Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitamin C - Kolko, kedy a preco?

Príspevok v téme: Vitamin C - Kolko, kedy a preco?
damian

Tato tolko diskutovana tema na seba nechala dlho cakat. Kedze pravda o vitamine C je silne tabuizovana, je treba veci uviest na spravnu mieru.
Na zaciatok uvediem par faktov:

- Vsetci cicavci OKREM CLOVEKA produkuju vlastny vitamin C
- napr. koza produkuje denne 12000mg vitaminu C, pricom sa pri stresovom zatazeni produkcie niekolkokrat znasobuje.
- Clovek ma geneticku poruchu, kvoli ktorej stratil dolezity enzym, ktory zabezpecuje premenu glukozy na vitamin C
- V 70 rokoch nositel dvojnasobny Nobelovej ceny Dr Linus Pauling meral hladinu vit C u cicavcov. Priemer na 1 kg vahy cicavca bol 50 mg vitaminu C, co je pri 60 kg cloveku 3000 mg. Odporucanie Paulinga bolo prijimat minimalne 3000 mg vit C denne. Pauling dokazal, ze tieto davky su pre cloveka bezpecne a potrebne.
- Najvysie podane davky u cloveka boli 300 gramov vit C vnutrozilovo v priebehu 24 hodin. Bez komplikacii a vedlajsich ucinkov.
- Vit C vo vysokych davkach je vseobecnym efektivnym liekom, pouziva sa takmer pri kazdej chorobe.
- Vit C nesposobuje ziadne oblickove kamene.

technécium

andrea, rapídne mu asi chýbať nebude, lebo skorbut je smrteľná choroba a jeho nedostatok sa prejavuje poruchou krvotvorby-praskajú žilky, zle sa hoja rany, krvácanie dlho trvá, robia sa modrinky pri slabších buchnutiach...
no ak neje ovocie tak ho hneď nadopuj ovocnými džúsmi a samo aj menšie dávky ako radí damian-postupne zvyšovať

technécium

neviem, nepočul som o tom, že C ovplyvňuje stratu B12 a B9, nakoniec by to vysvetľovalo chudosť ľudí čo užívajú C-kvôli B12, ale nepočul som o tom, neviem a tú metyláciu si ak myslel
vieš myslím, že to nie je pravda, lebo nadbytok C v tele nemôžeš mať-proste ho telo vylúči-neviem

andrea__

dakujem damian...este by som sa rada spytala, ci nemoze mat akutny nedostatok vit. c ked nikdy v zivote nejedol ovocie a zeleninu len velmi malo...ma k tomu odpor a nedokaze to zjest...pripadne ako by som ho mohla naucit jest ovocie a zeleninu

radca

Techno,

vitamin C sposobuje nedostatok vitaminu B12 a kyseliny listovej vyplavovanim z krvi. A nedostatok kys.listovej tehotnym zenam skodi.Nadbytok vitaminu C brani tzv. metylacii.Takze by sa malo spolu sC brat aj tieto doplnky.

technécium

hej, len po narodení nastal menší problém, materské mlieko ho neobsahuje a mimino ho potrebovalo-proste ako závislosť

damian

technecium, pripominam, ze pri studii bolo tehotnym zenam podavanych od 3 do 10 gramov denne podla trimestra. Zeny mali nezvycajne tehotenstvo, ziadny samovolny potrat (co je pri 300 zenach nezvykle), deti sa narodili neobvykle zdrave a bez akychkolvek vyvojovych poruch naproti vzorke zien bez vitaminu C.