Vitamin C - Kolko, kedy a preco?

Príspevok v téme: Vitamin C - Kolko, kedy a preco?
damian

Tato tolko diskutovana tema na seba nechala dlho cakat. Kedze pravda o vitamine C je silne tabuizovana, je treba veci uviest na spravnu mieru.
Na zaciatok uvediem par faktov:

- Vsetci cicavci OKREM CLOVEKA produkuju vlastny vitamin C
- napr. koza produkuje denne 12000mg vitaminu C, pricom sa pri stresovom zatazeni produkcie niekolkokrat znasobuje.
- Clovek ma geneticku poruchu, kvoli ktorej stratil dolezity enzym, ktory zabezpecuje premenu glukozy na vitamin C
- V 70 rokoch nositel dvojnasobny Nobelovej ceny Dr Linus Pauling meral hladinu vit C u cicavcov. Priemer na 1 kg vahy cicavca bol 50 mg vitaminu C, co je pri 60 kg cloveku 3000 mg. Odporucanie Paulinga bolo prijimat minimalne 3000 mg vit C denne. Pauling dokazal, ze tieto davky su pre cloveka bezpecne a potrebne.
- Najvysie podane davky u cloveka boli 300 gramov vit C vnutrozilovo v priebehu 24 hodin. Bez komplikacii a vedlajsich ucinkov.
- Vit C vo vysokych davkach je vseobecnym efektivnym liekom, pouziva sa takmer pri kazdej chorobe.
- Vit C nesposobuje ziadne oblickove kamene.

damian

Gwen, odkedy RNG zavrel predajnu, v ktorej mal aj Ester a ine dobre veci, posielal som isty cas Ester na SK ja ludom, ktori mi napisali. POtom som presiel na praskovu formu uplne bez pomocnych latok pre vytvaranie tabliet. Obsahuje to jemne krystale vit C + vapnik, potasium, magnezium a zinok, co robi zmes pH neutralnou a teda neprekysluje a lahko sa vstrebava. Ak niekto ziada o len vitamin C, alebo o vitamin C+vapnik, posielam aj tieto.

damian

Okrem toho, nik nie je schopny denne skonzumovat tolko plodov aby dosiahol pozadovanu davku 3000 mg vit C v tele denne.

damian

Gwen

Som rad ze manzel mal tuto skusenost. Pre mnohych su podobne skusenosti s vit C nezne. Treba ludom hovorit dalej, nech nezijeme v klamstve a v antibiotickom obkluceni, krote je coraz horsie. Nikde som nevidel tolko predpisanych ATB ako na Slovensku.

Ohladom vyroby Vit C, ten je identicky vitaminu C z plodov, nemozno ho pokladat za umely/synteticky. Vyraba sa prefermentaciou glukozy. Da sa to prirovnat vyrobe vina. To tiez predsa nepovazujeme za umele.

gwen

Moj manzel ma zlateho stafylokoka a cez zimu byva chory. Pred tyzdnom sa zacal citit zle: hrdlo, teplota, svalovka... V robote od rana kazdu pol hodinu zapijal 1000mg vit C, za den to bolo 15 000 mg a na druhy den mu nic nebolo.Porazil virozu. Ked sa citi dobre, uziva cca. 3-5000mg C za den, plus 500mg betaglukanu, zinok, selen, probiotika, aby stafylokok nerobil neplechu :-)Je podla tea Damian aj synteticky vyrobeny vit. C dobry? lebo jeho Ester nevieme zohnat a okrem kys.askorbovej ta jedna tableta obsahuje aj ine latky.Dik.

jajka001_

damian, ako je mozne, ze ked som zdrava a vezmem si vitamin C, tak hned ochoriem? alebo aspon sa mi spravi horucka na ustach alebo aft.

RNG

alicia, ja berem pri viroze 1 + gram esteru C kazdu hodinu a viroza je prec za menej nez 48 hodin. Potom nasleduje len rekonvalescencia, tj davam si pozor, aby oslabene telo nedostalo nejaku druhotnu infekciu(beriem par dni GSE, betaglukany a oreganovy olej pre istotu)
Horucky od vtedy nepoznam a tak isto lezanie v posteli a potenie.
Vsetko to zvladnem za normalneho denneho pracovneho chodu.

alicia

Ja som tiež zvládla virózu za 5 dní, u mňa je to úspech, pretože obvykle sa mi to skomplikovalo so zápalom priedušiek a bývala som chorá aj pol roka najmenej. Brala som teraz každú hodinu 100mg a to nebolo také veľké množstvo.