Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

zavarane uhorky- su zdrave alebo nie

novierka

Nikdy by mi nenapadlo toto riesit vazne :D Ved su to uhorky. Ked mas moznost tak si ich zavaraj doma, ked nie tak kupuj ale citaj co je na obale potraviny a tak to mas so vsetkym, jednoduche ;)

mirinda890

tak to je pre mňa novinka. nikdy mi nenapadlo, že uhorky kyslé sa jedia s mäsom práve preto, že mu to pomáha to mäso nejako stráviť. wow! ďakujem za informáciu. ja som si doteraz myslela, že to je práve kvôli tej chuti, že sa to k sebe jednoducho hodí. ja viem, že napríklad moja suseda tiež nejaké uhorky kupuje a že je to vyhovuje len som sa bála. lebo veď všetci vieme ako to je s tými kupovanými vecami, že domáce je predsa len lepšie. a čomu sa to mám teda vyhýbať? akým látkam?

freatfun

Ako pisali, treba citat co je na obaloch. Same o sebe zavarane uhorky nie su pre telo skodlive, dokonca pomahaju zaludku ako ti uz pisali. Ked mas proste poctivo zavarene uhorky tak tam ziadne zle veci nemas a uz mas potom jedno ci su to domace alebo kupovane

Angelika3

Podla mňa nie sú nejaké extra zdravé, ale ani zas nezdravé. Sú sterilizované, tým pádom sa museli zničiť hodnotné vlastnosti uhoriek. Tu spomínané kvašáky sú určite lepšie.
A naozaj do niektorých sa pridávajú aj konzervanty a náhradné sladidlo, ktoré je nezdravšie ako obyčajný cukor.
Inak v Lidli majú dobré aj zavárané uhorky značky Freshona, tie sú také dobré ako doma zavárané, neobsahujú žiadne blbosti...

Jozef9

Trebas pozerat zlozenie, Niektore su horsie nakolko obsahuju konzervanty a ine rovnake ako nakladane doma . lebo neobsahuju nic ine ako by si dala do domacich . Cize ak flasa obsahuje len uhorky, vodu cukor, cibulu a zmes korenia, tak to mas ako robene doma. Ak tam najdes ale este napisane konzervant napr nejaky siricitan tak tie su horsie. Inak v Lidli a aj v Kauflande maju v sackoch "kvasaky" a to su pre telo este lepsie uhorky ako tie nakladane v octe lebo obsahuju probiotika mliecneho kvasenia. Ale ani tie nakladane v octe niesu zle ,to Ti povie kazdy gastroenteorolog, pretoze pomahaju zaludku vyrovnavat kyslost. Preto sa jedia uz stovky rokov spolu s mesom , ktore prekysluje zaludok a uhorka ho privadza do rovnovahy nakolko jej kyslost z octa povzbudzuje zaludok k tvorbe prirodzenych latok travenia.

mirinda890

ale dobre, chápem. len ešte, je nejaký rozdiel napríklad medzi tými čo sú v obchode alebo tými čo si zavaríme doma? myslíte, že ten postup tam je iný a že to môže nejako ovplyvniť kvalitu?

freatfun

Prosim ta ked mas taketo myslienky tak by si asi nemala jest skoro nic. Tiez poznam jednu zenu, ktora sa boji zjest cokolvek, ze by jej to mohlo ublizit ale to uz je az chorobne takze dufam, ze ty to nemas az v takomto stadiu

kiky1viky

Ty si si niekedy čítala zloženie potravín v obchode? Vieš prečo ti tak dlho vydržia doma? Práve preto, že sú tam aj tie konzervanty. Ono to jednoducho musí niečo zabezpečovať, keby sa im chceš úplne vyhýbať tak neješ prakticky nič. A myslím, že nejaké mliečne výrobky ich majú oveľa viac ako dajme tomu tie uhorky ;)

mirinda890

neviem keď zase sú také rôzne informácie aj na internete či áno alebo nie. veľa sa rozpráva hlavne o tých éčkach a podobne, že tie nie sú vo veľkom množstve prospešné, preto sa pýtam. lebo to má byť trvanlivá potravina

freatfun

Preco by nemali byt zdrave? Ved su to uhorky pre pana jana , co by na nich malo byt zle? Je to zelenina a to, ze sa zavaria, to im nema ako ublizit alebo z nich spravit nezdrave. Len su jednoducho v kyslom naleve