pripoistenie materskej?

katarinad

luna, dakujem ti za info:DDDsom rada, že som natrafila na tuto stranku:DDja som zamestnana vo firme 2,5 roka.
ale možes mi este objasniť, kedže termin porodu mam 4/07/09 keby si mi poradila to mam tak cca 4/06/09 poziadať zamestnavatela aby mi ku tomu datumu dal vypoved a na druhy den 5/06/09 ma znovu zamestnal s platom 30 tisic? a nahlasil ma do socialky???a po tyzdni by som isla na PN?a nevieš mi povedať, kolko by asi tak zhruba cca vysla ta dan??? či to bude ochotny za mna odviesť, samozrejme by som mu povedala, že by som si to dala stiahnuť z platu, len pre moju informaciu, kolko to asi cca sk je:DD a vlastne keby som po tyzdni od toho 4/06/09 isla na PN to by sa mi ratalo tých 26tt materskej vlastne od kedy? od kedy by som porodila??? alebo ako to je? mam v tom velke medzery, a nikto mi to nevie tak vysvetliť...dakujem ti

katana

no, ja som plánovala bábo vyše roka a sama som nevedela, kedy sa to podarí, ale keby som o tom vedela, tak jasné, že si to platím... Veď keď to nevýjde tak nič, len na materskej pomôže každá korunka...

mrvulka

u nás to letí už min.4 roky.tiež to bolo tak,že šušušu,no ja som to radila ženám-pacientkám,o ktorých som vedela,že plánujú bábo.

luna

Katana, poznam malo zien na materskej, ale ani jedna o tom nevedela, ze by si to mohla platit, vtedy som to ani ja nevedela. Jednoducho na tej prednaske nam to bolo takto povedane. Jasne ze je istejsie overit si viacere zdroje.
Nestaci ze ti zvysi plat, musi ta odhlasit a znova nahlasit.Je to komplikovane..

katana

a to znamená, že aj bez platenia dostaneš tú najvyššiu materskú?
Takže to nie je ani tvoj prípad... Poznáš niekoho, komu to vyšlo tak ako si hovorila - platením od 8 tt?
A keby mi náhodou len zvýšili plat na 30000? tak sa to vypočítava z toho? Lebo čo ja viem tak z platu z predchádzajúceho roku takže v mojom prípade 2008 a vtedy som mala nižší plat.
Mrvulka poslala som ti to :)