Vitamin C - Kolko, kedy a preco?

Príspevok v téme: Vitamin C - Kolko, kedy a preco?
damian

Tato tolko diskutovana tema na seba nechala dlho cakat. Kedze pravda o vitamine C je silne tabuizovana, je treba veci uviest na spravnu mieru.
Na zaciatok uvediem par faktov:

- Vsetci cicavci OKREM CLOVEKA produkuju vlastny vitamin C
- napr. koza produkuje denne 12000mg vitaminu C, pricom sa pri stresovom zatazeni produkcie niekolkokrat znasobuje.
- Clovek ma geneticku poruchu, kvoli ktorej stratil dolezity enzym, ktory zabezpecuje premenu glukozy na vitamin C
- V 70 rokoch nositel dvojnasobny Nobelovej ceny Dr Linus Pauling meral hladinu vit C u cicavcov. Priemer na 1 kg vahy cicavca bol 50 mg vitaminu C, co je pri 60 kg cloveku 3000 mg. Odporucanie Paulinga bolo prijimat minimalne 3000 mg vit C denne. Pauling dokazal, ze tieto davky su pre cloveka bezpecne a potrebne.
- Najvysie podane davky u cloveka boli 300 gramov vit C vnutrozilovo v priebehu 24 hodin. Bez komplikacii a vedlajsich ucinkov.
- Vit C vo vysokych davkach je vseobecnym efektivnym liekom, pouziva sa takmer pri kazdej chorobe.
- Vit C nesposobuje ziadne oblickove kamene.

priroda

RNG TY TUSIM ANI NORMALNE NEJES LEN OD RANA DO VECERA DO SEBA TLACIS TIE TVOJE ZARUCENE DOPLNKY , VSETKEHO MOC SKODI , AKO NIEKTO PODLAHNE SEKTE - TAK TY SI PODLAHOL PRIRODNEJ CHEMII ... VSAK Z TOHO MAS AJ TU CUKROVKU Z TOLKYCH PRIRODNYCH CHEMIKALII ... DAJ SI RADSEJ OVOCIE A ZELENINU A UZ TOLKO NEMUDRUJ

RNG

Bludy v tom dokumente su bezne bludy, ktore sa systematicky rozsiruju v cele oficialnej medickej literature.
Skutocny podlozny vyskum sa zasadne neuvadza prakticky nikde, na to si musi clovek objednat literaturu od lekarov, vyskumnikov.
Uz aj povodny ustav Linusa Paulinga obsadili lekari, ktori sa za kazdu cenu snazia potlacit jeho pamiatku a vyskum. Jediny jeho spolupracovnik v Europe, ktory tlaci povodny vyskum a aj ine nove metody proti medickemu priemyslu je dr Mathias Rath, ktory sa neda umlcat.
Ja pouzivam uz roky denne niekolko gramov cistej kyseliny askorbovej(3-5) ako kyslidlo do cajov a robi mi to dobre.Mam vyssiu imunitu, ako kedykolvek predtym v zivote, vybornu funkciu ladvin a to aj napriek cukrovke, s ktorou uspesne bojujem dietou nizkou na sacharidy a roznymi doplnkami na znizenie cukru v krvi, zlepsenie funkcie pankreasu a pecene a odstranenia moznych nasledkov cukrovky na organy a koncatiny(oci, periferalna neuropatia, cirkulacia v nohach, hojenie ran...)
Vitamin C a niektore aminokyseliny su prave potrebne na regeneraciu, na tvorbu kolagenovych struktur, ktore su potrebne pre vsetky tkaniva v tele a organy.

damian

ak by som mal co len trochu casu, napisal by som analyzu na ten farmakologicky dokument. Cas ale nemam. Zatial ostava na ludoc, na ktoru stranu sa pridaju. Coskoro vsak niekto dokument o vit C a o podvodoch napise a bude to dobre.

damian

Nasa citatelka, p Svetlana (to je ta, ktora potrebuje pomoc pre deti, pomoc, ktoru NIC zosmiesnil) nam napisala toto:

Ahoj!

