V porodnici som sa nakazila cez ranku na ruke.Bola som na kožnom ,užila som 2tabl.,viac som tam nešla.2 roky som uživala homeopatika,pomohli,držali infekciu pod kontrolou,žial prestala učinkovať.Potom som vyskušala naturoterapiu 1,5 roka,nepomohlo,stale sa mi to zhoršuje.Som už zufalá,trva to 4 roky.Prosim pomôžte,poradte,kde sa obratiť.Ozve sa mi niekto s rovnakým problemom? popripade aj vyliečený? Lekari tvrdia ,že sa to nedá vyliečiť.Ďakujem
Pleseň na nechtoch na rukach a nohach
ja by som sa chcela opítať ako sa virába plesnivy syr s čoho je ta plesen??,
Spominany oreganovy olej rozriedeny na 5 %(alkohol alebo glycerin alebo hociaky olej alebo krem)pravidelne natierany na nechty a okolitu kozu(nezabudnut pod nechty)to odstrani.
co mi pomoze ked mam na nohach trosku zazltnute nechty ???iba 2
doteraz som to nemala ,teraz pred nedavnom sa mi to spravilo...
ja a moj syn trpime opakovane plenovymi ochoreniami, celeho chrbta.uzivali sme mnoho liekov, masticiek, no nic , stale sa to opakuje, hlavne po lete, ked sa okupeme niekde na kupalisku.je to neprijemne. ja mam navyse este skarede tmave flaky na miestach, kde sa najviac potim. ziadna iecba mi nezabrala, je to normalne. chcem mat peknu cistu pokozku, a neviem co mam robit. poradi mi niekto?
Plesne naozaj nemaju radi kysle prostredie, ale uspech spominanej metody je pochybny.Nepoznam nikoho, komu by to naozaj pomohlo.
Ale GSE/citricidal aj oreganovy olej su osvecene prostriedky, ja sam som si aj mojej zene tento problem odstranil (po neuspesnom pouzivani chemikalii vyse roka)za dva mesiace sme boli z toho vonku.
Co hovorite na ten nazor ???
,,plesne nemaju rady kysle prostredie, takze jednoducho ocot, alebo potravinarsku kyselinu citronovu zriedenu s vodou, do týždna je po probleme (malo by byť) :),,
Pliesne na nechtoch sa daju pomerne rychlo znicit vytazkom z grapefruitovych semien(obsah citricidalu) 5 kvapiek 33% do lyzicky vody, aplikovat na nechty rano i vecer.
Tiez je dobrym prostriedkom olej z divokeho oregana(obsahuje nie thymol, ako slachteny druh, ale carvakrol, ktory je podstatne ucinnejsi.Aplikovat na 2% rozriedeny oreganovy esencialny olej napr v olivovom alebo mandlovom oleji. Od 5% je uz drazdicy, tak opatrne. Zaroven vybije pliesne z obuvi a ta prestane zapachat