ako je to s tym pripoistenim materskej(rodicovskej)dovolenky?kolko sa plati? ako dlho musi byt poisteny? musim byt zamestnana?
som na predlzenej materskej. este nikde som nepracovala. planujeme druhe dieta a uz som to parkrat pocula. ako je to vlastne s tym? dakujem za odpovede
pripoistenie materskej?
No praveze ja som sa zamestnala na ten najvyssi plat, takze ja som prave ten pripad..
v pohode elisa,tak akosom napísala.Môžeš byť na PN,dostaneš aj PN aj materskú vyrátanú z dobrovoľného...
Luna, ale nie s každým zamestnávateľom sa dajú robiť také veci... vo zahraničnej veľkej medzinárodnej spoločnosti zamestnávateľ také veci nemôže robiť, to je všetko robené cez systémy... Tak aký záver je podľa teba? Platiť to alebo nie? Ty si to platíš od 8 tt?
jasné že nie.bude to diskrétne.Radšej mailom-mrvulka@azet.sk .pýtala sa ma aj na zamestnanie,tak som šupla že sekretárka.Nevadí,aj keby že sa seknem.nepočuli sme sa dávno a k zamestnaniu sme nedošli :D:D:D
Baby pada mi internet.Citala som tie skrypta a 270 dni si musi zena dobrovolne platit v pripade ze v obdobi dvoch rokov ped nastupom na mat. nebola vobec zamestnana, tak nechapem....
Inak najbezpecnejsie by bolo poziadat zamestnavatela nech ta mesiac pred materskou zamestna, tj. odhlasi ta zo socialky a na druhy den znova prihlasi a platom 30 000.- a po dvoch tyzdnoch by si sla na PN.
môžem ti to poslať cez sms, alebo mailom. Dúfam, že nič neriskujem :)
elisa09,myslíš PN-ku?akože rizikové tehotenstvo?tiež máš nárok na pn/ tiež peknú-samozrejme podľa výšky platby/,a potom aj materskú.Dokopy 1 rok.pochopila si?trebárs budeš na PN-ke od 6 mesiaca teh,dostaneš PN,a potom aj materskú
povedala som jej,že si moja kámoška,tak chcela rodné číslo a meno,že sa mrkne na teba.Ak by si bola zamestananá do novembra,čiže by zamestnavateľ za teba platil,spomínala nejaké 3 mesiace pred nástupom na materskú /ja sa v tých odborných termínoch nevyznám/tak ak by si chcela,tak mi pošli údaje a zistíme presne,či by sa ti to oplatilo.