Idem ti napísať povzbudivé svedectvo(škoda, že nie naše, ale dúfam, že aj to príde) o úspechu liečenia vitamínom C.
Ide o moju neter (bratova sestra), ktorá býva pravidelne dvakrát v mesiaci chorá a dvakrát mesačne brala ATB. Bude mať 5 rokov. Moje rady ohľadom inej liečby ako ATB doteraz neprijímali, keďže raz to skúsili a potom sa z toho dostávali ešte dlhšie aj s ATB. Ale to som ešte nevedela o účinkoch vitamínu C a mnoho ďalších vecí a jej imunita je veľmi oslabená.
Keď pred 5 dňami znova ochorela, po troch dňoch v škôlke, išli s ňou zase k pediatričke a zase to isté ATB, no už k tomu aj dodala: "Robte s ňou niečo. Skúšajte prírodnú liečbu."
Tak boli ochotní o tom so mnou rozprávať a ako prvé som im povedala, aby ATB nedávali, ale dávali vít. C každé 3 hodiny 1000mg- prispôsobené na ich podmienky, ale aj to malo účinok. Tiež brala koloidné striebro. Moč jednohlasne odmietli. Kašeľ sa malej Johanke utlmil a v noci spala kľudne. Po 5 dňoch je zdravá. No pokračujeme ďalej, začíname podávať zinok, selen, betaglucany... Uvítame tvoje ďalšie rady. Sú objednaní na vybratie mandli, keďže lekár predpokladá za nimi bakteriálne ložiska. Odporúčila som im skúsiť koloidné striebro, GSE.
S Ferom /manžel/ prejednávame, že si ju budem brať cez týždeň k nám, aby nemusela chodiť do škôlky- aspoň teraz v zime, a tiež k babke, u ktorej je jej životospráva fakt hrozná.
Ďakujeme za uverejnenie našej prosby o pomoc. Neozvali sa ti nejake protestné hlasy?
Kiež by sme sa my tak mohli liečiť ako Johanka.

Svetlana

damian

Ten dokument z klinickej farmakologie je dobre napisany, avsak plny bludov.

1. Takmer vsetky odlazy su z ortodoxnej (farmaceutickych) literatury. Farmaceutizmus je to, co potlaca celupravdu o vit C. Robi sa tak preto, aby ludia vyuzivali drahu chemiu, co je ekonomicky logicke.

2. Samotna praca uznava, ze v otazka davkovania vit C je v medicine jednou z najkontroverznejsich.

3. Davky ako 50 mg denne su len davky na to, aby sa nevyvinul klinicky skorbut. Nie su to davky dostatocne na to, aby clovek zotrval v optimalnom zdravi a uz nie dostatocne na boj s konkretnou chorobou.

4. Aj uvadzane davky pre fajciarov su uplne zavadzajuce, kedze existuju potvrdene studie, ked fajciaarom podavali 2000 mg denne a ZIADNY vitamin C sa aj napriek tomu neobjavil v moci. Vsetko bolo v tele spotrebovane.

5. Dokument pravdepodobne zamerne nespomina dolezite FAKTY, napriklad Paulingovo zistenie, ze kazdy cicavec ma v sebe cca 3000 mg vit C denne, ze clovek stratil funkciu vyroby vit C a ze sa vo svete na sukromnych klinikach praktizuju s uspechom obrovske davky (az do 300000 mg denne) vit C pri nespocetnych ochoreniach a bez vedlajsich ucinkov.

6. Vit C fertilitu podporuje, nie naopak.

damian

Xennia, aj v lekarni je uz dostat vit C 500 alebo 1000. Vsetky tablety okrem vit C a pripadnych mineralnych zloziek obsahuju aj nieco, co tabletu dava dohromady + konzervaty + farbiva + lubrikanty (na to, aby sa tableta nelepila na tabletovaci stroj) a niektore aj sladidla ako velmi nebezpecny ASPARTAM.

V Celaskone od Zentivy som tiez nasiel aj talcum (mastenec), ktory je znamou karcinogennou latkou.

alicia

ok RNG, ak ma to znovu chytí, dám si vyššie dávky, pre mňa bol už aj úspech tých 5 dní, vzhľadom na moje opakované virózy a infekcie. Tými nižšími dávkami aj skúšam, koľko vitamínu C mi vlastne stačí.