Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitamin C - Kolko, kedy a preco?

Príspevok v téme: Vitamin C - Kolko, kedy a preco?
damian

Tato tolko diskutovana tema na seba nechala dlho cakat. Kedze pravda o vitamine C je silne tabuizovana, je treba veci uviest na spravnu mieru.
Na zaciatok uvediem par faktov:

- Vsetci cicavci OKREM CLOVEKA produkuju vlastny vitamin C
- napr. koza produkuje denne 12000mg vitaminu C, pricom sa pri stresovom zatazeni produkcie niekolkokrat znasobuje.
- Clovek ma geneticku poruchu, kvoli ktorej stratil dolezity enzym, ktory zabezpecuje premenu glukozy na vitamin C
- V 70 rokoch nositel dvojnasobny Nobelovej ceny Dr Linus Pauling meral hladinu vit C u cicavcov. Priemer na 1 kg vahy cicavca bol 50 mg vitaminu C, co je pri 60 kg cloveku 3000 mg. Odporucanie Paulinga bolo prijimat minimalne 3000 mg vit C denne. Pauling dokazal, ze tieto davky su pre cloveka bezpecne a potrebne.
- Najvysie podane davky u cloveka boli 300 gramov vit C vnutrozilovo v priebehu 24 hodin. Bez komplikacii a vedlajsich ucinkov.
- Vit C vo vysokych davkach je vseobecnym efektivnym liekom, pouziva sa takmer pri kazdej chorobe.
- Vit C nesposobuje ziadne oblickove kamene.

RNG

ester c je umelo vyrobena vacsia molekula, ktora sa sklada z viacerych molekul askorbatu vapenateho.
Jej zivotnost(polcas rozpadu) v tele je podstatne vyssia(5 krat zhruba) ako kyseliny askorbovej, preto sa s nou daju dosiahnut vyssie hladiny vitaminu C v krvi.
Ja ju pouzivam vtrdy, ked potrebujem rychlo zvysit hladinu vitaminu C v krvi, tj pri virozach. Pouzivam az 1.5 gramu za hodinu niekolko dni a to aj v noci, podla moznosti, aby sa hladina v krvi neznizila.
Bioflavonidy este zvysuju ucinnost vitaminu C, tj aj tejto formy, preto su obvykle kapsule alebo tabletky esteru C s obsahom roznych bioflavonidov

Anne

Zdravím,

mám otázočku, čo je to vlastne ten Ester? Resp. v čom je lepší než klasická kys. askorbová, alebo si úplne mýlim pojmy? ;)

Ďakujem.

doubledog

damian, tlac tej knihy je asi zbytocna, setri si zdroje :)
podla mna internetom sa bude sirit velmi rychlo, je mnoho ludi, co zhanaju info.
.
uz sa dostala aj ku mne, poslal mi ju kamos mailom
nezavisle od toho som ju videl aj tu aj na badatelovi

damian

S radostou vyslovujem podakovanie ako aj uznanie administratorom stranky za to, ze na moj navrh zverejnili knihu Petre Novaka o vitamine C aj na tejto stranke.

Zaroven vyslovujem uznanie aj Petrovi za jeho obrovsky prinos v sireni pravdy o vitamine C. Viem, ze toto vsetko robil na ukor svojho volneho casu a na ukor rodiny. Klobuk dole.

Aby sa kniha dostala aj do ruk ludom, ktori nemaju pristup k internetu, mojou snahou je obetovat financie na jej tlac a predavat knihu za vyrobnu cenu. Hadam sa to podari v blizkej buducnosti.

Ak by ale niekto vedel o sponzorovi, ktory by chcel knihu vytlacit, moze, kedze je volne siritelna a tlacit ju moze ktokolvek.