skoro vsetky, este aj v blahovej aj v inych ked som citala. a ta psychika, ja som brala antidepresiva, potom na uzkost, a ked sa tych kuriev zbavim, verim, ze aj psycho bude ok. nevladzem zit s predstavou, ze tie svine sa mi spaciruju po tele a nicia moje zdravie a kvalitu zivota. keby sme zili aspon v nejakej symbioze a nie takto...hajzli. ach, nech uz mam po tej kure, nech je tak za dva mesiace

RNG

Nuz chemicke lieky su skodlive kazdemu a osobitne tehotnym zenam a plode v nich, lebo to pri vyvoji moze sposobit rozne poruchy.
Na to, aby potlacili doplnky v prospech liekov, prinutili vyrobcov doplnkov pisat na doplnky, ze su nevhodne pre deti a tehotne zeny, samozrejme bez akehokolvek dokazu skodlivosti
Takze na niektore bezne a neskodne doplnky pre dospelych je napisane, ze do 18 rokov sa nesmu brat. A den po 18 tych narodeninach sa asi podla nich nejak telo zazracne rapidne zmeni, a odrazu su tie doplnky aj pre noveho dospelaka vhodne, co neboli den pred tym vhodne. Komedia.

arman

Na letaku k Zentelu je doporucenie, ze tehotne a kojace zeny to nemaju brat.
Mozno prirodnych kur sa to netyka, neviem na ake sa pytas, ale pri brani albendazolu, praziku a inych, by som to naslepo teda urcite nerobil.

RNG

Potravinove doplnky mozu samozrejme brat aj zeny, niektore zlozky sa dostanu nakoniec aj cez kojenie detom a teda je dobre aj ta ciastka, co sa dostane do mlieka. Deti sa mozu uz narodit uz nakazene .
KOjace zeny maju este vyssiu spotrebu a potrebu jodu, ako ini, a tak isto je pre ne dobre si doplnovat nielen bezne, selen, zinok jod, vitaminy C E a D-3, ale aj extra mineraly a rybacie oleje/krill olej na spravny vyvoj dietata, ktore doslova rabuje o ziviny matku.

arman

Jo RNG, to som zabudol dodat. Ze parazitologia je vlastne v plienkach, cize je to len taky uvod do toho, co v tele moze byt.
Realita je taka, ze o mnohych parazitoch sa ani nevie, alebo su to exoticke druhy, ktore tu prisli kvoli importu cudzincov a ich veci (napr. ludia nikdy nejedzte sushi).

GoFruit

RNG mozu si tu kuru dat aj kojace zeny?
A este jedna otazka mimo temu: mozu lugolov roztok brat kojace zeny? Dik a sorry

RNG

su to vyborne spracovane, z lekarskeho hladiska clanky, zialbohu uvadzaju len par zo stoviek moznych parazitov, co dnes uz obiehaju celym svetom, kedze sa ludia pohybuju po celom svete a podobne sa dopravuju aj potraviny a ine tovary krizom-krazom.
Prerto, ked clovek nevie co mu je ale nie je v poriadku treba uvazovat aj o protiparazitickej kure, napr taskej, co odporucala a pouzivala dlhe roky uspesne dr Hulda Clark.
20 denna kura odstrani znacnu cast z roznych moznych parazitov, a to bez skodlivych postrannych ucinkov protiparazityckych liekov, ktore lekari aj tak predpisuju len ked zistia, o akeho parazita sa jedna, co samozrejme casto nevedia.
Totiz sirenie sa roznych parazitov dnes je rychlejsie, nez sirenie sa vedomosti o nich medzi beznymi lekarmi.