toto je strasne trapne ale mam podozrenie ze mam nejake crevne parazity a nechcem ist lekarovi lebo je to naozaj strasne trapne je to take tenucke ako nitka biele asi 3 cm dlhe a nehybe sa to. dostanem na to nieco aj bez predpisu?
Parazity?
Gofruit, tohoto sa aj ja bojim. ani sa nebudem chcet s dakym chlapom bozkavat, ked a pracne odparazitujem :DD alebo skor, ked budem vycistena, tak budem dbat na svoju imunitu, pravidelne jest cesnak s jedlom, ked daco sa ku mne dostane, pekne to aj hned odide nez by sa to stihlo rozliest po tele. a preventivnu bylinkovu si budem robit kazdy rok, chemicku raz za 5, kedze tomu neni vyhnutia, kolko psov tu kadi po sidlisku, nechaju to tak, vietor to uschnute rozprasi, to aj clovek vdychnut moze
Ešte mi napadlo, ak sa odparazitujem ale môj manžel nie /to je isté/ je šanca že od neho parazity nejak prejdú ku mne? Dá sa to? Plus nesmejte sa, vôbec sa tomu nerozumiem, ale ked vedia prejsť zo psa tak...
Arman pýtala som sa čo kojaca žena môže brať tu kúru Clarkovej.
Ked dokojím, chcem sa aj ja tak kompletne odparazitovať, ale to bude zadlho, preto sa pýtam.
A ešte prosím ťa odkiaľ mám čerpať info? Ako si si stanovil tie dávky? Podľa čoho? Ako si získal lieky? Ako sa postupuje? Dík
hm, a myslis ze kolko treba tej HCl? beriem o.i. enzymy s betainom HCl, dva-trikrat za den pilulu, tak kyselinky by som mala mat akurat. a o tej grepovej (celkovo hociakej citrusovej) stave som sa dnes docitala, tak budem odstavovat a zapijat to tym
fuj, to su hnusne veci. inak vychadza to tak, ze po tej davke vzdy o dva-tri dni ich uvidis, asi az sa ta latka poriadne vstrebe, zakiluje ju a ona sa dostane von. inak, aky recept to mas na tu palinu,klinceky? napis mi ho pls. ja som si robila taky silny vyvar z klincekov a zazvoru, ale tak chcem vyskusat co mas osvedcene.
ja to mam v rozpise tak, ze najprv sobotu nedelu A a P a az po dokoceni tohoto cyklu I. ze ked sa neponahla clovek, je lepsie to takto ale moze si aj I tam dat do toho, ked sa moc ponahla. podla mna ti zlikvidoval skrkavky ten A prave, bo I je na vlasovce.
v tych ococh- tiez som si vzdy ze to su dake retiazkove bakterie alebo prvoky nejake, ale ze to mozu byt aj tie vajicka. na povrchu oka to moze byt, ale prach to u mna urcite neni, aj ked si s vodou vyplachnem oci, furt to tam je.
to "udrenie do hlavy" to vobec nemuselo znamenat ze boli na mozgu, skor ze ich vela skapalo a uvolnili sa ich toxiny, ktore su neurotoxicke, tak sa to prejavilo na CNS, mozno vobec nemas tam cysty, to je dufam skor vynimocne ako pravdepodobne
tie steklenia pod kozou, vidis, ty to mas len teraz, ja furt. ale to mozu este aj byt nervy, tak mi to doteraz furt zdovodnovali, proste nervove vzruchy posahane, hocikedy citim take "premiestnovanie", casto mam vtedy aj na tom mieste uplne horucu kozu, nazyvam to daky zbludily vyboj, opat to moze byt od toxinov reakcia CNS, vzdy je to pre mna krajsie ako sproste cervy
Ozaj, este jedna dolezita vec.
A tou je vstrebatelnost samotneho antihelmetika. Ta moze velmi kolisat a podla toho budu aj vysledky.
Pozri napriklad tuto studiu, nakolko sa lisi vyskyt praziquantelu v krvi pacientov po podani nalacno.
aac.asm.org
Testuju tam aj vplyv grepovej stavy na vstrebavanie praziquantelu. Vo vseobecnosti to pomohlo (aj ked nie vo vsetkych pripadoch).
