pripoistenie materskej?

mrvulka

v pohode elisa,tak akosom napísala.Môžeš byť na PN,dostaneš aj PN aj materskú vyrátanú z dobrovoľného...

katana

Luna, ale nie s každým zamestnávateľom sa dajú robiť také veci... vo zahraničnej veľkej medzinárodnej spoločnosti zamestnávateľ také veci nemôže robiť, to je všetko robené cez systémy... Tak aký záver je podľa teba? Platiť to alebo nie? Ty si to platíš od 8 tt?

mrvulka

jasné že nie.bude to diskrétne.Radšej mailom-mrvulka@azet.sk .pýtala sa ma aj na zamestnanie,tak som šupla že sekretárka.Nevadí,aj keby že sa seknem.nepočuli sme sa dávno a k zamestnaniu sme nedošli :D:D:D

elisa09

mrvulka- no myslim to tak, ak zena uz nemoze pracovat a pojde teda na PN, cize matersku este nemoze poberat,ked ta sa plati až ked sa dieta narodi.

luna

Baby pada mi internet.Citala som tie skrypta a 270 dni si musi zena dobrovolne platit v pripade ze v obdobi dvoch rokov ped nastupom na mat. nebola vobec zamestnana, tak nechapem....
Inak najbezpecnejsie by bolo poziadat zamestnavatela nech ta mesiac pred materskou zamestna, tj. odhlasi ta zo socialky a na druhy den znova prihlasi a platom 30 000.- a po dvoch tyzdnoch by si sla na PN.

mrvulka

elisa09,myslíš PN-ku?akože rizikové tehotenstvo?tiež máš nárok na pn/ tiež peknú-samozrejme podľa výšky platby/,a potom aj materskú.Dokopy 1 rok.pochopila si?trebárs budeš na PN-ke od 6 mesiaca teh,dostaneš PN,a potom aj materskú

mrvulka

povedala som jej,že si moja kámoška,tak chcela rodné číslo a meno,že sa mrkne na teba.Ak by si bola zamestananá do novembra,čiže by zamestnavateľ za teba platil,spomínala nejaké 3 mesiace pred nástupom na materskú /ja sa v tých odborných termínoch nevyznám/tak ak by si chcela,tak mi pošli údaje a zistíme presne,či by sa ti to oplatilo.