su alebo nie? neprekysluju žaludok?
zavarane uhorky- su zdrave alebo nie
Pokiaľ ich neješ na raňajky, na obed aj na večeru každý deň, sedem dní v týždni tak je to myslím jedno. Uhorky kyslé ti môžu ublížiť iba tým spôsobom, že ich ješ veľa a prekyslíš si organizmus, vtedy môžeš mať ľudovo povedané kyselinu a môže sa ti prejaviť aj nejakými vyrážkami ale inak sa ti nič také strašné nestane a pochybujem, že ich takto jedávaš takže niet nad čím polemizovať :)
prosím vás, kupujete niekto zavárané uhorky? sú horšie ako tie, ktoré sú zavárané doma? alebo teda spýtam sa inak, sú zdravšie? veď prakticky tam ide to isté nie? minule sa so mnou kamoška hádala, že keď takto kupujem uhorky, že keď ich budeme jesť často tak nám môžu uškodiť skrz konzervačné látky a neviem čo všetko ešte tak som normálne zostala v pomykove, že mi čo tá vypráva
Najzdravsie su cerstve, ale aj zavarane nakladacky su zdrave. V minulosti ludia nemali take moznosti ako dnes, ist do hypermarketu a kupit si "umelu" zeleninu vypestovanu na umelom slnku a pesticidoch, preto boli odkazani na taketo zavaranie. Je to inak super pochutka:)
V strave su kysle a zasadite zlozky. Medzi tie prekyslujuce radime najma maso, preto by sme mali konzumovat viac cerstveho ovocia a zeleniny, ktore posobi zasadito. Uhorky v naleve vyrazne neovplyvnuju pH organizmu, nemaju dokonca ani vela kJ, takze si ich moze dovolit kludne aj clovek, ktory chudne. Ja ich mam strasne rada, aj cibulku a mrkvu, ktora sa k nim dava:) sladkokysle mam najradsej.