Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitamin C - Kolko, kedy a preco?

Príspevok v téme: Vitamin C - Kolko, kedy a preco?
damian

Tato tolko diskutovana tema na seba nechala dlho cakat. Kedze pravda o vitamine C je silne tabuizovana, je treba veci uviest na spravnu mieru.
Na zaciatok uvediem par faktov:

- Vsetci cicavci OKREM CLOVEKA produkuju vlastny vitamin C
- napr. koza produkuje denne 12000mg vitaminu C, pricom sa pri stresovom zatazeni produkcie niekolkokrat znasobuje.
- Clovek ma geneticku poruchu, kvoli ktorej stratil dolezity enzym, ktory zabezpecuje premenu glukozy na vitamin C
- V 70 rokoch nositel dvojnasobny Nobelovej ceny Dr Linus Pauling meral hladinu vit C u cicavcov. Priemer na 1 kg vahy cicavca bol 50 mg vitaminu C, co je pri 60 kg cloveku 3000 mg. Odporucanie Paulinga bolo prijimat minimalne 3000 mg vit C denne. Pauling dokazal, ze tieto davky su pre cloveka bezpecne a potrebne.
- Najvysie podane davky u cloveka boli 300 gramov vit C vnutrozilovo v priebehu 24 hodin. Bez komplikacii a vedlajsich ucinkov.
- Vit C vo vysokych davkach je vseobecnym efektivnym liekom, pouziva sa takmer pri kazdej chorobe.
- Vit C nesposobuje ziadne oblickove kamene.

RNG

mimi, su privysoke. Neviem kolko telo toleruje kyseliny listovej, mozno to neskodi urcity cas.
V literature som nenasiel ziadne zle ucinky predavkovania, len upozorenie, ze staci 1mg=1000 mcg
Jedine, co to moze sposobit je maskovanie nedostatku vitaminu B-12(teda ked ten nedostatok mas, co sa prejavi trasenim ruk a chudokrvnostou=nizky pocet cervenych krviniek alebo hemoglobinu)

Mimi323

RNG, ďakujem. takže keď jedna tabletka obsahuje 0,4mg, to je 400mcg, beriem 3 denne, takže je to v pohode.
tehotná, 20mg by malo byť 20 000mcg. RNG, nie sú tieto dávky vysoké?

tehotna

RNG no mne dali v celom 1. trimestri na gynde uzivat az 2x denne po 10 mg rano a vecer, cize 20 mg. kolko je to mcg? nie je to nejak vela tej kys listovej? uz mam za 1.trimestrom , ale aj tak sa pytam,ked to tu citam

damian

Mojatvoja, hlavne, ze veria starej macosskej ortodoxnej farmaceutickej pseodomedicine...

Coraz viac ludi sa od macosskej pseudomediciny odvracia a priklana sa k starej materi prirode.

RNG

technecium, pri kazdom doplnku musi byt jeho mnozstvo, potom sa da posudzovat ci je to malo, spravne mnozstvo ci privela.
Sucasne energeticke napoje nie su prilis zdrave, lebo obsahuju hromady cukrov obvykle a primalo ostatneho.
To je vlastne len trochu vylepsena coca cola.
Povcbudenie cukrom a kofeinom je len docasne a cukor nie je v krvi pridlho, tj ucinok pominie a telo dostalo zbytocny a skodlivy cukor.
Zjavili sa aj lepsie "drinky" ktore nemaju vober cukor a davaju zvysenu aktivitu az 5 hodin, tie su rozhodne lepsie, hoci aj tie nie su nahrada zdravej stravy, dostatocneho spanku, pripadne nejakych doplnkov, individualne, ci telo vyzaduje.

technécium

RNG vidím, že si odborník v tejto oblasti, tak mi povedz svoj názor na pitie energetických nápojov, ja beriem vit C, Horčík a každý deň aspoň jeden energetický nápoj- obsahuje vit skupiny B, taurín, kofeín a nejaké tie chem. látky. myslíš si, že je to moc nezdravé pre metabolizmus organizmu -celkove. Dík