Psychické poruchy

Príspevok v téme: Psychické poruchy
luciano

Ahojte. Zakladám novú tému ohľadom depresie, panickej poruchy, agorafóbie, sociálnej fóbie a iných psychických porúch. Ako sa vaša choroba prejavuje, kedy ste navštívili lekára, aké užívate lieky a koľko, do akej miery je vaša liečba úspešná, či pracujete, alebo ste na invalidnom dôchodku. Ja trpím ťažkou depresiou, užívam 375 mg venlafaxinu, coaxil, 15 mg abilify a 450 mg Trittica. Môžem povedať, že táto kombinácie liekov mi veľmi pomáha a cítim sa takmer úplne zdravo.

luciano

sociálna fóbia aj depresia môžu byť dedičné, ja som bol mladý, pekný, zdravý a úspešný a napriek tomu dom dostal depresiu len preto, pretože aj moji predkovia depresiou trpeli.

evelin99

jaj trpim tazkou SF a pomaôy uz ani nevyjdem s domu, len do skoly a spat a vzdy sa to takto opakujem.. s kamosmi nikde nemozem ist, lebo ma pochyti silna panika, ktoru neodkazem ovladnut... Myslite ze sa z toho mozem dostat? Neviem vobec ako postupovat. A SF je inak dedicna..ja som ju zdedila, takze ju mozu mat aj moje deti :((...

ejmy

V živote sa človek nevyhne emóciám, rovnako sa nevyhne ani smútku a radosti. Sú ľudia ktorí depresiu prekonajú bez toho aby vedeli, že vôbec nejakú depresiu mali. Niekedy čím viacej pátrame, čím viacej vieme tým viacej si namýšľame a tým viacej upadáme do úzkostných stavov, pretože s depresiou úzkosť súvisí. Nevedomosť niekedy môže byť len výhodou. Ak už chceme vedieť o svojom stave viac,musíme sa aj snažiť viacej hľadať východisko. Východiskom nie sú iba lieky, to nakoniec vie veľa z tých čo lieky užíva. Lieky sú pomocná barlička, treba sa naučiť kráčať sám. Východisko je pracovať na sebe, dodať telu vitálne látky, zmeniť svoje myslenie. Odpútať pozornosť od svojho stavu na inú činnosť tak aby vás to úplne zaujalo. A treba veriť tomu že depresia nie je doživotná, pretože každý človek je iný, každý má iný stupeň jej intenzity. Treba myslieť na to že tá moja depresia je len prechodná a že čoskoro prejde. Ako sa hovorí strach má veľké oči, ak sa budeme depresie báť, ona nás tak ľahko nepustí, ale pohltí nás. A ešte pre povzbudenie. Ja osobne neverím tomu že depresia je dedičná,to je len zbytočné namýšľanie si. A psychika namýšľanie veľmi rada prijme a premení na skutočnosť. No už radšej končím, veď už toho bolo o depresii veľa popísaného, však?

luciano

ejmy, cítim sa síce zdravo, ale to preto, pretože nechodím do roboty /som na PN/, zatiaľ sa necítim tak dobre, aby som dokázal 8 hodín sedieť v robote
cipka, máš na mysli, či som sa priznal, že mám psychiatrickú diagnózu? Ano priznal som to. Kolegovia a šéfovia sú vysokoškolsky vzdelaní ľudia, takže to pochopili.

katkaxxx

cokoladka netrap sa, na depresii a uzkosti sa da pracovat aj inak ako uzivat lieky.. takisto sa pise v roznych zdrojoch ze kazdy clovek zazije v zivote aspon 1x depresivnu epizodu. ide o to ci je to stav ktory uz bude trvaly alebo je to stav prechodny. nemusis to mat na cely zivot.

cipka

ja som v takom zacarovanom kruhu ked som bola vrobote nemohla som tam kolko krat vydrzat od uzkosti , teraz ked som doma nezamestnana tak mam chvilky ze uz by som bola najradsej v niakej robote len ked zase tie moje problemy a taak dookola...Luciano to je fajn ze ti zamestnavatel vysiel takto v ustrety , vies ja ked ma pred rokom lekarka nastavila na AD ked som mala depresiu som ani nemarodovala , ale bolo mi strasne , o mne v robote ani nikto nevedel ze chodim k psychiatricke lebo som sa hanbila - bol tam otrasny kolektiv ktory sa z takychto ludi posmieva a mne to bolo luto. Iba si vsimli ze som schudla a nevyzerala som dobre . Tvoji kolegovia to ako vzali ked si ochorel ? Ved to sa moze stat hocikomu.