Vitamin C - Kolko, kedy a preco?

Príspevok v téme: Vitamin C - Kolko, kedy a preco?
damian

Tato tolko diskutovana tema na seba nechala dlho cakat. Kedze pravda o vitamine C je silne tabuizovana, je treba veci uviest na spravnu mieru.
Na zaciatok uvediem par faktov:

- Vsetci cicavci OKREM CLOVEKA produkuju vlastny vitamin C
- napr. koza produkuje denne 12000mg vitaminu C, pricom sa pri stresovom zatazeni produkcie niekolkokrat znasobuje.
- Clovek ma geneticku poruchu, kvoli ktorej stratil dolezity enzym, ktory zabezpecuje premenu glukozy na vitamin C
- V 70 rokoch nositel dvojnasobny Nobelovej ceny Dr Linus Pauling meral hladinu vit C u cicavcov. Priemer na 1 kg vahy cicavca bol 50 mg vitaminu C, co je pri 60 kg cloveku 3000 mg. Odporucanie Paulinga bolo prijimat minimalne 3000 mg vit C denne. Pauling dokazal, ze tieto davky su pre cloveka bezpecne a potrebne.
- Najvysie podane davky u cloveka boli 300 gramov vit C vnutrozilovo v priebehu 24 hodin. Bez komplikacii a vedlajsich ucinkov.
- Vit C vo vysokych davkach je vseobecnym efektivnym liekom, pouziva sa takmer pri kazdej chorobe.
- Vit C nesposobuje ziadne oblickove kamene.

ako?

Pamatam si,ze sem prispievali aj nejaki lekari,avsak urcita mensia skupinka s nepodlozenymi informaciami ich odtialto svojimi nazormi vytlacila prec.

roman08

karioll otazka stoji ale preco sem lekari nechodia ja osobne som daval link jednemu lekarovi gastroenterologovi a neukazal sa tu dokonca ked som mu napisal o mojom probleme ktory som mal roky s kyselinou a odkazal ho na clanok o kyseline ktory je aj na tejto stranke a napisal mu ze my to pomohlo a poziadal ho ako lekara pretoze mna nazor lekara zaujima co si o tom mysli tak ma odignoroval asi takou reakciouze on sa na nazory druhych nevyjadruje.inac som to potom pisal este jednemu, dr.jurgos na kramaroch mimochodom dobry doktor a fajn clovek a ten my slusne napisal ze kludne to moze fungovat a ked mi to pomaha tak nech v tej liecbe pokracujem lenze takych lekarov je na slovensku maloa to je chyba. aj podla toho je vidiet ako ich zaujima zdravie ludi vobec by si tu nemuseli medzi sebou radit laici to nieje chyba ludi ze sem nechodia lekari a ludom neradia.

radca

karioll,

nic si z toho nerob. Mna tiez napadaju adolescentky, ktore si overuju IQ tym, ze sa donekonecna hadaju a pisu nezmysly. Neviem preco je to tak, ale je to asi sposob akym riesia svoje skryte komplexy.

[zruseny1]

ale ved ja s tebou suhlasim, lenze verim aj tym so " zltymi hlavickami " :D
len sama by som sa bez dozoru urcite nepustila do liecenia alebo uzivania niecoho, co by mi neopatrnostou mohlo uskodit
a ano, tu vetu nech si kazdy povie co mu srdce raci som prehnala, ta do tejto temy nepatri
tak pekny den este :)

karioll

inkognito
ale toto nie su temy co si obleciem zajtra do skoly ci farba meliru,ci co,kde si moze kazdy vypisovat co sa mu chce a nikomu to neublizi
osobne mi to jedno co bude s tym clovekom,co pouzije rady nejake"odbornika",ale opatovne sa pytam na co je takyto portal,kde je jeho doveryhodnost?ja tu radim kazdemu poctivo,zadarmo,nic nepredavam a stale ma tu napadaju vselijaky 12 rocni magori

[zruseny1]

vidis karioll ako pekne si to teraz napisal? :) a bez nejakych vybuchov zlosti,
ja len ,ze- dobre, kazdy nech si povie co mu srdce raci, ale nech sa tu neuraza
vies co som chcela povedat? :)
aj distutovat treba vediet, a bez urazok.. no ale nie o tom je tato tema, ti co sa jej drzia, tak sa jej jednoducho drzia :D a ti co su zasadne proti, aj budu proti, takze je zbytocne aby jeden uistoval o svojej pravde toho druheho
a suhlasim s tym, ze s radami treba opatrne, hlavne ak sa jedna o vazne problemy

karioll

inkognito
kazdy sudny clovek vie,ze problem alergie neriesi vitamin c
a teraz si predstav situaciu,ze na toto forum pride clovek co ma alergicku reakciu na nieco,z nejakeho divneho dovodu nezavola lekara,a tu sa docita,ze si ma dat c vitamin.treba si uvedomit,ze ten clovek moze zomriet.iste ze je jeho vec akym sposobom riesi svoj zdravotny stav kazdy z nas,a ze iba my nesieme zodpovednost samy za seba,ale preco ten co "radi",nenesie ziadnu zodpovednost???tu si fakt kazdy vypisuje co chce a to ani z daleka nie je iba tento pripad

mirka 23

Dnes som mala alergicku reakciu, užila som 1g vit. C a okamžite sa mi uľavilo.
Ked nechcete jesť vit. C tak nejedzte, nikto vas tu k tomu nenuti...