Osobne si myslim, ze dost zavazi, kolko HCL produkuje zaludok pacienta. Aj na fore UPramene doporucuju brat HCL spolu s antihelmetikom (dokonca aj klincekmi a palinou), aby sa toho viac vstrebalo. Bez HCL sa toho vela nevstrebe, a to plati aj pre mineraly.
Praziquantel som zobral raz, podla toho rozpisu Blahovej, ked sa bere v sobotu ivermectin a albendazol, a v nedelu praziq. Lenze potom zo mna v stredu vysli skrkavky, tak som sa zameral na ne a dalsi tyzden som bral 5 dni po sebe alb. a do toho este ivermectin. Praziq. chcem potom brat vo vacsom mnozstve. Na nete su studie, ze cysty v mozgu rozpusta najlepsie kombinacia praziq + albendazol, tak chcem brat len samostatne tuto kombinaciu a ivermectin uz nie.
Inak akurat pred chvilou zo mna vyliezla dalsia skrkavka. :-) Tato uz nemala ziaden ostych a ostala sa na mna vyskierat rovno na hladine, kym zvysok vsetkeho ostal na dne. Uff... sranda ze poslednu davku I. a A. som zobral v stredu. Vo stvrtok som zase zobral poriadnu davku paliny a klincekov. To s dobrym oneskorenim vysla, vsak vyzerala uz poriadne rozlozena...
parazitik, mal som pocit, ze mi to akoby udiera do hlavy, aj klinceky aj palina, aj albendazol, nepovedal by som, ze sa mi tocila hlava, ale citil som take zahmlene vedomie, niekedy ma bolela trochu hlava, aj oko, ja som ten pocit nazval "udrelo mi to do hlavy". Nechcem sa tu zase dopodrobna rozpisovat, ale mal som aj take steklenia, vlastne mavam ich az doteraz, vselikde pod kozou po hlave, pred tou kurou som to nemal. Ale nechcem si nic namyslat.
Tie utvary co vidis v oku nemusia byt parazity hned. Ako rychlo sa hybu, viditelne? Ja ich tam vidim tiez, to skoro kazdy, a osobne si myslim, ze to niesu parazity, ale zvacsene mikroorganizmi, bakterie, plesne, prach, necistoty, vselico, co padne na povrch oka.
Myslim si, ze je to tak preto, ze ked silnejsie zazmurkam, tak sa popresuvaju, proste su inak zoskupene, takze si myslim, ze su na povrchu oka. A mne sa nehybu. Oko je sosovka, optika, funguje vlastne ako taky mikroskop, tak podla mna to tie utvary pod urcitym uhlom a svetlom proste ukaze zvacsene. Mne to normalne pripada ako kolonie bakterii, su to gulicky - to budu podla mna bakterie.
Parazity to asi nebudu, niekto by mohol povedat, ze su to vajicka tie gulicky, ale ja mam taky pocit, ze to budu proste mikroorganizmi, a tie su vsade pritomne.
my sme sa o tom učili v škole -je to asi mrla detská alebo mrla ludská...tak asi by si mala s tým ísť k doktorovi aj keď viem že sa musíš cítiť trápne....skús pozrieť niečo na internete možno niake ludové recepty...
a ty ked si bral teda albendazol, tak ten uz tiez riesil mozog, cize uz by si nemal mat daky problem s praziq. a bolela ta aj hlava? inak, ked som brala psycho lieky (vraj maju tiez protiparazit. ucinok) tak sa mi vzdy po nich silno tocila hlava. a hentie videa poznam, mam ich napozerane ;) ten mozog, to s CT alebo MRI pozeraju a rozmyslam ze to by som asi ine problemy mala, keby to bolo tak vazne nalezene, a rozklad 1-2 cyst by nemal robit velke problemy. som tam pozerala pribeh jednej tety, co jej ochrnulo telo a tak, diagnostikovali jej nador a pri opke nasli cystu parazitnu. ale ked mam len take bezne neuro problemy, tak si myslim,ze nie su dake pocetne