ako je to s tym pripoistenim materskej(rodicovskej)dovolenky?kolko sa plati? ako dlho musi byt poisteny? musim byt zamestnana?
som na predlzenej materskej. este nikde som nepracovala. planujeme druhe dieta a uz som to parkrat pocula. ako je to vlastne s tym? dakujem za odpovede
pripoistenie materskej?
kedy máš termín?nemám doma koliesko na výpočet termínu:D /pracovala som na gynde pred MD/
vyšlo mi to,že poistenie by malo trvať do 12.12.09,keby že si to od zajtrajška platíš
idem ti to vyrátať.áno,platila som celé tehotenstvo,a nárok na tú vyššiu materskú ti vzniká až dňom pôrodu a nie nástupom na materskú
neviem kto sa to pýtal,že či sa to dá využiť aj ináč to dobrovoľné...beriete pol roka peknú materskú,a po pol roku netreba zrušiť/ hoci oni vám to tak povedia-pracovníčky na sociálke/máte nárok aj na PN.Samozrejme,ak máte dobrého lekára.
poslednú menstr. som mala 7.2.
mrvulka tam je podmienka platiť to 26 týždňov, nie? A ja by som začala aj od 7. týždňa, aj od 6. keby som stíhala, len aby mi potom nepovedali, že nič nedostanem. Takže ty si si to platila celé tehotenstvo a ešte viac... ja fakt neviem. Luna ty si to platíš od 8 tt?
katana,kedy si mala poslednú menštruáciu?skúsim sa na to pozrieť.ale čo ja viem,treba si začať platiť,keď žena ešte nie je tehotná.
takže myslíš, že by som to mala platiť aj napriek tomu, že mi povedala, že mi to asi nebude uznané? Nechcem niečo zbytočne platiť, aj keď samozrejme dáva logiku to čo hovoríš a nedáva logiku to čo mi povedala ona.
luna,nie je to neskoro najneskôr do ôsmeho týždňa teh začať si platiť?ja som začala platiť asi dva týždne pred otehotnením a tak som bola spokojná,až kým som si nespočítala dni...vyšlo mi to tak,že keby že porodím týždeň skôr,tak je po peknej materskej.Chválabohu sa tak nestalo.treba rátať aj s predčasným pôrodom
Ved to nedava logiku, ze by si musela dat vypoved kvoli materskej??