čakám dievčatko :))

ele

Mojaeni.. moj to tiez dlho ignoroval, az na treti pokus mi urobil testy, ale to som mesela byt teatralna, ze AUUU ako ma to strasne boli.....

mojaeni

ele,no ja si myslim, ze mala mi tam este netlaci, mozno ale tym ze sa zvacsila maternica aje tam dnu tesnejsie pre vsetky organy, tak ci to nie je sposobene tym. Zachvatove bolesti ani tak nie su, ale ta bolest vyraza z jedneho miesta a ked to zacne, tak uz neprestava. Uz ani v noci nedokazem normalne lezat, musim stale menit polohy.Moj lekar je zase taky mlkvy, este som mu to nespomenula,ale najblizsie mu to asi poviem, ci to vezme na vedomie.

ele

Mojaeni a su to zachvatove bolesti? Nemoze to byt kolika? Moja mama ked ma cakala mala tento isty problem,lenze vtedy to este neriesili a musela si to pretrpiet. Pecenove testy mi robil gynekolog, u nas vsetko riesi on, dokonca aj nadchu a travenie, k obvodnej nemusim chodit vobec. Ja rano tiez nemam ziadne bolesti, az po prvom jedle ked sa mi zvacsi zaludok a zacne mi tlacit, potom ma to este boli ked dietatko sa tam cele nasackuje. A hlavne ked sedim pri kompe, aj eraz ma to picha. Ked sedim tak, ze si vylozim nohy a dam hruby vankus za chrbat, som viac v pohode.

mojaeni

A ktory lekar ti dal robit to vysetrenie, obvodny, alebo gynkolog? Ja som bola u obvodnej kvoli tej neznesitelnej bolesti vzadu na chrbte v oblasti oblicky, ale akurat mi vzala kvapku krvi z prsta a zistovali podla nejakeho pristroja, ci tam je alebo nie ej zapal.
Tie bolesti ja mam asi od tretieho mesiaca a postupom casu ako aj ty vravis, sa stale stupnuju. Najlepsie je to rano, este to tak necitim, ale do vecera, kym lahne a sa idem zblaznit. Nemozem ani sediet, ani lezat, j v stoji to boli, takze neviem, ci to je len nejaky nerv, alebo je to cisto sposobene tehotenstvom, alebo co si mam o tom mysliet.

ele

Baby aj ja som mala vsetky ultrazv. aj krvne testy v poriadku, pichanie zacalo okolo 20tt. iba slabucke, no dnes som v 33.tt., babatko je omnoho vacsie, aj pichanie pod pravym rebrom je bolestivejsie. Patri to k tehotenstvu, ale gynekolog mi pre istotu urobil hepatalne testy, ktore sa nerobia standartne a vysli mi mierne zvysene amylazy z pankreasu, pecenove ostatne testy mam v poriadku.. Inak sa stava ze tehotna ma zvyseny bilirubin, to sa prejavuje neznesitelnym svrbenim koze, hlavne dolnych koncatin. Vtedy uz aj dieta je ohrozene. Ale lekar ma upokojil ze dietatko nie je ohrozene, tak uz iba prekonat tie bolesti. Najviac ma to tam tlaci ked sedim :-(

mojaeni

pichanie mavam obcas,nikedy len slabucke,inokedy troskaintenzivnejsie.JA osobne tomu nepripisujem az taky vyznam, pokial to nie su silne bolesti. Obcas aj ked chodim rychlejsie alebo dlhsie, ma pichava brucho, ale potom to zase prejde. Nemozem kazde pichnutie tak prezivat, to by som sa zblaznila.Na ultrazvuku a podla vysledkov krvi je vsetko tak ako ma byt,takze to popichavanie asi patri tiez k tehotenstvu.

ele

Konecne viem vysledok hepatalnych testov. Takze tie bolesti pod rebrom mam zo zlcnika, mam zvysene amylazy z 1,7 na 1,9, ale zevraj to nie je rizikove, mam drzat dietu. Nejest ovocie a zeleninu so supkou. Mne sa zda ze ten moj drobec je stale v okoli tychto organov, pecene a pankreasu, takze mi tam furt kope.